Gå til sidens hovedinnhold

- Vi blir avkledd

Vålerenga dominerte før pause, men fikk seg en overraskelse signert Carl-Erik Torp.

KONGSVINGER - VÅLERENGA 1-2:
Tony Gustavsson gikk på sitt første tap som Kongsvinger-trener da Vålerenga gjestet Gjemselund.

Etter en første omgang der bortelaget dominerte totalt, får man si at 2-1-seier var fortjent. Det sto likevel lenge 1-1 etter en nydelig scoring av KILs Carl-Erik Torp. Hjemmelaget tok dessuten kommandoen etter pause, men måtte gi tapt for Oslo-klubben.

- Vi blir avkledd i første omgang. Vi har store problemer og skal være glade vi får en gratis sjanse i denne kampen og får 1-1 til pause med «Calles» individuelle prestasjon, sier Gustavsson til TV2 Sporten.

Martin Andressen kunne dermed puste lettet ut. Seier mot det nyopprykkede laget var nødvendig for selvtilliten i laget etter uavgjort mot bunnlaget Hønefoss forrige serierunde.

- Vi spiller som et topplag de første 35 minuttene. Så sovner vi litt i andre omgang. De kommer seg og det blir en litt krigekamp. Så jeg er selvfølgelig glad for at vi får tre poeng, sier Martin Andresen.

Sjokkscoring før pause
Det var duket for en skikkelig fotballfest på Gjemselund. Solen skinte og tribunen var fullsatt. Kamper mellom Kongsvinger og Vålerenga har blitt karakterisert som hatoppgjør etter en hendelse på 90-tallet.

Foran et sultent publikum som ennå ikke har blitt servert hjemmeseier var KIL ivrige på å imponere. Men bortelaget herjet med Kongsvinger før pause. Vålerenga kunne fort scoret både tre og fire mål, men en god Thomas Myhre sørget for at de kun sto med ett.

Gjentatte ganger mistet hjemmelaget ballen på egen banehalvdel og skapte ingenting foran motstanders mål.

Moa var flere ganger frempå for Vålerenga, og var ekstremt nære scoring. Etter 24 minutter kom målet som sendte blåtrøyene i ledelsen. Luton Shelton headet inn 1-0.

Ett minutt på overtid skjedde det ingen forventet: Kongsvinger utlignet til 1-1. Carl-Erik Torp dro seg inn på 16 meter og banket inn et nydelig mål.

Dermed var stillingen, noe ufortjent, uavgjort til pause.

Tok tilbake ledelsen
Martin Andresens gutter mistet noe av grepet etter pause. I en lengre periode var det faktisk Kongsvinger som spilte best på Gjemselund.

Det var likevel Vålerenga som igjen gikk opp i ledelsen. Kun fem minutter hadde Bengt Sæternes vært på banen før han scoret. Dermed sto det 2-1 på Gjemselund.

- Det var gøy. Vi spilte en bra førsteomgang, men fikk det ikke helt til i den andre. Det var jo muligheter til å score og det var fortjent vi vant til slutt, sier Sæternes etter kampen.

Etter scoringen kom bortelaget mer med i kampen igjen. Det hjalp lite for hjemmelaget at Joseph Shindika pådro seg en strekk og måtte gi seg. Kongsvinger hadde allerede gjort alle sine bytter og måtte fullføre med ti mann.

- I andre omgang følger vi kampplanen perfekt og gjør en utrolig god omgang. Vi skal ikke tape en slik kamp på et forbannet innkast. Det er virkelig svakt av oss, sier Gustavsson.

Vålerenga avanserte
Med tre poeng til Vålerenga gikk de forbi Lillestrøm på tabellen og står nå med 19 poeng på en fjerdeplass. Det før de andre lagene skal fullføre den ellevte serierunden.

Kongsvinger står med åtte poeng, ett mindre enn Brann. De beholder dermed kvalikplassen, men jages av de to andre bunnlagene: Hønefoss og Sandefjord

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken