RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP Photos/Scanpix

Vi garderer Liverpool

Sist oppdatert:
Lørdag braker det løs i England og vi gir Sunderland poengsjanse borte mot Liverpool. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Tar sin første seier på femten år

Oddstips 2: Fulham innfrir i sesongåpningen
V75 Drammen: 38 millioner kroner er i spill

Premier League: Les våre analyser av samtlige lag

Lesertips: Sjekk lesernes oddstips

Veldig mange nordmenn har gledet seg til denne helgen, da det er seriestart i Premier League. Det danner også rammen for lørdagens tippekupong der sju kamper er hentet fra Premier League (Tottenham - Everton trekkes), i tillegg skal det spilles to norske kvartfinaler i cupen, det spilles en utsatt Tippeligakamp mellom Stabæk og Strømsgodset og kompletteres av to kamper fra Championship. Vi har festet sikkerhetsbeltene og byr på følgende analyser:

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Stabæk - Strømsgodset
Hengekamp i Tippeligaen mellom to lag som ligger flott plassert før høstsesongen. Stabæk ligger på sjuendeplass i øyeblikket, men vil faktisk avansere til fjerdeplass med seier, og fortsatt ha en kamp til gode på de fleste topplagene. Hjemme på Telenor Arena har det gått veldig opp og ned denne sesongen, noe tallene 4-0-4 illustrerer svært godt. Stabæk har faktisk tatt 17 av sine 29 poeng på bortebane. De to siste hjemmekampene er uansett vunnet.

Strømsgodset gjorde en sterk kamp i Bergen sist søndag og fikk med seg et velfortjent poeng hjem til Drammen. Ligger på femteplass før denne kampen, og vil med seier avansere til andreplass på tabellen, og hvis vi forutsetter at de også vinner den andre kampen de har til gode, kun være to poeng bak serieleder Molde. 3-2-1 på de seks siste seriekampene er det medaljetakter over, spesielt med tanke på at Godset også har vært opptatt med spill i Europa League i denne perioden. Er fortsatt klart best hjemme i Drammen (8-1-1), men det er litt bedring på bortebane selv om trepoengerne er få (1-3-4).

For Stabæk er som kjent Veigar Pall Gunnarson borte, men det så ikke ut til å hemme laget i seieren borte mot Fredrikstad sist fredag. Ellers er det få problemer i Stabæk-mannskapet om dagen. Heller ikke for Godset er det problemer, Jo Inge Berget er som kjent dratt til Molde, ellers er troppen tilnærmet identisk med den som var i Bergen.

Det står faktisk 8-0-1 i favør Stabæk i de ni siste tilsvarende, men så er det altså slik at den seieren kom sist sesong. Vi tror på en vinner på Telenor Arena, men ikke særlig på poengdeling. HB.

2. Start - Alta
Kvartfinale i NM, der Tippeligaens bunnlag stadig jakter på sin første seier etter at Mons Ivar Mjelde overtok treneransvaret. Forferdelig førsteomgang mot Haugesund og 0-4 til pause er skrekkelig. Det var en real nedtur for Start-fansen etter den positive hjemmekampen mot Molde kun fem dager tidligere. Espen Søgård er ankommet fra Lillestrøm og går trolig rett inn på laget til denne kvartfinalen. I følge Fædrelansvennen kommer til Start til å starte med følgende elleve: Alexander Lund Hansen – Amin Nouri, Bård Borgersen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl – Solomon Owello, Espen Søgård, Petter Bruer Hanssen, Espen Børufsen – Olav Tuelo Johannesen, Ole Martin Årst.

Alta kommer fra en råsterk 4-1 seier borte mot Asker og har fortsatt fast grunn under føttene i Adeccoligaen, og etter søndagens trepoenger er det nå fire poeng ned til Strømmen under streken. Og uansett hvor moro det er med cupfotball, det er ingen tvil om at overlevelse i Adeccoligaen er førsteprioritet for finnmarkingene. Vi etterlyste scoringer igjen Vegard Braathen forut for Asker-kampen og han ga svar på tiltale med to stykker.

