Vi spiller mot Norge på tippekupongen

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Vi tror ikke Drillos menn klarer å hamle opp med «nye Frankrike». Sjekk tipsene som kan gi deg 12 rette i kveld.

11.08.10 14:33

Sjekk også dagens V65-tips!

Midtukekupongen består av 12 privatlandskamper som alle spilles i kveld. Det er fortsatt ganske kort tid siden VM var over, og mange av lagene som skal i aksjon i kveld, har spillere som fortsatt på ferie eller er midt i sesongoppkjøringen.

Det er derfor en vrien kupong vi står overfor; hvem spiller fra start, hvor god er formen og motivasjonen til enkeltspillere og til de ulike lagene? Det er spørsmål som det ikke er lett å få svar på før tett på kampstart eller etter avspark.

For mindre land som ikke deltok i VM og som møter VM-lag, kan motivasjonen være veldig høy. For andre land og spillere kan denne landslagsrunden oppleves som meningsløs. Ha det i bakhodet når du plasserer kryssene.

Nederst i artikkelen har vi satt opp to spillforslag på 96 og 432 rekker.
Klikk her for å levere forslaget på 96 kroner.
Klikk her for å levere forslaget til 432 kroner.

1. Norge – Frankrike
Sett med franske øyne er dette oppgjøret høyst spesielt. Det er den første kampen til landslagssjef Laurent Blanc, og han har vraket samtlige spillere fra VM-troppen på grunn av det slette spillet og de mange skandalene i Sør-Afrika.

Blanc har likevel klart å skrape sammen en tropp med mange kjente navn:

Keepere: Nicolas Douchez (Rennes), Stephane Ruffier (Monaco).

Forsvar: Aly Cissokho (Lyon), Mathieu Debuchy (Lille), Rod Fanni (Rennes), Phillipe Mexes (Roma), Adil Rami (Lille), Mamadou Sakho (PSG), Benoit Trémoulinas (Bordeaux).

Midtbane: Yohan Cabaye (Lille), Lassana Diarra (Real Madrid), Blaise Matuidi (St. Etienne), Yann Mvila (Rennes), Charles N'Zogbia (Wigan), Samir Nasri (Arsenal), Moussa Sissoko (Toulouse).

Angrep: Hatem Ben Arfa (Marseille), Karim Benzema (Real Madrid), Jimmy Briand (Lyon), Guillaume Hoarau (PSG), Jeremy Menez (Roma), Loic Rémy (Nice).

Stjernespillernes idiotiske oppførsel under VM er en gavepakke til denne gjengen med stort sett unge og sultne spillere. De har en unik sjanse til å spille seg inn i landslagsvarmen til den nye sjefen, så motivasjonen burde det ikke være noe å si på.

Norge stiller med følgende lag: (4-5-1): Jon Knudsen - Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise - Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen - Mohammed Abdellaoue.

John Carew sliter med knærne og spiller nok ikke i det hele tatt i kveld. Det har også vært noe usikkerhet rundt hans erstatter, Mohammed Abdellaoue, som er sliten etter å ha spilt mye i det siste. Men Moa er nok veldig tent på å vise seg frem på hjemmebane i kveld.

Flere på det norske laget har ikke begynt sesongen for sine respektive klubber ennå, og spillere som Jon Knudsen, Rune Almenning Jarstein, Henning Hauger, Erik Huseklepp og Jan Gunnar Solli spiller på lag som er inne i en dårlig periode i Tippeligaen.

Vi har mest tro på Frankrike i kveld, og spiller UB.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

2. England – Ungarn
Dette er Englands første kamp etter et nokså skuffende VM. Fabio Capello har vraket Robert Green, David James, Joe Cole, Peter Crouch og Shaun Wright-Phillips. I tillegg er Jermain Defoe skadet.

Troppen:
Keepere: Ben Foster (Birmingham), Joe Hart (Manchester City)

Forsvar: Gary Cahill (Bolton Wanderers), Ashley Cole (Chelsea), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Kieran Gibbs (Arsenal), Phil Jagielka (Everton), Glen Johnson (Liverpool), John Terry (Chelsea)

Midtbane: Gareth Barry (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Aston Villa), Ashley Young (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Jack Wilshere (Arsenal)

Angrep: Darren Bent (Sunderland), Carlton Cole (West Ham United), Wayne Rooney (Manchester United), Bobby Zamora (Fulham)

Opprinnelig var West Brown og Paul Robinson med i troppen, men de har trukket seg fra landslaget. I tillegg har Michael Carrick meldt forfall, til tross for at han spilte Community Shield søndag.

Capello har et sterkt press på seg om dagen, og et tap på Wembley i kveld kan faktisk bety sparken for italieneren.

Ungarn ligger nede på 62. plass på FIFA-rankingen og tapte 0-3 og 1-6 for Nederland og Tyskland rett før VM. Landet endte på fjerdeplass i kvalifiseringspuljen der blant andre Sverige, Portugal og Danmark spilte.

Tidligere U21-trener Sandor Egervari ble ansatt som ny landslagssjef i slutten av juli, og dette er hans første kamp i sjefsstolen. En ny sjef er alltid en motivasjonsfaktor for et lag.

Stjernespilleren Zoltan Gera (Fulham) er tilbake på landslaget etter at han ble vraket av den forrige landslagssjefen for å komme for sent på et lagmøte.

Dette er en kamp England normalt bør vinne lett, men det er på ingen måte gunstig at den spilles tre dager før sesongstarten i Premier League. Vi sparer imidlertid på kryssene og nøyer oss med ren H.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

3. Irland – Argentina
Kampen spilles på nye Aviva Stadium i Dublin, og de irske spillerne er nok veldig interessert i å vise hva de duger til mot et av VMs beste lag.

Oppladningen til kampen har imidlertid ikke vært ideell, ettersom landslagssjef Giovanni Trapattoni ble syk tirsdag og måtte legges inn på sykehus. Trolig er italieneren blitt matforgiftet. Assistent Marco Tardelli tok over ansvaret for tirsdagens trening.

Aiden McGeady, Shane Long, Caleb Folan og Marc Wilson har meldt forfall grunnet skader. Liam Lawrence pådro seg en skade på trening tirsdag og er ute av spill. Det er også usikkert om Kevin Doyle og Richard Dunne rekker kampen.

Dersom de stiller, vil startelleveren trolig se slik ut:
Shay Given - Paul McShane, Richard Dunne, John O'Shea, Kevin Kilbane - (erstatter for Lawrence), Keith Andrews, Paul Green, Damien Duff - Robbie Keane, Kevin Doyle.

Darren O'Dea og Cillian Sheridan vil eventuelt erstatte Dunne og Doyle.

Argentinas midlertidig landslagssjef Sergio Batista har tatt med seg et sterkt mannskap til Europa, og etter det vi forstår, starter han med følgende ellever:

Sergio Romero - Nicolas Burdisso, Martin Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze - Javier Mascherano - Lionel Messi, Ever Banega, Fernando Gago, Angel Di María - Gonzalo Higuaín (Diego Milito).

Higuaín har pådratt seg en liten skade, og det er usikkert om han starter. Carlos Tevez er ute med sykdom.

Dette laget er godt nok til å slå et noe skadepreget Irland. B.

Få scoringsvarsel på SMS!

4. Slovenia – Australia
To lag som spilte et brukbart VM, men som ikke klarte å ta seg videre fra gruppespillet.

Dagens kamp spilles på den nye arenaen Stozice i Ljubljana, den nye hjemmebanen til F.C. Olimpija med plass til over 16.000 tilskuere.

Ifølge vår kilde i Slovenia er befolkningen svært fornøyd med det landets fotballhelter presterte i Sør-Afrika, og det er ventet at de vil bli gitt en meget varm velkomst av publikum i kveld.

Laget spiller ofte godt i privatkamper, og de to siste oppgjørene før VM endte med 4-1 over Qatar og 3-1 over New Zealand.

Det slovenske laget er i skrivende stund ikke klart, men det er forfall fra Daliborja Stevanovica, Rene Krhin og Marko Suler. De to første er reserver, men Suler vil bli savnet.

Australias kanskje beste og mest kjente spiller, Tim Cahill (Everton), har meldt forfall til kveldens kamp. Det medfører en klar svekkelse av angrepet. I tillegg mangler navn som Mark Milligan, Brett Emerton, Harry Kewell, Joshua Kennedy, Scott Chipperfield, Mark Bresciano, Jason Culina og Craig Moore i troppen.

Vi tror Slovenia vinner på entusiasme og gambler på ren H.

5. Danmark – Tyskland
Hjemmelaget skuffet i VM, mens Tyskland var en av mesterskapets største attraksjoner. I dag møtes to svært reservepregede utgaver i Parken i København.

Danmark stiller uten spillere som Martin Jørgensen, Jesper Grønkjær, Niclas Jensen, Nicklas Bendtner, Christian Poulsen, og Jon Dahl Tomasson (har gitt seg på landslaget).

Bare åtte av Tysklands VM-spillere er med i Joachim Löws tropp, og stjerner som Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm, Miroslav Klose, Stefan Kiessling, Mesut Özil, Cacau og Lukas Podolski glimrer med sitt fravær.

I tillegg har Piotr Trochowski og Marco Reus meldt forfall etter å ha blitt tatt ut i troppen.

Danskene er nok mest motiverte; å slå storebror i sør er alltid stas. Men tyskerne har normalt mye moral i laget, selv i ubetydelige kamper som dette. Vi tror U er et sannsynlig resultat, men dekker for H og B også.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

6. Østerrike – Sveits
Østerrike tapte 0-1 for Kroatia i en treningskamp før VM og plukket 14 poeng på 10 kamper i kvalifiseringen. De var sjanseløse mot Serbia og Frankrike, som endte med henholdsvis åtte og sju poeng mer.

Sveits sjokkerte verden ved å slå Spania i første VM-runde, men klarte likevel ikke å ta seg videre til sluttspillet. Vi fikk se et svært gjerrig lag, og målforskjellen ble 1-1 på tre kamper.

Etter VM har Ludovic Magnin, Benjamin Huggel og Blaise Nkufo gitt seg på landslaget, mens kjente spillere som Philippe Senderos (Fulham), Blerim Dzemaili (Parma) og Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen) har meldt forfall til kveldens kamp. Kaptein Alex Frei er heller ikke med.

Vi har dessverre ikke funnet så mye informasjon om hjemmelaget, men vi tror dette blir en tett og jevn match på den korte og smale gressmatta på Ernst-Happel Stadion. Dette er to lag som er bedre defensivt enn offensivt, og ingen av dem liker å tape mot nabolandet.

Det er fristende med ren U her, men vi garderer med B (og H på det store forslaget)

7. Serbia – Hellas
Dette var to lag som skuffet stort i VM. Serbia endte sist i sin gruppe, mens Hellas fikk mange fiender etter det destruktive spillet mot Argentina. En kamp de til slutt tapte 0-2, noe som førte til at drømmen om sluttspill brast.

Ifølge våre rapporter er det full krig mellom Serbias fotballforbund og landslagssjef Radomir Antic, som kan bli sparket etter kveldens kamp. Spillerne skal visstnok stå på Antics side, så det er ingen god stemning i Serbias leir om dagen.

Serbia er et godt hjemmelag, og de siste ni hjemmekampene har endt 6-1-2.

Inter-stjernen Dejan Stankovic har meldt forfall til kveldens kamp.

Hellas-legenden Otto Rehhagel har gitt seg som landslagssjef etter ni tidvis meget suksessfulle år. Inn er kommet portugiseren Fernando Santos, som har gjort det meget sterkt med diverse greske klubblag det siste tiåret.

Santos har hentet inn en del spillere som ikke var med til VM, og det er ingen tvil om at dette er en viktig kamp for både den ferske landslagssjefen og nye spillere som ønsker å vise seg frem. HU.

8. Montenegro - Nord-Irland
Hjemmelaget tapte samtlige tre landskamper med den nye landslagssjefen Zlatko Kranjcar før sommerferien. Motstanden var ikke all verden: Makedonia, Albania og Norge, så det er viktig med et godt resultat her for å heve moralen før EM-kvalifiseringen.

Kranjcar må klare seg uten førstekeeper Vukasin Poleksic, supertalentet Stevan Jovetic (midtbane på Fiorentina), Branko Boskovic (midtbane), Radoslav Batak (forsvar) og viktige Nikola Drincic (midtbane).

Nord-Irland er klart svekket av at kaptein Aaron Hughes (Fulham) er ute med en akillesskade. Heller ikke Ipswich-spilleren Gareth McAuley stiller. Fra før er det kjent at Sunderlands Trevor Carson og George McCartney må stå over grunnet skader.

Nord-Irland er et meget dårlig bortelag, og normalt bør HU holde.

9. Slovakia – Kroatia
Slovakia debuterte med brask og bram i VM og sørget for å sende Italia ut av mesterskapet allerede i gruppespillet. Selv om det ble bråstopp mot Nederland i første kamp i sluttspillet, er det ingen tvil om at de slovakiske spillerne er blitt helter i hjemlandet.

Landslagssjef Vladimir Weiss signerte nylig ny kontrakt, og alt later til å være fryd og gammen i den slovakiske landslagsleiren.

Kroatia klarte overraskende nok ikke å ta seg til Sør-Afrika. Slaven Bilic rår over en sterk tropp, til tross for at Ivica Krizanac, Robert Kovac, Ivan Strinic og Danijel Pranjic ikke spiller.

Bilic har uttalt at han ser på oppgjøret mot Slovakia som svært viktig i oppkjøringen før EM-kvaliken.

Kroatia har et bedre lag enn Slovakia, spesielt offensivt ser det bra ut med spillere som Luka Modric, Ivica Olic og Eduardo da Silva. Landet spiller ofte uavgjort på bortebane i vennskapskamper (det ble 0-0 borte mot Estland sist), og vi tror UB holder, men tar med H på det store forslaget.

10. Tsjekkia – Latvia
Tsjekkia kom noe overraskende ikke med til VM (Slovakia og Slovenia gikk videre i gruppen), og det er nok viktig for landslagssjef Michal Bilek å skaffe spillerne god selvtillit før EM-kvaliken gjennom et godt resultat i kveld.

Latvia bet bra fra seg i VM-kvalifiseringen (17 poeng på 10 kamper), men måtte se seg slått av Sveits og Hellas. Landslagssjef Aleksandrs Starkovs mønstrer noe som likner et toppet mannskap til kveldens dyst, og vi ser ikke bort fra at latvierne kan overraske. Ettersom Tsjekkia er kupongens nest største favoritt (74 prosent på folkerekka) garderer vi HU på det store forslaget.

11. Sverige – Skottland
Den ferske landslagssjefen Erik Hamrén har klart det mesterstykke å få Zlatan Ibrahimovic tilbake på landslaget, noe som har gjort kveldens kamp til en stor happening i broderlandet. Ifølge svenske medier har Sveriges fotballforbund svidd av en kvart millioner kroner for å hente superstjernen fra Barcelona med privatfly.

Hamrén mønstrer en så godt som skadefri tropp, og det er ingen tvil om at den tidligere RBK-treneren er svært interessert i å få en god start på høstsesongen før EM-kvalifiseringen.

Skottlands landslagssjef Craig Levein har måttet utelate en rekke spillere grunnet skader, blant andre Lee McCulloch, Alan Hutton, Andy Webster, Craig Gordon og Gary Caldwell. I tillegg har Graham Dorrans og David Marshall måttet melde avbud. Scott Brown sliter med en fotskade og er tvilsom.

Vi satser på at H holder.

12. Ukraina – Nederland

OBS! Norsk Tipping senket oddsen på H i denne kampen fra 2,3 til 1,9 onsdag formiddag.

Nederland stiller med et rent B-lag i kveld. Fra den 23 mann store troppen som vant sølv i Sør-Afrika, finnes kun reservekeeper Michel Vorm igjen. I tillegg har fire mann i denne reservepregede troppen meldt forfall; Otman Bakkal, Orlando Engelaar, David Mendes da Silva og Ronnie Stam.

Nederland reiste dermed til Donetsk med følgende spillere:

Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse), Vurnon Anita (Ajax), Glenn Loovens (Celtic), Jeffrey Bruma (Chelsea), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Dirk Marcellis (AZ), Leroy Fer (Feyenoord), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Roy Beerens (sc Heerenveen), Jeremain Lens (PSV), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Sju av disse spillerne har aldri tidligere vært kalt inn på landslaget, og snittalderen i troppen er på 23 år (ingen er over 30 år). Legg også merke til at den nederlandske serien startet så sent som forrige uke, så mange av spillerne er nok ikke i sin beste form.

Landslagssjef Bert Van Marwijk synes kampen mot Ukraina kommer svært ubeleilig med tanke på det tøffe og lange oppholdet i Sør-Afrika, og hadde aller helst sett at den ble avlyst.

Ukrania har noen skader i laget (Olexander Horiainov, Volodymyr Poliovy, Ruslan Rotan og Oleg Husiev, men stiller en nokså sterk tropp, med kjente navn som Andriy Shevchenko og Artem Milevsky på topp. Kun én nykommer er med denne gangen (Yevhen Cheberiachko).

Den hjemlige serien har pågått noen uker allerede, så spillernes matchform burde være brukbar.

Seier mot en VM-finalist er nok også en såpass stor gulrot at spillerne bør være sultne på seier foran hjemmepublikummet.

Vi tror derfor H holder i denne kampen, og det er gledelig å se at Nederland er favoritt på folkerekka.

Under finner du våre tipsforslag.

Du kan også levere en redusert versjon av det store forslaget på 432 kroner til en pris av 96 kroner med det geniale systemet Tippstation.


Klikk her for å levere tipsforslaget på 96 kroner.

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 11.08.2010 19:55
1. Norge - Frankrike U B
2. England - Ungarn H
3. Irland - Argentina B
4. Slovenia - Australia H
5. Danmark - Tyskland H U B
6. Østerrike - Sveits U B
7. Serbia - Hellas H U
8. Montenegro - Nord-Irland H U
9. Slovakia - Kroatia U B
10. Tsjekkia - Latvia H
11. Sverige - Skottland H
12. Ukraina - Nederland H


Klikk her for å levere tipsforslaget til 432 kroner.

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 11.08.2010 19:55
1. Norge - Frankrike U B
2. England - Ungarn H
3. Irland - Argentina B
4. Slovenia - Australia H
5. Danmark - Tyskland H U B
6. Østerrike - Sveits H U B
7. Serbia - Hellas H U
8. Montenegro - Nord-Irland H U
9. Slovakia - Kroatia H U B
10. Tsjekkia - Latvia H U
11. Sverige - Skottland H
12. Ukraina - Nederland H

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.