Gå til sidens hovedinnhold

- Vi scorer først

RBK-stopper Kris Stadsgaard føler seg bombesikker på avansement foran mesterligaduellen i Parken.

Oslo (ANB): Rosenborg har tapt kun én seriekamp på to sesonger – og «cruiser» mot et nytt seriegull etter 3-1-seieren over Molde søndag. Da er det kanskje lov til å være litt høy og mørk foran mesterligaduellen mot FC København i Parken kommende onsdag.

Midtstopper Kris Stadsgaard ser i hvert fall ingen grunn til å dempe forventningene til storkampen – og egler like godt til kamp i dansk media.

- Jeg er sikker på at vi går videre. Det bekymrer meg ikke at FCK har kommet godt i gang i Superligaen, sier Stadsgaard til den danske storavisen BT.

God statistikk
Den voldsomme selvtilliten forklarer han med trøndernes sterke statistikk.

- Noe annet (enn tro på sikkert avansement) ville vært rart når vi bare har tapt to kamper på to år, sier Stadsgaard.

Han støtter seg også på det faktum at Rosenborg nær sagt alltid scorer mål. Fortsetter den trenden i Parken, blir det åpenbart vanskelig for hjemmelaget. Én RBK-scoring vil bety at FCK må score tre ganger for å sikre seg mesterligabilletten.

- Vi viste at vi hadde god kontroll på FCK i den første kampen, og jeg tror vi scorer først i Paken, og dermed går vi videre, spår Kris Stadsgaard.

Nøktern Eggen
Like friske i tonen er imidlertid ikke alle aktørene på Lerkendal. Trener Nils Arne Eggen velger en betydelig mer nøktern tilnærming til oppgaven i København.

- Vi vant den første kampen 2-1 på hjemmebane og vi har en mulighet, men det blir særdeles vanskelig. Så nå må trønderne komme seg ned på jorda, så skal vi sørge for at de kan løfte igjen, sa han til RBKs egne hjemmesider etter seieren mot Molde søndag.

Spørsmålet er om ringreven klarer å dempe forventningene av den grunn. Med 35 kamper uten tap som fasit, er det ikke rart at trønderhovedstaden mer enn drømmer om en høst spekket med fotballfester på Lerkendal.

Beste åpning
Samtidig har også FC København-fansen hyggelige tall å kikke til foran onsdagens kamp. 3-0-seieren over Lyngby lørdag betyr at de regjerende seriemesterne har gjort sin beste serieåpning under Ståle Solbakkens ledelse.

16 poeng på 6 kamper har ikke klubben hatt siden 2005 – da tidligere Stabæk-trener Hans Backe satt i sjefsstolen. (ANB)

HTML EMBED
Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin