Vi satser på Zlatan og Sverige

Foto: Andreas Hillergren (AFP)

Super-Zlatan er tilbake mot et skadeskutt Skottland. Sjekk dagens oddstips.

11.08.10 14:55

Klikk her for onsdagens tippetips og analyser og vurderinger av samtlige 12 kamper på kupongen.

Dagens langoddsprogram er spekket med en rekke privatlandskamper. Vi har plukket ut tre kamper som vi tro ender med hjemmeseier.

56. Sverige – Skottland (kl. 20.00)
Den ferske landslagssjefen Erik Hamrén har klart det mesterstykke å få Zlatan Ibrahimovic tilbake på landslaget, noe som har gjort kveldens kamp til en stor happening i broderlandet. Ifølge svenske medier har Sveriges fotballforbund svidd av en kvart millioner kroner for å hente superstjernen fra Barcelona med privatfly.

Hamrén mønstrer en så godt som skadefri tropp, og det er ingen tvil om at den tidligere RBK-treneren er svært interessert i å få en god start på høstsesongen før EM-kvalifiseringen.

Skottlands landslagssjef Craig Levein har måttet utelate en rekke spillere grunnet skader, blant andre Lee McCulloch, Alan Hutton, Andy Webster, Craig Gordon og Gary Caldwell. I tillegg har Graham Dorrans og David Marshall måttet melde avbud. Scott Brown sliter med en fotskade og er tvilsom.

Selv om 1,65 på hjemmeseier er i snaueste laget, anbefaler vi hjemmeseier.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

75. Slovenia – Australia (kl. 20.45)
To lag som spilte et brukbart VM, men som ikke klarte å ta seg videre fra gruppespillet.

Dagens kamp spilles på den nye arenaen Stozice i Ljubljana, den nye hjemmebanen til F.C. Olimpija med plass til over 16.000 tilskuere.

Ifølge vår kilde i Slovenia er befolkningen svært fornøyd med det landets fotballhelter presterte i Sør-Afrika, og det er ventet at de vil bli gitt en meget varm velkomst av publikum i kveld.

Laget spiller ofte godt i privatkamper, og de to siste oppgjørene før VM endte med 4-1 over Qatar og 3-1 over New Zealand.

Nyhet: Nå kan du tippe på Android-telefoner

Det slovenske laget er i skrivende stund ikke klart, men det er forfall fra Daliborja Stevanovica, Rene Krhin og Marko Suler. De to første er reserver, men Suler vil bli savnet.

Australias kanskje beste og mest kjente spiller, Tim Cahill (Everton), har meldt forfall til kveldens kamp. Det medfører en klar svekkelse av angrepet. I tillegg mangler navn som Brett Emerton, Harry Kewell, Joshua Kennedy, Scott Chipperfield, Mark Bresciano, Jason Culina og Craig Moore i troppen.

Vi tror Slovenia vinner på entusiasme og gambler på ren H til 2,1 i odds.

Vi satser 100 kroner på denne dobbelen:
Sverige – Skottland 1,65 – 3,15 – 3,95 H
Slovenia – Australia 2,1 – 2,65 – 2,55 H
Totalodds 3,47
Klikk her for å levere spillet (du justerer selv innsatsen)

B-pregede VM-finalister
Vi har også en dobbel fra i går som spilles ferdig onsdag kveld:

7. Leeds – Lincoln City 1,28 – 4,00 – 6,95 H
58. Ukraina – Nederland 2,30 – 2,80 – 2,60 H
Totalodds 2,9

Vi har satset 100 kroner på dette spillet.

Leeds vant oppskriftsmessig 4-0 mot lille Lincoln i ligacupen i går, så nå krysser vi fingrene for at Ukraina slår Nederland. Årsaken til at vi foreslo Ukrania allerede tirsdag er at vi fryktet at Norsk Tipping kom til å sette ned oddsen på H. Det gjorde de også i ettermiddag, etter at selskapet hadde vært markedsledende med 2,30 i odds mesteparten av dagen. Den nye H-oddsen er 1,90.

Her er begrunnelsen for at vi tror Ukraina vinner:

Nederland stiller med et rent B-lag i privatkampen mot Ukraina. Fra den 23 mann store troppen som vant sølv i Sør-Afrika, finnes kun reservekeeper Michel Vorm igjen. I tillegg har fire mann i denne reservepregede troppen meldt forfall; Otman Bakkal, Orlando Engelaar, David Mendes da Silva og Ronnie Stam.

Nederland reiser dermed til Donetsk med følgende spillere:

Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse), Vurnon Anita (Ajax), Glenn Loovens (Celtic), Jeffrey Bruma (Chelsea), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Dirk Marcellis (AZ), Leroy Fer (Feyenoord), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Roy Beerens (sc Heerenveen), Jeremain Lens (PSV), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Sju av disse spillerne har aldri tidligere vært kalt inn på landslaget, og snittalderen i troppen er på 23 år (ingen er over 30 år). Legg også merke til at den nederlandske serien startet så sent som forrige uke, så mange av spillerne er nok ikke i sin beste form.

Få scoringsvarsel på SMS!
Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Landslagssjef Bert Van Marwijk synes kampen mot Ukraina kommer svært ubeleilig med tanke på det tøffe og lange oppholdet i Sør-Afrika og hadde aller helst sett at den ble avlyst.

- Kampen kommer for tidlig for de fleste spillerne. Mange er fortsatt på ferie eller har akkurat kommet i gang med klubbene sine. Jeg vil ikke belaste dem unødig, uttaler Van Marwijk.

- Dette er en kamp som gir oss en god mulighet til å se noen av våre lokale unggutter i aksjon, fortsetter han.

Ukrania har noen skader i laget (Olexander Horiainov, Volodymyr Poliovy, Ruslan Rotan og Oleg Husiev, men stiller en nokså sterk tropp, med kjente navn som Andriy Shevchenko og Artem Milevsky på topp. Kun én nykommer er med denne gangen (Yevhen Cheberiachko).

Den hjemlige serien har pågått noen uker allerede, så spillernes matchform burde være brukbar.

Seier mot en VM-finalist er nok også en stor gulrot for spillerne, og de bør være sultne på seier foran hjemmepublikummet.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.