VG skriver fredag at 48-åringen, som mange mener er det soleklare førstevalget til å erstatte Per-Mathias Høgmo som Norge-sjef, har fått et tilbud han nå vurderer.

Taus Solbakken

Solbakken ønsker ikke å kommentere opplysningene overfor VG, men har tidligere uttalt at det er en ære for alle trenere å få lede sitt eget land.

Nordmannen er under kontrakt med FC København frem til sommeren 2018, og den danske storklubben har vært svært avvisende til tanken om å slippe stjernetreneren sin før det.

Denne uken innrømmet også Swansea-sparkede Bob Bradley at han har vært i samtaler med NFF-toppfotballsjef Nils Johan Semb. Men det er altså Solbakken som skal ha fått et tilbud av NFF-styret.

På spørsmål om Solbakken har fått et tilbud, skriver NFFs toppfotballsjef Nils Johan Semb i en sms til VG: «Som jeg har sagt mange ganger så kommenterer jeg hverken navn, rykter eller spekulasjoner.»

Vil nærmere familien?

Solbakken har tidligere røpet at han nå står overfor et tøft valg som person og trener. Enten flytter han nærmere familien som er bosatt på Hamar, eller så flytter familien nærmere ham. Solbakken har fortsatt barn som er i skolealder.

Det kan bli et viktig moment når den populære treneren skal velge hva han ønsker å gjøre de kommende årene.

Norges neste landskamp spilles borte mot Nord-Irland 26. mars. Landslaget har, etter en forferdelig start på kvaliken, minimale sjanser til å kvalifisere seg for VM-sluttspillet i Russland i 2018.

Dermed er Norges neste viktige landskamp i praksis først høsten 2018, når kvaliken til EM 2020 setter i gang.

Ikke Solskjær

En ting som virker sikkert er at det ikke bli Ole Gunnar Solskjær som tar over jobben etter Per-Mathias Høgmo.

VG har fredag snakket med Molde-direktør Øystein Neerland som forteller at han har blitt fortalt at landslagsjobben ikke er noe Solskjær ønsker.

- Med bakgrunn i den dialogen jeg har hatt med Ole Gunnar, er det uaktuelt for ham, sier Neerland til VG. Ole Gunnar Solskjær har kontrakt med Molde frem til 2019.