VIF-Andresen har forandret mening

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Nå ønsker VIF-sjefen suksess for de andre norske lagene i europacupen.

18.07.11 12:38

TROMSØ - VÅLERENGA 4-1:

ALFHEIM STADION (Nettavisen): Selv om det fører til et veldig tøft kampprogram, og selv om det tar oppmerksomheten bort fra viktige seriekamper, erkjenner VIF-trener Martin Andresen at de norske klubbene i Europacupen har et press på seg for å levere resultater i årets turnering.

Gode norske muligheter
– Ja, jeg føler et visst press for at vi trenger å levere resultater i de internasjonale turneringene. De betyr mye. Det handler om å skaffe erfaring og om å styrke Norges internasjonale posisjon, og ikke minst betyr det veldig mye økonomisk, erkjenner han.

Selv skal han torsdag ta turen til Armenia for å forsvare 1-0-ledelsen mot Mika. Dersom Vålerenga klarer dette, venter grenske PAOK i tredje kvalifiseringsrunde.

– Jeg mener det ser lyst ut for alle de norske lagene. Strømsgodset fikk tøff motstand i neste runde – med Athletico Madrid – men vi andre har trukket overkommelig motstand, mener han.

Aalesund skal møte litauiske Süduva eller svenske Elfsborg dersom de lykkes i å slå ungarske Ferenchvaros hjemme (tapte 1-2 borte sist torsdag).

Tromsø skal møte skotske Hearts med seier over ungarske Paksi (1-1 borte sist torsdag).

Ønsket ikke RBK-suksess
– Vi ønsker å hevde oss i Europa, både på grunn av det sportslige og det økonomiske. Vi har hatt for mange år hvor vi har opplevd for mange flaue resultater for norske lag, og vi må tilbake til 2007 da vi hadde to norske lag som nådde et gruppespill. Jeg ønsker at vi skal være med på å snu denne trenden, sier han – og mener forutsetningene er til stede – fordi laget hans, til tross for 1-4 for Tromsø på Alfheim, er i formmessig fremgang.

– Det høres ut som om du også ønsker europeisk suksess for de andre norske klubbene?

– Ja, det gjør jeg!

– I motsetning til i fjor, da du ikke ønsket suksess for Rosenborg?

– Den gang var spørsmålet litt mer nyansert enn som så. Da handlet det om jeg ville at Rosenborg skulle beseire FC København og ta seg til gruppespillet i Champions League. Det ville gitt RBK 150 millioner i ekstra inntekter, og et konkurransefortrinn overfor oss – som kjemper om å rekruttere de samme spillerne. Rosenborg havnet i stedet i gruppespillet i Europa League, med 55 millioner i inntekter. Det er mye penger, det også, og veldig fint hvis flere klubber tar seg til et slikt gruppespill, mener han.

Ønsker mange kamper
Også Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo lar seg friste av 55 millioner, selv om det fortsatt er langt frem til en eventuell gruppespillsplass er sikret. I mellomtiden er Høgmo glad for den matchingen spill i Europa gir klubben.

– Ja, vi ser positivt og offensivt på dette. Det blir i alle fall meningsløst å klage på tett kampprogram, når det er slike kamper som virkelig er morsomme å ta del i, mener han,

For Tromsø er et ekstra tett kampprogram kjærkomment av flere grunner.

– Vi opplever nå en del utskiftninger i laget vårt. Vi har nye spillere, som for eksempel Hans Nordby og Saliou Ciss, som er gode spillere, men som trenger erfaring for å ta steget opp til å prestere på et stabilt høyt nivå. Ingenting er bedre enn at de får erfaring gjennom å spille kamper som betyr noe, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.