VG: - Ødegaard har reist til Madrid for å forhandle

TING SKJER: Ifølge VG har Martin Ødegaard (16) landet i Madrid og skal være nær en overgang til den spanske storklubben.

TING SKJER: Ifølge VG har Martin Ødegaard (16) landet i Madrid og skal være nær en overgang til den spanske storklubben. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Martin Ødegaard (16) skal være nær en overgang.

07.01.15 11:27

Det er VG som melder dette tirsdag kveld.

Ødegaard skal ha blitt hentet i privatfly på Rygge tirsdag kveld, og sammen med pappa Hans Erik og agent Tore Pedersen skal de ha satt kurs for den spanske hovedstaden.

VG hevder at målet med turen å bli enig om en overgang til gigantklubben. Drammens Tidende melder imidlertid onsdag at Ødegaard ikke har bestemt seg og at turen besøket i Madrid har vært planlagt en stund.

Martin Ødegaard skal være lovet en umiddelbar plass i A-stallen, skriver VG, og han skal også nærmest ha blitt gitt løfter om spilletid for de hvite gigantene.

Hvis Ødegaard skriver under for Real Madrid, blir han den første nordmannen som noensinne har spilt for klubben.

LES: Se hva som venter Ødegaard i verdens største klubb

Ødegaard skal ifølge avisen ha blitt forespeilet draktnummer 16 i klubben, og han har allerede fått hilse på flere av stjernene, deriblant Cristiano Ronaldo.

Norges kanskje fremste ekspert på spansk fotball, Petter Veland, sa nylig til Nettavisen at Real Madrid begynner å bli bedre på talentutvikling.

- Hadde du spurt meg for tre år siden, hadde jeg sagt at han ikke burde vurdere dem engang. Fra midten av 90-tallet til 2010/2011 kunne man telle på én hånd spillere som kom fra ungdomsakademiet og slo gjennom på A-laget, sa Veland.

Nå er det annerledes, mener han. Real Madrid bruker nå mer penger og ressurser på talentutvikling og får opp flere og flere egenproduserte spillere.

- Men samtidig er Real Madrid det trangeste nåløyet man skal komme seg gjennom. Hvis Ødegaard lander på Real Madrid vitner det om en gutt med voldsom tro på seg selv, sier Veland.

Ødegaard scoret fem seriemål for Strømsgodset denne sesongen, og ble tidenes yngste spiller og målscorer i den norske eliteserien. I tillegg tok han rekorden som tidenes yngste norske A-landslagsspiller og den yngste spilleren noensinne i EM-kvalifiseringen for menn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.