Vi stoler ikke på Tromsø

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Et svekket Tromsø skal slite med å vinne i Latvia. Sjekk dagens oddstips.

Etter en tung start på oddsuken, hadde vi litt stang inn på onsdagens dobbel med LSK og FFK. Dermed er underskuddet fra ukens to første dager spilt inn.

Vi er også fornøyde med dagens avslag, som var at Norge ikke skulle vinne med fire mål eller mer i åpningskampen i fotball-VM - til utrolig lave 1,6 i odds. Norge slet seg som kjent til 1-0 i sluttminuttene mot Ekvatorial-Guinea, så vi håper dere tok notis av vår advarsel!

Vi henger for øvrig bra med på midtukekupongen i Tipping. Onsdagens seks kamper ble krysset av riktig på det store forslaget, og på de siste seks kampene har vi to helgarderinger og to halvgarderinger. Ny 12-er på gang?

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
Brodd – Hinna H 1,25
Hinna stiller ekstremt svekket til dette lokaloppgjøret; i den lille troppen på 15 mann holder hele 10 spillere juniornivå. Vi har visst om klubbens skadesituasjon i flere dager, og har gledet oss stort til å anbefale spill på Brodd. Vi ble derfor svært skuffet over at oddsen ikke er satt høyere, og mener det dessverre ikke er forsvarlig å anbefale dette objektet til lusne 1,25 i odds.

Her er noen argumenter: Brodd har selv 5-6 spillere ute, og troppen er verken spesielt bred eller god. Hinna er i utgangspunktet det beste laget, de har tatt flest poeng, og det er langt fra første gang de stiller med et sterkt redusert mannskap denne sesongen. Vi hadde spilt H til 1,45, men 1,25 holder rett og slett ikke.

Dagens langskudd
Aalesund – Neath (0-1) U 4,15
1. kvalifiseringsrunde Europa League.

Aalesund møter Wales’ tredje beste klubblag i kveld. Neath-spillerne tok ferie etter ligaavslutningen 21. mai, men har vært samlet i drøyt tre uker for å lade opp til dagens kamp. Det er vanskelig å avgjøre styrkenivået disse klubbene i mellom, men det er ingen tvil om Tippeligaen er bedre enn den walisiske. Aalesund er imidlertid inne i et meget tett kampprogram, de ligger på medaljeplass i Tippeligaen, og allerede søndag er det toppkamp mot serieleder og erkerival Molde. Sentrale spillere kan bli hvilt, og Aalesund-seier med ett mål er ikke helt utenkelig.

80. Daugava – Tromsø (1-0) H
1. kvalifiseringsrunde Europa League.

Norsk klubbfotball og spill i Europa har vært et sorgens kapittel de siste årene, og det kan stilles spørsmål ved om de norske klubbene overhodet er interessert i å spille i Europa League.

Daugava kom på fjerdeplass i den latviske ligaen forrige sesong. Ligger på tredjeplass denne sesongen og spilte 1-1 borte mot Skonto Riga søndag. Er i god form, og rapportene fra Latvia tyder på at Tromsø-kampen prioriteres høyt.

Ifølge nettavisen iTromso.no har spillerne bodd på hotell de siste tre dagene, isolert fra kjærester, familie og andre elementer som kan være distraherende i oppladningen til kveldens oppgjør.

Tromsø virket bunnsolide lenge, men det er bare blitt ett poeng på de to siste seriekampene, og prestasjonene i cuptapet for Alta var langt under pari.

Mannskapet er også klart svekket til dagens kamp. Nøkkelspillerne Tore Reginiussen og Tom Høgli har forlatt klubben, og like viktige Sigurd Rushfeldt og Miika Koppinen er ikke med til Latvia.

Troppen inneholder flere juniorspillere: Marcus Sahlman, Robin Malmkvist, Fredrik Bjørck, Hans Åge Yndestad, Saliou Ciss, Hans Norbye, Dan-Roger Roland, Ruben Yttergård Jenssen, Kara Mbodj, Magnus Andersen, William Frantzen, Thomas Drage, Remi Johansen, Simen Møller, Mustafa Abdellaoue, Mohammed Ahamed, Steffen Nystrøm, Håkon Kjæve.

Det er uvisst hva slags startellever som sendes utpå banen. Det er tett kampprogram i Tippeligaen, og det er ingen hemmelighet at gull hjemme er langt viktigere enn avansement til Europa League.

Selv om det ikke er tvil om at Tippeligaen er bedre enn den latviske, er det vanskelig å sammenlikne nivået på topplagene i Norge og Latvia.

Daugava er i god form, drar fordel av hjemmebane og er trolig mer motivert enn Tromsø. Det er et klart svekket Tromsø-lag som spiller i kveld, og Per Mathias Høgmos mannskap trenger ikke å vinne for å gå videre på bortebane. Uavgjort eller tap med ett mål er ingen katastrofe, for returmatchen på Alfheim blir en helt annen historie.

Vi setter derfor pengene på at Daugava ikke taper kveldens kamp (handikapspill med 1-0-ledelse til hjemmelaget). Objektet kombineres med et oppgjør fra norsk 3. divisjon.

Saga – Florø B
Viktig bunnoppgjør i 3. divisjon avdeling 8.

Førde stadion er stengt, og kampen spilles derfor på Eikefjord stadion, som ligger i samme kommune som Florø Sportsklubb hører til. Florø har normalt langt flere tilskuere på sine hjemmekamper enn Saga, og det er derfor ventet mest bortefans langs banen i kveld.

Florø trente på banen i går, og det meldes om en fin og våt gressmatte som skal passe lagets mange lette og tekniske spillere bra.

Saga ligger nest sist med 12 poeng på 12 kamper. Gikk på en stygg smell mot Løv-Ham 2 så sent som mandag, mens bunnlaget Åsane 2 (null poeng) ble slått 2-1 runden før.

Florø har bare tatt ett poeng mer enn Saga, men målforskjellen er langt bedre (23-26 mot 13-33). Det skyldes i hovedsak de gode resultatene den siste tiden. På de tre siste kampene er det blitt hele sju poeng og 12-3 i målforskjell. Var nær ved å slå topplaget Fana sist, men et sent mål sørget for poengdeling.

Saga har sin beste spiss ute, mens Florø må klare seg uten kaptein Andre Reksten og Peter Aase, som er på landslagsoppdrag. Peters bror Stefan er imidlertid tilbake for fullt.

Selv om Florø er noe mer skaderammet enn Saga og lagene ligger nokså likt på tabellen, tror vi et formsterkt Florø skal vinne denne bortekampen på ”hjemmebane”.

Vi får dermed følgende dobbel, som vi setter 100 kroner på:
79. Daguava - Tromsø (1-0) 1,95 - 3,30 - 2,30
96. Saga - Florø 2,45 - 4,25 - 1,65
Total odds 3,22
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.