Trond Fredrik Ludvigsen hadde en flott debut for Alta sist helg og sammen med nevnte Vegard Braaten danner han et svært spennende spisspar. For øvrig er det ikke rapportert om fravær av betydning for Alta.

Start blir selvsagt store favoritter, og kanskje kan cupen være med på å senke skuldrene. Vi trodde på Start torsdag, og forventer skjerping her. H.

3. Aalesund - Rosenborg
Kvartfinale i NM, og Kjetil Rekdal har gjort sitt ytterste for å fyre opp stemningen før kampen med hatske utspill mot sportsånden i Rosenborg etter handsen til Simen Wangberg mot Molde. Og dette kommer til å bli en dramatisk kamp.

Aalesund har til tross for avansement i Europa League, ikke vært i slag i den hjemlige serien og etter hjemmetapet for Odd sist helg (0-1) har laget fire strake tap i Tippeligaen og nærmer seg lagene nederst. Lørdag er Kjell Rune Sellin endelig tilbake etter skade, men fortsatt er noen spillere ute.

Rosenborg gjorde en solid kamp mot Molde, men fikk altså en feilaktig utligning like etter at Molde tok ledelsen, og mon tro hvordan kampen hadde utviklet seg om ikke det skjedde. Tsjekkeren Borek Dockal viste seg frem ved flere anledninger, og kan tilføre RBK-midtbanen sårt tiltrengt kreativitet. Også Mohammed Awal Issah kan bli en fin tilvekst. Lørdag må Markus Henriksen sone karantene, det er selvsagt et minus.

Det står 0-1-5 på seks siste tilsvarende oppgjørene. Vi tror denne er vidåpen, spesielt med tanke på at Henriksen er ute for RBK og her må det helgardering til. HUB.

4. Newcastle - Arsenal
Kan vi håpe på en gjentagelse av den sinnsyke kampen fra i vår da Arsenal ledet 4-0 og kampen endte 4-4? Det er aldri godt å vite i fotball.

Hjemmelaget har ikke vært voldsomt aktive på transfermarkedet denne sommeren og av de nyankomne spillerne er det kun Yohan Cabaye (fra Lille) og Demba Ba (fra West Ham) som er i troppen til lørdagens kamp. Der finnes også Joey Barton. Jose Enrique er forsvunnet til Liverpool, mens Kevin Nolan overraskende gikk til West Ham. Ben Arfa er endelig på vei tilbake etter den alvorlige skaden han pådro seg sist høst, men fortsatt noen uker unna.

For Arsenal har det vært en trøblete uke, og nå fredag kveld er overgangen for Cesc Fabregas i ferd med å gå i orden, og han er ikke med i morgen. Det er fortsatt usikkerhet rundt Samir Nasri. Det som er helt sikkert at både Abou Diaby og Jack Wilshere ikke rekker kampen. Mens Theo Walcott er friskmeldt.

Veldig tricky kamp dette. Newcastle er svært vrien å plassere og Arsenal kommer til St. James Park med et svekket lag nå som Wilshere også er ute. 0-3-2 på de fem siste tilsvarende. Her kan det etter vår oppfatning bli hva som helst. HUB.

5. Tottenham - Everton (trekkes på grunn av uroen i London)
Vi gambler og setter en ugardert H selv om kampen trekkes. I morgentimene lørdag er tegnfordelingen 54-26-20. H

6. Liverpool - Sunderland
Meget interessant oppgjør på Anfield mellom to lag som de aller fleste eksperter mener vil få en bedre sesong enn sist. Liverpool har hentet flere interessante spillere i Charlie Adam, Stewart Downing, Jordan Henderson og Jose Enrique og flere av disse spillerne er nok med på lørdag. Luis Suarez kom tilbake til Liverpool mandag etter å ha deltatt på Copa America med Uruguay og har erklært seg selv kampklar, men det er uvisst om han starter. Steven Gerrard og Martin Skrtel er definitivt ute.

Sunderland har også vært svært aktive på transfermarkedet i sommer, og hentet et "lass" med nye spillere. John O'Shea er en av dem, men han er uaktuell lørdag. Det samme gjelder Craig Gordon, David Meyler og Frazier campbell, mens nykommerne Keiren Westwood, Wes Brown, Craig Gardner, David Vaughan, Sebastian Larsson, Connor Wickham og Ji Dong-won alle er aktuelle for en startplass.

Det står 5-4-0 på de ni siste tilsvarende oppgjørene, sist sesong endte det 2-2 på Anfield. Vi må nesten se Liverpool prestere før vi setter alle pengene på dem. HU.

7. Fulham - Aston Villa
Martin Jol er ny manager for Fulham som endte på en strålende åttendeplass i fjor, ikke minst grunnet sterke 8-7-4 hjemme på Craven Cottage. Jol har tilnærmet fullt mannskap til rådighet, kun Bjørn Helge Riise og Simon Davies er uaktuelle. Bobby Zamora var mye borte grunnet skader i fjorårssesongen, men er friskmeldt til sesongpremieren. John Arne Riise og Pajtim Kasami (Palermo) eneste nykommere av betydning, mens ingen sentrale spillere er forsvunnet.

Da er det litt verre stilt for Aston Villa som har mistet både Ashley Young, Stewart Downing og Brad Friedel. Charles N'Zogbia og Shay Given er faktisk de eneste nykommerne. Og så skal vi ikke glemme at Alex McLeish er ny manager til Villa-fansens store irritasjon. Han har et tilnærmet fullt lag til disposisjon.

Det står 3-5-2 på de ti siste tilsvarende. Lørdag har vi svært god tro på at "norske" Fulham starter med en trepoenger. H.

8. Blackburn - Wolverhampton
To av lagene som garantert må kjempe på nedre halvdel og hjemmelaget har knapt vært å se på transfermarkedet i sommer. Kun forholdsvis ukjent David Goodwille er kjøpt (fra Dundee United), mens noen spillere er kommet på firr transfer, men ingen store navn. Manager Steve Kean er fremdeles et spørsmålstegn og vi tror Blackburn kan havne i sumpa i år.

Wolverhampton ble omtrent berget på målstreken i vår. Roger Johnson er ankommet fra Birmingham for å styrke midtforsvaret og ser ut som et svært godt kjøp (allerede valgt til kaptein forresten). Michael Kightly er endelig frisk etter nesten å ha mistet de to foregående sesongene, men dessverre er Kevin Doyle nær sagt som vanlig usikker.

Det står 4-0-0 på de fire siste tilsvarende, vi er ikke sikre på Blackburn opprettholder den statistikken, ikke minst siden både Christopher Samba og Ryan Nelsen er usikre til spill. HU.

9. Queens Park Rangers - Bolton
Nyopprykkede QPR har fått beholde stammen i laget sitt, nå som laget er tilbake i Premier League for første gang siden 1995/96-sesongen. I tillegg er svært spennende spillere hentet inn og både Jay Bothroyd (fra Cardiff) og D.J. Campbell (fra Blackpool) ser ut som to solide forsterkninger. Kieron Dyer er ankommet fra West Ham sammen med Danny Gabiddon og det blir ikke enklere for Petter Vaagan Moen å komme seg inn på dette laget, men han er i det minste i troppen til lørdagens kamp.

Bolton har mistet Daniel Sturridge (tilbake til Chelsea etter lån) og Johan Elmander og det var to av de spillerne som scoret mest for Bolton i fjor. Dermed er mye opp til Kevin Davies (igjen) og de nye som er kommet ser ikke veldig spreke ut. Lørdag må Bolton unnvære Tyrone Mears and Lee Chung-yong som begge er ute med beinbrudd.

Et spennende og heltent QPR skal kunne få med seg tre poeng her og vi bruker kun et kryss i kamp nummer 9. H.

