RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Vi vil ha laget vårt tilbake»

Foto: Alex Livesey / Getty / All Over Press
Sist oppdatert:
Og Rafael Benitez ga Chelsea-fansen akkurat det de ønsket.

MANCHESTER UNITED - CHELSEA 2-2:

De hadde full kontroll, Manchester United.

«Chelsea-dödaren» Chicharito og Wayne Rooney hadde scoret hvert sitt mål før elleve minutter var spilt av FA-cupkampen mot Chelsea på Old Trafford, mens gjestene ikke klarte å trenge gjennom en forsvarsmur ledet av to solide midtstoppere i Rio Ferdinand og Jonny Evans.

Chelsea-fansen sang - som vanlig - om Rafael Benitez' avgang.

Men i pausen skjedde det noe.

Plutselig var det et helt annet Chelsea-lag på banen, og anført av Eden Hazard og Ramires viste blåtrøyene at de ikke ville gi opp semifinalebillettene i den tradisjonsrike cupen så enkelt.

Et forrykende comeback og to scoringer betyr at de to lagene må ut i omkamp på Stamford Bridge for å avgjøre hvem som avanserer til semifinale i FA-cupen.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

- Chelsea var best
- Det er synd at vi bare kan se 2 x 45 minutter. Jeg skulle gjerne sett mer av den matchen her. Da tror jeg bookmakerne hadde satt lavest odds på de blå fra London, konkluderte TV 2-kommentator Frode Marti da dommer Howard Webb blåste av matchen.

Manchester United-manager Alex Ferguson innrømmer etter kampen at Chelsea imponerte ham.

- Vi var litt heldige. Følelsene og intensiteten fra tirsdagen tok på. Vi ga bort ballen og hadde ikke beina igjen. Chelsea var det beste laget etter pause, sier Ferguson.

Get Adobe Flash player

Det var faktisk små marginer som hindret Chelsea i å vinne kampen: I sluttminuttene reddet David De Gea et skudd fra Juan Mata på mesterlig vis, før han stoppet et forsøk fra Eden Hazard fem minutter på overtid.

- I annen omgang kontrollerte vi kampen og skapte de beste sjansene. Vi var uheldig med at Matas skudd ikke gikk inn, men det var en fantastisk redning, sa Chelsea-manager Rafael Benítez etter kampen.

Flyvende meksikaner
Men det startet altså aldeles glitrende for Manchester United.

Mindre enn fem minutter var spilt da Michael Carrick slo en utsøkt 40-meterspasning i retning av Javier «Chicharito» Hernández. Chelsea-keeper Petr Cech kom ut på halvdistanse, og i mangel av Robin van Persie sto Chicharito fram som «den flyvende meksikaner».

Headingen hans dalte i en bue over Cech og inn i motsatt kryss, og Chicharito pyntet dermed på en allerede pen statistikk mot Chelsea.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Før kampen hadde 24-åringen nemlig scoret i fem av de seks oppgjørene mot londonlaget, i tillegg til at meksikanerens første scoring i United-trøya kom i Community Shield-kampen i 2010 - mot Chelsea, selvfølgelig.

Men om starten var god, var ikke fortsettelsen særlig dårligere for vertene.

Smart av Rooney
Elleve minutter var spilt da Manchester United fikk frispark utenfor hjørnet av 16-meteren, og Wayne Rooney tok ansvar. Han slo ballen inn i området foran keeper, og da ingen var borti ballen seilte kula enkelt og greit inn i nettet bak en utspilt Petr Cech.

2-0, og Chelsea var i trøbbel.

Mens de tilreisende supporterne sang om tidligere manager Roberto Di Matteo forsøkte Chelsea å spille seg til sjanser, uten å lykkes. Bakerst var Rio Ferdinand og Jonny Evans solide som klipper, og sørget for at de røde kunne gå i garderoben med en komfortabel 2-0-ledelse.

«We want our Chelsea back,» sang Chelsea-supporterne, som ikke akkurat er kjent for å ha omfavnet Rafael Benitez som erstatteren for Roberto Di Matteo.

Men denne gangen hørte «Rafa» på hva fansen ville.

Hazard med elegant perle
For noe må altså Rafael Benitez ha sagt i garderoben, for etter hvilen sto Chelsea fram og viste at de ikke ville gi seg.

Og det var innbytter Eden Hazard som ledet an.

Timen var spilt da belgieren fikk ballen på venstresiden, og dro seg innover på banen. Med høyrebeinet la han an til skudd - og hvilket skudd! Ballen curlet seg elegant forbi David De Gea i United-buret og opp i krysset, og dermed var det for alvor kamp igjen.

Ni minutter senere ble Ramires spilt gjennom alene gjennom på høyrekanten, men alene mot De Gea fikk brasilianeren bare til et sleivspark.

Uniteds sisteskanse klarte imidlertid ikke å stanse skuddet, og lagene var like langt.

Mot slutten var det Chelsea som presset på for et seiersmål, men De Gea hentet seg inn igjen med noen feberredninger.

Dermed blir det omkamp mellom de to lagene, i likhet med Millwall og Blackburn - som spilte 0-0 tidligere på søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere