*Nettavisen* Sport.

Videoen som gjør narr av Manchester City

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Dette bør få Manchester United-fansen til å danse.

11.10.13 11:17

Det var i forrige uke at Manchester City langt på vei ble latterliggjort av Bayern München på eget gress i Champions League.

Det engelske laget tapte 3-1, og ble totalt overkjørt av det tyske mesterlaget, spesielt i første omgang. Tyskerne hadde virkelig det man kan kalle stålkontroll.

Nylig har det dukket opp en video på nettet som illustrerer hvordan Bayern lekte med det dyrekjøpte Manchester City-laget denne kvelden.

Videoen er i første rekke ment som et humoristisk innslag, men den er også et bevis på dominansen til gjestene fra Tyskland.

For å gjøre det hele enda mer humoristisk har videoen også hentet melodien fra det britiske humorshowet «The Benni Hill Show» som gikk på engelsk fjernsyn i perioden 1955 til 1990.

Alfred Hawthorn Hill, bedre kjent som nettopp Benni Hill, var i sin tid én av verdens mest populære komikere og hadde i en årrekke et stort publikum i 140 land.

Med «Benni Hill»-melodien og Bayerns oppvisning i pasningsspill har oppgjøret fra Champions League fått et helt nytt liv, og det som nok var litt flaut, blir nok enda litt mer flaut for City.

Se videoen her:

HTML EMBED

Tallenes tale er også klare. Tyskerne slo 597 vellykkede pasninger på totalt 682 forsøk. Det gir en prosentandel på 88 prosent vellykkede pasninger.

Manchester City på sin side fullførte 254 av totalt 332 pasninger og fikk en treffprosent på 77. Antall pasninger vertene «fikk lov» til å spille var likevel oppsiktsvekkende få.

I første omgang hadde gjestene fra München også et ballinnehav på 67 prosent. Etter 90 minutter lå ballinnehav fortsatt så høyt som 59 prosent.

Manchester City har deltar denne sesongen i Champions League for tredje gang i historien, men laget fra England har slitt med å knekke koden uten i europacupspill.

Både i 2011/12-sesongen og 2012/13-sesongen røk laget ut av gruppespillet i turneringen. Så langt i høst har de lyseblå kapret tre poeng på to kamper i Champions League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.