10. Wigan - Norwich
Så er disse Wigan da. I år er alle eksperter enige om at de skal ned og sammen med dem skal Norwich ned igjen. Men historien har vist at så enkelt er det ikke i Premier League. Wigan endte som nummer 16 i fjor og berget seg såvidt. Nå er en av de aller største profilene borte, Charles N'Zogbia, og svært lite nytt er kommet inn. Men stammen fra fjoråret er ellers stort sett intakt.

Norwich har altså prestert kunststykket å rykke opp to år på rad, og spås en knalltøff tilværelse i Premier League. Har kjøpt smart kan det se ut som, i spillere som Steve Morison (toppscorer i Millwall i fjor), James Vaughan (talent fra Everton) og Bradley Johnson (fra Leeds). I tillegg er gode Kyle Naughton hentet fra Tottenham på lån. Toppscorer Grant Holt (23 ligamål) er beholdt.

Ingen enkel kamp dette, men vi tror på en vinner. HB.

11. Doncaster - West Ham
vi gikk imot Doncaster i seriepremieren borte mot Brighton sist helg og vi gjør det igjen lørdag. Nå var Doncaster ekstremt uheldige mot Brighton, seiersmålet til Brighton kom åtte minutter på overtid. Men det som verre var, både Billy Sharp og James Hayter (kanskje de to viktigste spillerne til Doncaster) ble begge skadet i den kampen og med sju spillere på skadelisten fra før, blir det ikke lettere.

West Ham hadde ballen, men scoret ikke mål hjemme mot Cardiff søndag. Og som noen eksperter hevdet før sesongstart, West Ham mangler en goalgetter av format. Har uansett et veldig sterkt lag på papiret og kanskje det er slik at bortebane passer bedre, ihvertfall før laget får satt seg helt. John Carew er ikke klar denne lørdagen heller, ellers er det få problemer for West Ham.

Vi tror West Ham slår umiddelbart tilbake mot et meget svekket Doncaster. B.

12. Leeds - Middlesbrough
Vi lanserte Southampton hjemme mot Leeds som et av de beste objektene sist lørdag og Leeds tapte 1-3. Det var ingen god sesongdebut for Leeds, som ikke bare mistet flere sentrale spillere før sesongen, men også sliter med at spissene Luciano Becchio og Davide Somma er ute med skader. Og det ble ikke bedre av at en annen spiss, Billy Paynter, er svært tvilsom til lørdagens kamp etter å ha fått seg en smell mot Southampton.

Middlesbrough burde og skulle vunnet hjemme mot Portsmouth sist lørdag, men måtte nøye seg med 2-2. Mannskapsmessig er det få problemer for manager Tony Mowbray før lørdagens bortemøte med Leeds.

Tilsvarende kamp i fjor endte 1-1, lørdagens oppgjør ser vidåpent ut og vi blir ikke overrasket om Leeds går på nok et tap. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 13.08.2011 15:55
1. Stabæk - Strømsgodset H B
2. Start - Alta H
3. Aalesund - Rosenborg U B
4. Newcastle - Arsenal H U B
5. Tottenham - Everton H
6. Liverpool - Sunderland H
7. Fulham - Aston Villa H
8. Blackburn - Wolverhampton H U
9. Queens Park Ran - Bolton H
10. Wigan - Norwich H B
11. Doncaster - West Ham B
12. Leeds - Middlesbrough H U

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 13.08.2011 15:55
1. Stabæk - Strømsgodset H B
2. Start - Alta H
3. Aalesund - Rosenborg H U B
4. Newcastle - Arsenal H U B
5. Tottenham - Everton H
6. Liverpool - Sunderland H U
7. Fulham - Aston Villa H
8. Blackburn - Wolverhampton H U
9. Queens Park Ran - Bolton H
10. Wigan - Norwich H B
11. Doncaster - West Ham B
12. Leeds - Middlesbrough H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere