*Nettavisen* Sport.

Vi dropper Tippeligaen

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Ingen kamper frister fra Tippeligaen søndag og da blir det spansk fotball for alle penga.

30.09.12 13:57

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Kan Brann reise seg?
V75 Solvalla: Vi spiller om 60 millioner
Dobbel V5 Leangen: Fortsatt best i Trøndelag
Oddstips 2: Taper uten Falcao

Søndagens langoddsprogram består av 87 spilleobjekter og det er naturligvis både Tippeliga og Adeccoliga som preger dagens liste. For øvrig er det en rekke interessante oppgjør rundt omkring i fotball-Europa og søndagens program er klart mer interessant enn lørdagens. Men vi velger likefullt to singelspill fra Primera som våre utvalgte denne søndagen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Mjøndalen - Sarpsborg H 2,45
Toppoppgjør i Mjøndalen mellom Mjøndalen på andreplass og Sarpsborg på tredjeplass. Etter praktfulle 9-4-0 på de tretten siste seriekampene overtok Vegard Hansens elever andreplassen med 3-0 seieren borte mot Bærum sist helg, riktignok med en kamp mer spilt enn Sarpsborg på tredjeplass. 0-3 tapet hjemme mot Sandefjord 24. juni er det eneste tapet hjemme for Mjøndalen i år, etterpå det står laget med 5-1-0 hjemme og 8-2-1 hjemme totalt. Etter seks strake seire, måtte Sarpsborg se seg slått 3-4 sist de var på reise (mot Bryne). Slo umiddelbart tilbake med 2-1 seier hjemme mot Ullensaker/Kisa sist helg og har altså sju seire på det åtte siste. Ett poeng bak Mjøndalen nå og sju poeng opp til serieleder Start. Sterke 7-1-3 på bortebane. Det endte 3-1 til hjemmelaget når disse møttes for to år siden. Norsk Tipping holder bortelaget som snau favoritt her, det er vi ikke enige i. 2,45 på fantastisk formsterke og hjemmesterke Mjøndalen hører uten tvil hjemme som et langskudd søndag.

Odense - Aarhus B 2,80
To poeng på de fire siste for Odense og ti poeng på de fire siste for Aarhus er de nakne fakte foran denne Superligakampen søndag. Odense har meget svake 1-1-2 på eget gress denne sesongen, mens Aarhus står med 2-0-2 og og har vunnet sine to siste bortekamper med 4-1 mot Horsens og 4-0 mot Silkeborg og har spreke 13 mål på sine fire siste seriekamper. Det er få fravær i begge lagene. Aarhus vant 2-1 sist lagene møttes i Odense og formen er strålende. 2,80 for ny borteseier er et klart langskudd her.

Dagens avslag
GIF Sundsvall - AIK
Det er svært spennende i Allsvenskan nå. Flere lag er involvert i bunnstriden og fire lag kjemper om seriegull, deriblant AIK. Sundsvall må ha poeng for å berge plassen, mens kun seier er godt nok for AIK. Til kjipe 1,80 i odds på Stockholmslaget synes vi ikke dette er noe å bry seg om med disse forutsetningene.

Dagens spill
Osasuna - Levante

Blytung start for Osasuna som står med ett poeng på de fem første seriekampene. Tre av disse kampene er imidlertid spilt på bortebane, og der har aldri Osasuna hatt sin styrke. Tapte 1-2 hjemme mot Barcelona i sin første hjemmekamp, en kamp Osasuna dominerte de første 75 minuttene. Pådro seg da en tåpelig utvisning med ledelse 1-0 og endte opp med 1-2 tap. Ledet også 1-0 hjemme mot Mallorca i forrige hjemmekamp, men måtte nøye seg med 1-1. Viktige Joseba Llorente er tilbake etter karantene, men Francisco Punal soner fortsatt. Damiá og Marc Bertrán er begge skadet.

Fjorårets sensasjonslag Levante har åpnet med sju poeng hjemme og null poeng borte. Både i hjemmeseieren nest sist mot Espanyol og i hjemmetriumfen sist helg mot real Sociedad sist helg lå laget under. Faktisk 0-2 til pause mot Espanyol, men snudde til 3-2 seier. Også sist helg lå laget under til pause (0-1), men snudde til 2-1 seier. Borte er det blitt 0-2 mot Valladolid og 1-3 mot Malaga. Viktige Juanlu er skadet til denne kampen, og det samme er midtbanespilleren Miguel Pallardó.

Osasuna hadde meget sterke 10-6-3 på eget gress i fjor, mens Levante hadde tross sjetteplass ikke bedre enn 5-4-10 på reise og laget har altså tapt begge sine bortekamper denne sesongen.

Nå er det på tide med sesongens første seier for Osasuna som står med 3-1-0 på de fire siste tilsvarende mot Levante. Oddsen for hjemmeseier er 1,80 og kampen kan spilles som singel. All den tid vi har sprek odds på vårt andre singelspill fra Primera denne søndagen, nøyer vi oss også med singelspill på denne kampen.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 71 Osasuna - Levante 1,80 3,05 3,40
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.