*Nettavisen* Sport.

VIF, Brann og AaFK hjalp Godset

Foto: Kyrre Lien / Scanpix

For uten spillere på de lagene hadde de trolig ikke hatt Jason Morrison.

23.09.10 08:11

STRØMSGODSET-ODD 2-0 (e.e.o.):

MARIENLYST STADION (Nettavisen)
: - Jeg er så stolt. Disse gutta er helt rå, sa en følelsesladet Strømsgodset-trener, Ronny Deila, til Nettavisen etter at cupfinalebilletten var sikret.

- Strømsgodset vant fortjent, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Og han har rett i det.

Godset best
For selv om det tok 100 minutter før drammenserne scoret mot Odd, så var det uhyre fortjent at det kom til hjemmelaget. Strømsgodset kjørte nemlig kampen i store perioder. Odd, som startet med samme taktikk som ga 3-0-seier borte mot Stabæk i helga, kom egentlig aldri inn i kampen.

Til slutt ble det av banens aller største giganter, 26 år gamle Jason Morrison, som fikk æren av å sette inn det avgjørende 1-0-målet. Så satte innbytter Ola Kamara inn 2-0 på en kontring rett før slutt.

- Jeg kan rett og slett ikke beskrive følelsen da jeg så skuddet mitt gå i mål. Jeg var bare så glad, sa Morrison etterpå.

- Det var så følelsesladet da dommeren så blåste av kampen. Det er fryktelig stort for meg, klubben og alle her i Drammen at vi kommer til finalen, fortsatte ham.

Cupfinalen kan imidlertid bli hans aller siste kamp for klubben. Morrison kom på prøvespill til Drammen i sommer, og etter bare et par treninger så hadde Strømsgodsets trenerteam sett nok. De sikret ham på kontrakt ut sesongen, og det er situasjonen akkurat nå.

Ønsket med videre

Det kan imidlertid se lovende ut for en forlengelse.

- Selvfølgelig vil vi beholde ham også videre, sier Ronny Deila.

- Selvfølgelig vil jeg bli her, sier Morrison.

Men at han i det hele tatt endte i Drammen kan Strømsgodset-fansen takke noen andre Tippeliga-spillere for.

Trippelovertalelse
Det var nemlig Branns Rodolph Austin, Vålerengas Luton Shelton og Aalesunds Demar Phillips som overtalte ham til å komme til Norge.

- Jeg spilte i Ungarn, i Ferencevaros, og de ville også ha meg videre. Jeg sa imidlertid nei til å fortsette der. Jeg ville til Norge. Jeg snakket hele tiden med kompisene mine som fortalte meg hvor bra det var her. Derfor sa jeg til agenten min. Jeg vil til Norge.

Og så ble det altså Strømsgodset. Han debuterte i cupen mot Ranheim i kvartfinalen. Og er nå også sikret en cupfinale før den videre karrieren skal avgjøres.

- Vi får se hva som skjer etter sesongen, men jeg er lykkelig her i Strømsgodset, sier han.

- Og nå møter dere bunnlaget i Adeccoligaen i finalen ...


- Ja, men en finale er noe helt annet enn en seriekamp. Finaler lever sitt eget liv. Jeg er helt sikker på at det blir en tøff kamp, sier Morrison.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag