*Nettavisen* Sport.

Vi setter pengene på RBK og Celtic

Foto: Geir Otto Johansen (Scanpix)

Sjekk onsdagens oddstips her.

04.08.10 11:07

Få også med deg Sportspills tippetips i dag: Vil du ha 12 rette på tippekupongen?

Det er kvalifisering til høstens fotballeventyr i Champions League og Europa League som gjelder på langoddsen. I dag heier vel alle nordmenn på RBK, og vi kommer ikke utenom et spill på den trønderske juvelen.

Rosenborg - AIK
Kvalifisering til Champions League, 3. runde. Returkamp etter 1-0 til Rosenborg i Stockholm. Vi hørte til blant dem som trodde AIK på hjemmebane kunne bli en vel vanskelig oppgave for Rosenborg. Vi tok feil, AIK er så dårlige i år som mange hevdet. Nå må de score mål i Trondheim, og det synes nærmest umulig for et AIK som har slitt denne sesongen, og da spesielt på bortebane.

I kveld er det trippel jackpot og førstepremiepott på 36 millioner kroner i Viking Lotto!

Rosenborg cruiser videre i Tippeligaen og cupen, og man kan begynne å lure på om dette laget i det hele tatt kommer til å tape en seriekamp denne sesongen. De fikk tre baklengsmål før pause av Haugesund på Lerkendal søndag, og det så en stund ut som Haugesund skulle ta et sjeldent bortepoeng, men litj-Ivers ordnet ganske typisk 4-3 til trønderne.

- Vi forsøker å være offensive i hodet. Jeg håper vi klarer å ta ledelsen og så kjører på. Vi må gjøre vårt beste, sier Rosenborgs svenske kaptein, Mikael Dorsin, til NTB.

Rosenborg skriver på egne nettsider: Rade Prica er tilbake fra start mot AIK onsdag kveld. Trener Nils Arne Eggen sender samme lag på banen som vant 1-0 i Stockholm for en uke siden. Det betyr at tremålsscorer fra søndag, Steffen Iversen, igjen er tilbake i rollen som offensiv midtbanespiller. Prica og Morten Moldskred danner spissduoen på topp, mens Markus Henriksen er tilbake i sin favorittrolle som indreløper.

Laget mot AIK: Daniel Örlund, Mikael Lustig - Kris Stadsgaard - Vadim Demidov - Micke Dorsin, Markus Henriksen - Anthony Annan - Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen, Morten Moldskred - Rade Prica. Benken: Bråthen, Strand, Olsen, Bakenga, Winsnes, Lago og Traoré.

Hva så med AIK? De skapte fint lite i sin 0-0 bortekamp mot Mjällby på lørdag, og de ligger under streken i Allsvenskan, med noe så svakt som 1-2-6 og målforskjell 4-14 på bortebane. Svenske medier er enige om at det er overraskende stor kvalitetsforskjell på de norske og de svenske serievinnerne fra i fjor.

Vi kan trolig forvente et AIK ganske likt laget som spilte 0-0 mot Mjällby. Vi ser at Öskan fikk spilletid igjen, han har vært ute med skade: 2 Niklas Backman, 3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Robert Åhman Persson, 7 Helgi Daníelsson, 8 Daniel Tjernström (K), 11 Antônio Flávio (73), 14 Kenny Pavey, 20 Mohamed Bangura (80), 26 Pontus Engblom (57), 27 Ivan Turina. Avbytare: 28 Viktor Lundberg (57), 29 Gabriel Özkan (73), 24 Daniel Gustavsson (80), 15 Kevin Walker, 30 Dulee Johnson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv).

Det er ventet mange AIK-fans på Lerkendal. Det spørs om det er nok, det ble tap på hjemmebane tross massiv støtte fra den beryktede AIK-fansen. Borte mot ursvake Jeunesse Esch i forrige runde klarte AIK bare 0-0. Rosenborg kommer til å gå for seieren, de stiller et toppet lag og virker svært fokusert foran det Nils Arne Eggen beskriver som årets klart viktigste kamp. Da blir det gjerne seier på Lerkendal.

Vi får 1,30 på H hos Norsk Tipping i dag. De fleste andre bookmakere ligger rundt 1,36, så her kan vi dessverre ikke skryte av oddsen fra Hamar. Man kan også spille RBK-seier med minst to mål til 1,92, eller seier med nøyaktig ett mål til 3,60. AIK scorer nesten ikke mål på bortebane, og man kan se for seg at Rosenborg på et eller annet tidspunkt i matchen går opp til 1-0. Vil de roe ned tempoet og trygge ledelsen, eller vil de kjøre på for 2-0? Prica kan godt score to i dag, og Iversen har finstilt skuddfoten ser det ut til. Likevel holder vi oss til 1,30 for hjemmeseier denne gangen, selv om det frister å prøve og få noe mer ut av denne spennende kampen. Vi kombinerer denne med seier til Celtic.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Celtic - Sporting Braga
Kvalifisering til Champions League, 3. runde. Portugisiske Braga vant hele 3-0 over Celtic i den første kampen, og kunne fort vunnet mer. Celtic har en stor oppgave foran seg, men ingenting er umulig på hjemmebane foran titusenvis av fans. Det knyttes igjen store håp til den nye spissen Gary Hooper, som er hentet inn fra Scunthorpe nylig.

Braga debuterer i Champions League-sammenheng denne sesongen, og det ser ut til å kunne gå veien. Scorer de ett mål på Celtic Park, må Celtic score fem. Sesongen i Portugal starter ikke før om snaue to uker, men Braga virket å være i god form da de vant 3-0 sist. Ingen skader i laget.

Aiden McGeady var på plass for Celtic for første gang siden mai, da de spilte 2-2 mot Lyon i en treningskamp (Emirates Cup) på lørdag. Nevnte Gary Hooper og Georgios Samaras scoret Celtics to mål helt på slutten av kampen. Celtic starter sesongen i Skottland med bortekamp mot Inverness 14. august. Før det må de slå Braga på hjemmebane, og det skal være en overkommelig oppgave når nesten alle de beste er på plass. Om det blir med de nødvendige 3-0 er en helt annen sak.

Celtic har sjelden lykkes på bortebane internasjonalt, men på hjemmebane er de som regel vriene å slå. Fansen krever at man gjør alt for å hevne det småpinlige tapet sist, og når Braga har råd til å tape med to mål her, blir det fristende å gå for hjemmeseieren. Vi hadde gjerne sett at Norsk Tipping var noe mer i takt med markedet med sine odds på kvalifiseringskampene til Champions League og Europa League. Celtic-seier fåes til 1,65 hos Norsk Tipping, noe som er lavt, når andre kan tilby fra 1,72 til 1,83. Hadde vi fått rundt 2,5 i odds på dobbelen vår, slik mange andre gir, hadde vi anbefalt 200 kroner i innsats, men nå nøyer vi oss med 100 kroner. Spillefristen er klokken 20.40.

48. Rosenborg - AIK 1,30 4,15 6,00
54. Celtic - Sporting Braga 1,65 2,90 3,35

Samlet odds 2,15

Klikk her for å levere dette spillet

En annen dobbel vi har god tro på i dag Zenit St. Petersburg i objekt 25 kombinert med under 2,5 mål i Rosenborg - AIK. Dette hadde vi anbefalt spill på hvis ikke Norsk Tipping lå så til de grader langt under alle andre bookmakere med sin odds. Norsk Tipping har en del god odds i blant, men i dag er dessverre ikke en slik dag.

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.