Gå til sidens hovedinnhold

Vieira raser mot Balotelli: - Ødelegger to sesonger

Mario Balotelli møtte ikke til sesongoppkjøringen i Nice. Det får Patrick Vieira til å rase.

Forrige uke startet Nice sine forberedelser til en ny sesong i Ligue 1.

Det skjedde uten den italienske spissen Mario Balotelli.

27-åringen har spilt to sesonger i klubben på den franske rivieraen, og står med habile 33 mål på 51 ligakamper, men har vært koblet til en overgang til Marseille denne sommeren, og lot være å møte opp da Nice-spillerne samlet seg til sesongoppkjøring.

- Synd at det ender slik

Det irriterer Nice-trener Patrick Vieira meget.

- Jeg snakket med ham på telefon for noen uker siden, og vi hadde gjort klart sesongoppkjøringen for ham. Uheldigvis er han ikke her, sier den nyansatte treneren til franske L'Equipe.

Han fyrer deretter løs mot spissen, som han mener ødelegger for seg selv.

- Det er synd, for han har tilbrakt to fantastiske år her. Han har bygd opp et godt forhold til klubben og supporterne. Det er synd at det ender på denne måten. At han vil forlate klubben er ikke noe problem, det er en del av dagens fotball. Men det er synd å ødelegge to sesonger på denne måten, sier 42 år gamle Vieira, som tilbrakte ni sesonger i Arsenal fra midten av 1990-tallet.

Trekker frem lagkompisene

At Balotelli ønsker seg vekk fra klubben, ser ikke Vieira som formildende omstendigheter.

Han trekker frem Balotellis lagkamerater Jean Michael Seri og Maxime Le Marchand, som begge signerte for Fulham denne uken, som langt bedre eksempler.

- De visste at de skulle skifte klubb, men var på plass likevel. Det var ikke lett for dem, men de respekterte klubben og stilte opp på jobb. De fikk ta avskjed med alle, både klubben og fansen, sier Vieira.

- For Mario ender det på en annen måte.

Kobles til Marseille

Etter mislykkede opphold i Liverpool (ett mål på 16 kamper) og Milan (på lån, ett mål på 20 kamper), fikk urokråka Balotelli en ny vår i Nice med 15 mål på 23 kamper i sin første sesong i klubben. I fjor gikk det enda bedre, selv om Nice havnet på en skuffende åttendeplass på tabellen, da han fikset 18 mål på 28 kamper for klubben.

Likevel ønsker han ikke å bli med klubben videre.

I Nice-kontrakten skal han ha en såkalt «gentlemen's agreement» som lar ham forlate klubben for 10 millioner euro, og Marseille er favorittene til å sikre seg italienerens signatur.

PS. Også Balotellis spisskompanjong Alassane Plea var borte fra Nices sesongoppkjøring, før han meldte overgang til Bundesliga-klubben Borussia Mönchengladbach.

Husker du denne?

Les også

Balotelli forklarer t-skjorta

Kommentarer til denne saken