*Nettavisen* Sport.

Vi spiller Elfsborg

Foto: EPA/Scanpix

De skal ha gode sjanser i serieåpningen på eget kunstgress. Her er dagens oddstips.

Langoddsen byr på ishockey, innledende runder i norsk cup for fotballagene på lavere nivåer, samt en del spennende mandagskamper fra Norge, England, Spania, Danmark og Sverige. Vi lar Tippeligaen ligge og ser til Allsvenskan og Bundesliga.

Elfsborg - Häcken
Dette er lagenes åpningskamp i årets Allsvenskan. Elfsborg var et utpreget hjemmelag forrige sesong og stoppet på 10-4-1 på hjemmebane og 2-7-6 på bortebane. Det holdt til 4. plass, og målet for denne sesongen er å toppe den prestasjonen ved å vinne flere bortekamper. Elfsborg har kjempet i toppen flere sesonger og spiller for spiller har de en av de beste, om ikke den beste, troppen i Allsvenskan. Laget trenes av Magnus Haglund og han var ikke fornøyd med lagets prestasjon da de i slutten av februar tapte 2-3 hjemme i en treningskamp mot dagens motstander. Man fikk uansett testet ut et par nye, lovende spillere og vi legger ikke stor vekt på dette resulatet nå, over en måned senere.

Elfsborg har hatt noen skader i laget under oppkjøringen men nå ser det bedre ut. Eneste usikre kort skal være Anders Svensson (m).

Häcken gjorde en sesong over forventning for to år siden da de tok 5. plassen, mens det i fjor ble en 8. plass. Styrkemessig regnes Häcken for et lag som kan ta en plass rundt midten, ikke mer. Oppkjøringen har vært god og man har trent på kunstgress den siste uken som en forberedelse til premieren på Borås Arena. Det rapporteres om fullt trøkk på trening og kamp om plassene i startoppstillingen før dagens kamp.

Björn Anklev er eneste spiller som meldes usikker foran dagens kamp, men det er gode sjanser for at han blir klar.

Det står 7-8-0 fordel Elfsborg på innbyrdes oppgjør siden 1998, og det har blitt mye uavgjort de siste årene. Sånn sett tror vi det er en liten fordel for Elfsborg at de tapte vinterens treningskamp mot Häcken. Nå vet de hvor tøff motstand som venter og kanskje hva som trengs for å hevne tapet. 1,60 på H er ikke all verden men hos oss når likevel dette objektet opp i konkurranse med det andre som tilbys. Denne kan spilles alene, vi bruker den i en dobbel.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

FSV Frankfurt - Bochum
Det er seks runder igjen av sesongen i 2. Bundesliga, men FSV Frankfurt ser ut til å ha tatt ferie allerede. Med 34 poeng er ikke plassen trygg matematisk sett, men lagene på nedrykk og kvalifiseringsplass har nesten sluttet å ta poeng de også, så dette blir neppe spennende. FSV Frankfurt var gode på hjemmebane en stund og har 7-1-5 totalt på Frankfurter Volksbank Stadion. På formtabellen ligger de sist, med 1-2-7 på sine 10 siste. Ingolstadt og Karlsruher har vunnet 2-1 her i de to siste spilte.

Vi har ikke sett noen tropp fra hjemmelaget i skrivende stund. De har hatt en landslagspause til å hvile, så vi får bare anta at alle de faste er på plass. Det er uansett ikke eventuelle fravær hos hjemmelaget vi legger til grunn for dette spillet.

Bochum jager opprykk og ligger i øyeblikket på 3. plass, som gir kvalifiseringsspill. Med seier i dag er de bare to poeng bak Augsburg, fire bak ledende Hertha Berlin. Bochum har 7-2-4 på bortebane og formen er best i ligaen, 7-3-0 på de 10 siste. Det ble 3-1 seier i Aachen på forrige reise. Trener Friedhelm Funkel har et sterkt lag med mange offensive spillere, men det er noen fravær i det defensive denne gangen.

Patrick Fabian (f) skal ha pådratt seg en skade som vil holde han ute i seks måneder. Anthar Yahia (f), Björn Kopplin (f) og Ümit Korkmaz (m) er på vei tilbake fra skader, men spiller trolig ikke i dag.

Bochum vant det omvendte oppgjøret 1-0. De har enorm motivasjon i å nå en direkte opprykksplass, og da holder det neppe med ett poeng i dag, de må vinne. Hjemmelaget får nesten ikke til noe som helst, og når man ser på resultatene deres får man inntrykk av at de ikke gir sitt beste. Fravær i forsvarsrekka til Bochum er ikke nok til å holde oss borte fra et spill på borteseieren her. 1,95 på Bochum spilles og vi får en dobbel til 3,12 i total odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

104. Elfsborg - Häcken 1,60 3,20 4,20
110. FSV Frankfurt - Bochum 3,10 2,95 1,95

Total odds 3,12

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag