Gå til sidens hovedinnhold

- Vi misbrukte en gyllen sjanse

Altas opprykksdrøm fikk seg en alvorlig knekk mot Kongsvinger.

KONGSVINGER – ALTA 4-2:

Alta har overrasket stort i 1. divisjon denne sesongen, og laget fra Finnmark har faktisk blandet seg inn i opprykkskampen. Før tirsdagens møte med Kongsvinger, lå de bare tre poeng bak kvalikplass.

Dermed sto det om uhyre viktige poeng på Gjemselund. Også Kongsvinger kjemper om en plass i Tippeligaen neste sesong, men må nå klare dette uten Tom Nordlie.

Men akkurat det ser de også ut til å takle fint. For selv om Alta tok ledelsen to ganger i første omgang, og hjemmelaget ble redusert til ti mann, viste Kongsvinger en fantastisk moral. Først kjempet de seg tilbake i kampen, før de sikret seieren på et straffespark og en enkel scoring på overtid.

Dette betyr at Kongsvinger nå ligger på andreplass på tabellen, mens Alta plutselig er nede på åttendeplass. Det er imidlertid bare tre poeng opp til femteplassen.

LES OGSÅ: - Det vil være en sensasjon

- En gyllen sjanse
Dermed har Alta-trener Aasmund Bjørkan og hans mannskap bare ni kamper igjen på seg til å utrette det mange vil betegne som et fotballmirakel, nemlig opprykk.

Etter kampen var den tidligere Bodø/Glimt-spilleren svært skuffet over at laget hans ikke klarte å ta vare på det han beskriver som en «gyllen mulighet».

- Det er fortsatt mange poeng igjen å spille om, men dette var en skikkelig nedtur. Vi hadde en gyllen mulighet til å klatre, men det vi leverer er ikke bra nok. Man får som fortjent i fotball. Vi hadde muligheten, men var ikke dyktige nok, sier han til Nettavisen.

- Jeg synes vi har grei kontroll i første omgang, og får kampen inn i det sporet som vi vil. Men vi må se nøye på det som skjer bakover på banen, og spesielt de målene vi slipper inn.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Gikk opp i limingen
Ifølge Bjørkan var det altså Altas forsvarsspill som ble avgjørende i tirsdagens kamp. For framover på banen var treneren sånn passe fornøyd med det som ble utrettet.

- Vi gikk litt opp i limingen i dag, og glemte en del viktige forsvarsprinsipper. Vi slipper inn for enkle mål, mister konsentrasjonen og klarer ikke helt og stå opp, sier Bjørkan.

- Laget skaper nok sjanser til å score flere mål, men det blir litt statisk offensivt, og vi gjør for mange dårlige valg. Vi klarer rett og slett ikke å utnytte overtallet vi fikk.

Straffe og utvisning
Alta leverte en meget god første omgang på Gjemselund, og kunne gå til pause med en relativt fortjent 2-1-ledelse. Dette skjedde imidlertid ikke uten dramatikk.

Drøye fem minutter før pause gikk nemlig Altas toppscorer Vegard Braaten i bakken innenfor 16-meteren, og dommeren pekte kontant på straffemerket. I tillegg dro pipeblåseren opp det røde kortet og sendte syndebukk Andreas Moen rett i dusjen. TV-reprisen viste at Kongsvinger nok ble meget strengt straffet i denne situasjonen. Fra krittmerket var Braaten sikker, og satte ballen i mål.

- Straffen og utvisningen så helt grei ut fra min posisjon, men jeg sto langt unna. Jeg ser ikke nøyaktig hva som skjer i den situasjonen, sier Alta-trener Aasmund Bjørkan.

Det var imidlertid midtstopper Yaw Amankwah som åpnet ballet etter 21 minutters spill, da han pirket et hjørnespark fra Magnus Andersen i mål. Kongsvinger-keeper Conny Månsson må nok ta en del av skylden for scoringen. Sisteskansen bommet grovt på navigeringen i feltet i forkant av målet.

Hjemmelaget svarte likevel direkte. Fem minutter senere utnyttet Magnus Sylling Olsen et par dårlige Alta-klareringer og nølende keeperspill, og headet inn utligningen fra fem-seks meters hold.

Snuoperasjon
Alta hadde fordelen av å spille med én mann mer i hele andre omgang, men dette så ikke ut til å bekymre vertene nevneverdig. Bare tre minutter ut i omgangen var utligningen et faktum.

Og nok en gang var det denne Magnus Sylling Olsen som fant nettmaskene. Et innlegg fra venstre ble stusset videre av en Alta-forsvarer. Olsen dempet ballen, vendte opp, og klinket inn 2–2.

Lagene var like lang.

Men Kongsvinger hadde mer krutt på lager. I det 60. minutt ble Sylling Olsen felt av Amankwah inne i 16-meteren, og denne gangen var det hjemmelaget som fikk prøve seg fra 11 meters hold.

Jonas Johansen satte ballen knallhardt i venstre hjørne, og Kongsvinger hadde snudd kampen med ti mann på banen. Alta-keeperen var etter ballen, men nådde aldri fram.

Den siste halvtimen hadde begge lag muligheter til å påvirke resultatet, men uten å lykkes. Alta hadde en ball i mål, som trolig ble feilaktig annullert for offside.

På overtid skulle likevel Kongsvinger få en gratismulighet. En misforståelse mellom keeper og Martin Nordbye førte til at Randall Brenes kunne sette ballen inn i tomt bur.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg