*Nettavisen* Sport.

Vi stoler ikke på Liverpool i kveld

Foto: Getty Images/All Over Press

Det kan holde hardt for et Liverpool som halter mot Hearts i kveld.

23.08.12 14:09

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Barcelona tar regien

Lunsjtrav Bjerke: En major viser seg frem

Dobbel V5 Klosterskogen: Vi melder Ante

Det er playoff til gruppespillet i Europa League for alle penga på denne ukens midtukekupong . Både Tromsø, Molde og Rosenborg skal ha en realistisk mulighet til å nå det lukrative gruppespillet og både Tromsø og Molde har hjemmekamp først. Samtlige tolv kamper er hentet fra Europa League denne torsdagen. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 3,5 millioner kroner og gjelder som kjent ved en eventuell alenevinner på tolv rette. Innleveringsfrist er kl 18.25.

1. Tromsø - Partizan Beograd
Ringreven Per mathias Høgmo viste igjen fremragende taktiske evner da Tromsø avanserte til playoff etter en sterk 1-0 borte mot Metalurh Donetsk i den 3. kvalifiseringsrunden. Nå meldte nevnte Høgmo at han trekker seg som Tromsø-trener etter denne sesongen, uten at vi tror det får noen betydning. Med mannskapet ser det stort sett bra ut.

Serbiske partizan Beograd røk meget skuffende ut av kvalifiseringen til Champions League mot enkle AEL Limassol fra Kypros i 3. kvalifiseringsrunde etter tap 0-1 både borte og hjemme. I helgen ble det i tillegg et skuffende 1-2 borte mot FK Donji Srem i den hjemlige ligaen. Vladimir Vermezovic er ny trener for den serbiske klubben og han må unnvære flere viktige spillere i kveld. Fjorårets toppscorer Zvonimir Vukic er satt ut av laget (uvisst av hvilken grunn), nykommer Mohammad Zubya er satt ut grunnet disiplinærproblemer. Forsvarsspiller Milos Ostojic (spilt alle fire EL-kampene hittil) er blitt skadet, mens regulære Stefan Babovic også er skadet.

Tromsø er aom alltid solide hjemme på Alfheim, men må nok helst vinne dette første oppgjøret for å skaffe seg et best mulig utgangspunkt før returmøtet. Vi tror det er bra sjanser for at så skjer. H.

2. Molde - Heerenveen
Ole Gunnar Solskjær og hans Molde var et brent straffespark fra Magne Hoseth fra å avansere til playoff i Champions League. Det føles nok veldig bittert i dag, når Basel trakk rumenske Cluj i den playoffen. Uansett er det garantert et heltent Molde-lag som enter Aker stadion i morgen for å prøve å kvalifisere seg til sluttspillet i Champions League. Da må Molde utnytte sjansene sine bedre for også hjemme i Norge (i både serie og cup), sliter Molde med å avgjøre kamper de dominerer spillemessig. Even Hovland er som kjent ute for resten av sesongen, betimelig nok er stopperkollega Børre Steenslid endelig skadefri og fullgod erstatter.

Nederlandske Heerenveen hadde få problemer med rumeske Rapid Bucuresti i forrige kvalifiserinsrunde etter 4-0 hjemme i den første kampen. Tapte riktignok returmøtet borte med 0-1, men hadde jo avgjort dette etter hjemmemøtet. Åpning på det jevne i hjemlig liga med 0-2 tap hjemme for Nijmegen i seriepremieren. Dog en liten opptur med 1-1 borte mot Feyenoord i helgen. Alfred Finnbogason som har pøst inn mål for Helsingborg er klar etter en kontroversiell overgang fra Lokeren, men han er ikke med i kveld.

Molde er gode på eget gress, men sliter altså med effektiviteten. Vi tror Molde som Tromsø ikke taper, men også her er U-faren stor. HU.

3. Legia Warszawa - Rosenborg
Polske Legia nådde sluttspillet i denn turneringen sist sesong. De er kommet til playoff etter å ha eliminert Liepajas Metalurgs og Ried fra Østerrike. i hjemlig lige serieåpnet laget med en flott 4-0 seier mot Korona Kielce i helgen.

Rosenborg var i kjempetrøbbel i den andre kvalifiseringsrunden, men en Boris Dockal-scoring på overtid berget avansement. I forrige runde ble sveitsiske Servette slått på bortemålsregelen. Fra den gang er solide spillere som Tore Reginiussen, Tarek Elyounoussi og Mikkel Diskerud ankommet klubben.

Veldig vrient oppgjør dette og Rosenborg vil helt sikkert være kjempefornøyde med uavgjort. HUB.

4. AIK - CSKA Moskva
Svenske AIK avgjorde allerede i hjemmemøtet med polske Lech Poznan med en solid 3-0 seier. Kontrollerte bortemøtet veldig greit selv om det ble 0-1 tap. Mellom disse oppgjørene røk laget på et svært skuffende 1-2 tap hjemme for Kalmar i Allsvenskan, men var tilbake på vinnersporet i hjemmemøtet med ørebro for halvannen uke siden. Ibrahim Moro (m) og Henok Goitom (a) er nye i troppen.

CSKA Moskva kommer inn i denne runden og har hatt en grei åpning i russisk serie med 3-0-2 på de fem første seriekampene. CSKA var i sluttspillet i Champions League i vår og har uten tvil bra kapasitet, men russiske lag presterer ujevnt i Europa. Spissene Seydou Doumbia og Tomas Necid er begge skadet og det svekker CSKA. Necid var toppscorer i den russiske ligaen i fjor.

Også AIK hra fravær. Henrik Goitom og Daniel Majstorovic er begge fortsatt skadet, mens Robert Åhmann Persson soner karantene.

Det skal nok bli tøft for AIK dette over to kamper og vi tror laget maks klarer uavgjort på hjemmebane. UB.

5. Atrotimos - Newcastle
Greske Atrotimos kommer inn i denne runden og forsøker seg for andre gang i Europa. Første gang var i 2006, der laget ble ekspedert av Sevilla. Den greske ligaen har fortsatt ikke startet sitt seriespill og dette ser ut som en tøff oppgave for det forholdsvis ukjente greske laget. Laget endte på 4. plass i den greske serien i fjor, etter solide 9-4-2 på eget gress, men det vare hele 23 poeng opp til serievinner Olympiakos.

Newcastle fikk en flott start på sin Premier League-sesong ved å slå Tottenham 2-1 hjemme på St. James Park. Laget er definitivt ikke svekket foran denne sesongen, så gjenstår det å se hvor lysten Newcastle er på en kraftkrevende Europa League-turnering. Nå får vi tro at Newcastle ønsker suksess i Europa, selv om Alan Pardew trolig rokerer litt på laget her. Fabricio Coloccini, Cheick Tiote, Demba Ba og Shola Ameobi er ikke med til Hellas.

Greske Atrotimos er vanskelig å plassere, men dette bør være en overkommelig oppgave for Newcastle. Ihvertfall over to kamper. UB.

6. Bursaspor - Twente
Sensasjonelt 0-1 tap for tyrkiske Bursaspor i bortemøtet med finske Kups i den forrige runden, men laget reiste seg på hjemmebane og ga seg ikke før det stod 6-0 hjemme. Flott serieåpning i helgen med 1-0 seier borte mot Kayserispor. For ett år siden røk Bursaspor mot Anderlecht i tilsvarende runde.

Twente startet allerede i den andre kvalifiseringsrunden med å prestere ursvake 1-1 hjemme mot finske Inter Turku. I returmøtet borte innså laget alvoret og vant 6-0. Tsjekkiske Mlada Boleslav ble slått 2-0 både borte og hjemme i den forrige runden. To strake seire i hjemlig serie mot begrenset motstand. Med laget ser det stort sett bra ut, men Rendla og Kuiper er stadig på skadelisten.

Ny tricky kamp dette, tyrkiske lag presterer ofte godt på hjemmebane. HUB.

7. Feyenoord - Sparta Praha
Fin åpning i hjemlig liga for Feyenoord med fire poeng på de to første kampene. 1-1 hjemme mot Heerenveen i helgen, men da måtte laget spille det siste kvarteret med en mann mindre. Røk ut i Champions League-kvalifiseringen mot sterke Dynamo Kiev etter to ettmålstap. Landslagsstopper Ron Vlaar er forsvunnet til engelsk fotball.

Sparta Praha kom til denne runden etter å ha slått middelmådige Admira Mödling. I den hjemlige serien topper laget etter 3-1-0 på de fire første serierundene. Laget var i sluttspillet sist sesong.

Det må være en bra sjanse for at Feyenoord skaffet seg et godt utgangspunkt før returmøtet dette. H.

8. Debrecen - Club Brügge
Som ventet ble Bate Borisov for sterke for Debrecen i Champions League-kvalifiseringen selv om ungarerne klarte 1-1 i bortemøtet i den første kampen. 0-2 hjemme i returmøtet var en skuffelse. Debrecen var faktisk i gruppespillet i Champions League i sesongen 2009/10 uten å ta ett poeng (blant annet i gruppe med Liverpool).

Clu Brügge ledet både 1-0 og 2-1 hjemme mot FC København, men endte opp med å tape 2-3 og røk dermed ut av Champions League på bekostning av danskene. Det var nok en stor skuffelse for belgierne, som har sendt eks-Rosenborgspiller Bakenga på utlån. Sju poeng på de tre første seriekampene i den hjemlige ligaen.

Brügge er nok minst på nivå med Bate Borisov og vi har bra tro på belgisk truimf allerede i den første kampen. B.

9. Hearts - Liverpool
Skotske Hearts kommer inn i denne runden. Forrige sesong røk laget 0-5 hjemme for Tottenham, og skotsk fotball er som kjent ikke veldig sterk. I hjemlig liga er det blitt 1-2-0 på de tre første seriekampene. Lørdag ledet laget 2-0 hjemme mot Inverness, men det endte 2-2.

Fæl ligastart for Liverpool og skal man dømme etter en kampen blir det nok en skuffende sesong for Liverpool. Nå skal det i sannhetens navn at Liverpool hadde feite sjanser på stillingen 0-0. Nyansatt manager Brendan Rodgers er garantert innstilt på å reise kjerringa direkte. Men verken Steven Gerrard, Luis Suarez, Martin Skrtel eller Glen Johnson er med i troppen og Jose Enrique er skadet. Liverpool reiser med denne troppen: Reina, Jones, Kelly, Agger, Carragher, Coates, Flanagan, Shelvey, Lucas, Adam, Allen, Henderson, Spearing, Downing, Borini, Carroll, Wilson, Robinson, Sterling, Eccleston

Liverpool har hjemmekamp mot Manchester City allerede til helgen og viktige spillere er ikke med til Edinburgh. Hearts er naturligvis svært motiverte foran et slikt møte, og dette kan bli en ny nedtur for Liverpool. HUB.

10. FC Vaslui - Inter
Etter sterke 1-1 borte mot fenerbache hadde rumenske Vaslui et berettiget håp om å avansere til playoff i Champions League, men det endte med katastrofale 1-4 i returmøtet hjemme. Laget gikk til gruppespillet i denne turneringen i fjor, men har fått tøff motstand dette året.

Inter vant komfortable 3-0 borte mot Hajduk Split i forrige runde, men holdt faktisk på å rote seg bort hjemme og tapte 0-2. Serieåpner hjemme mot Pescara i helgen og ikke lett å vite hvor motiverte Inter er for å delta i Europa League. Både Cassano og Garganp har signert for Inter, men er ikke med 20-mannstroppen. Nykommer Palacio er imidlertid med sammen med blant andre Sneijder, Milito, Cambiasso, Zanetti og Samuel.

Vi synes dette er en skummel kamp og utelukker ikke at Vaslui kan vinne. HB.

11. Slask Wroclaw - Hannover 96
Polske Slask Wroclaw fikk juling så det holdt i tredje kvalifiseringsrunde av Champions League av helsingborg. Meget skuffende 0-3 tap hjemme og 1-3 tap borte i returmøtet. Nytt tap borte mot Widzew Lodz i den hjemlige serieåpningen i helgen.

Hannover debuterte i Europa League forrige sesong og tok seg helt til kvartfinalen da. Hadde ingen problemer mot irske St. Patricks i den forrige runden og vant da 3-0 borte og 2-0 hjemme. Det hjemlige seriespillet starter til helgen.

Når Helsingborg kan slå dette polske laget 3-0 borte, må vi anta at sterke Hannover også vinner bortemøtet. B.

12. Motherwell - Levante
Skotske lag gjør det sjelden stort i Europa og Motherwell er intet unntak. Sjanseløse mot greske Panathinaikos i tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Der ble det 0-2 tap hjemme og 0-3 tap borte. I den hjemlige ligaen har laget fem poeng etter tre serierunder.

Overraskelseslaget fra Primera sist sesong, Levante, prøver seg i Europa for første gang. Flott serieåpning i helgen med 1-1 hjemme mot sterke Atletico Madrid. Og vi vil tro at laget er svært motiverte for å gjøre suksess når de nå er i Europa for første gang.

Vi har vondt for å tro at Motherwell er sterke nok mot Levante og tror spanjolene skaffer seg et glimrende utgangspunkt før returmøtet. B.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Det er for øvrig dobbelt jackpot på midtukekupongen til pause på 175 000kr og en midtukejackpot på 500 000kr.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 23.08.2012 18:25
1. Tromsø - Partizan Beogra H
2. Molde - Heerenveen H U
3. Legia Warszawa - Rosenborg U
4. AIK - CSKA Moskva U B
5. Atromitos Athin - Newcastle U B
6. Bursaspor - FC Twente H U B
7. Feyenoord - Sparta Praha H
8. Debrecen - Club Brugge B
9. Hearts - Liverpool U B
10. FC Vaslui - Inter H B
11. Slask Wroclaw - Hannover 96 B
12. Motherwell - Levante B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 23.08.2012 18:25
1. Tromsø - Partizan Beogra H
2. Molde - Heerenveen H U
3. Legia Warszawa - Rosenborg H U B
4. AIK - CSKA Moskva U B
5. Atromitos Athin - Newcastle U B
6. Bursaspor - FC Twente H U B
7. Feyenoord - Sparta Praha H
8. Debrecen - Club Brugge B
9. Hearts - Liverpool H U B
10. FC Vaslui - Inter H B
11. Slask Wroclaw - Hannover 96 B
12. Motherwell - Levante B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.