RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF-fans langer ut mot Andresen

Foto: Scanpix/Faksimile VPN.no
Sist oppdatert:
Slik reagerte Vålerenga-fansen etter nederlaget mot Sogndal.

VÅLERENGA - SOGNDAL 0-2
ULLEVAAL (Nettavisen): Det ulmer i Vålerenga. Fredag kveld tapte osloklubben 0-2 hjemme mot nedrykkstippede Sogndal, og det fikk tydeligvis begeret til å renne over hos de vanligvis trofaste Vålerenga-supporterne.

Deler av Vålerenga-fansen, som tidligere har ytret seg kritisk til Martin Andresen som hovedtrener, fjernet all tvil om deres ståsted etter Sogndal-kampen.

På Vålerenga-nettstedet VPN er nemlig talen klar:

Teksten «Finn én feil» og bildet av Andresen levner ingen tvil - Mange i Klanen er misfornøyd med Vålerengas hovedtrener. Det til tross for at Vålerenga har åpnet sesongen greit, og ligger med syv poeng på fem kamper.

På diskusjonsforumet til Klanen finner man også en brennhet diskusjon med overskriften «Må Vålerenga ha ny trener». I skrivende stund har diskusjonstråden, som ble startet i november 2011, fått 829 svar. Det er tydelig at det er delte meninger om Andresen er rett mann for klubben.

Martin Andresen fikk ikke kommentert VPNs oppslag fredag kveld.

- Forferdelig forsvarsspill
Vålerenga var sett på som store favoritter før oppgjøret mot Sogndal i det kalde duskregnet på Ullevål Stadion fredag kveld, men til tross for et dominerende ballinnhav av Martin Andresens menn var det gjestene fra Sogn som imponerte mest.

Sogndal scoret på to kontringer og var svært effektive da de tok med seg alle tre poengene hjem til Sogn og Fjordane.

Vålerenga-manager Martin Andresen var skuffet over at laget hans ikke klarte å stå i mot kontringene de visste ville komme.

- Forsvarsspillet den første halvtimen var forferdelig. Så ble det bedre, men vi var ikke gode nok offensivt i andre omgang, forteller Andresen til Nettavisen etter kampen.

- Det er den første halvtimen med kontradekningen som blir problemet vårt og så klarer vi ikke vende nok å utnytte de rommene som er på sidene hos Sogndal, forklarer en skuffet Vålerenga-manager.

- Undervurderte dem ikke
På spørsmål om Vålerenga undervurderte gjestene, er Andresen klar.

- Vi undervurderer ikke Sogndal på noen måte, men vi vet hva de er gode på. De ligger kompakt med to og jobber knallhardt. Og så satser de på kontringer og dødball, sier Andresen.

- Vi mener at vi har et sjansemessig overtak. Vi styrer kampen, men utnytter ikke det overtaket vi har med ballinnhav. Vi fortjente vel ikke bedre, forklarer Andresen som ikke er fornøyd med 7 poeng på 5 kamper.

For Vålerenga slet med å skape sjanser på Ullevål fredag kveld. Vålerenga-spiss Marcus Pedersen er usikker på hva som gikk galt.

- Vi sleit med den siste tredjedelen av banen. Det butta litt i mot i dag. Hadde jeg vist hva som var feilen skulle jeg sagt det. Jeg vet ikke hva det var for noe, sier Pedersen til Nettavisen.

I Sogndal-leiren var det naturlignok en helt annen stemning.

En av banens beste spillere Sogndal-kaptein Henrik Furebotn var storfornøyd over laginnsatsen. Kapteinen viste en enorm løpskapasitet på midten og la opp til det andre målet da Tonny Brochmann satte inn 2-0.

- Fantastisk godt gjennomført kamp av oss, hvor vi gjør det meste riktig, sier Furebotn til Nettavisen.

- Vi prøver noen ganger å presse høyt, og hvis vi ser at det ikke går, så ligger vi kompakte, og så får vi masse kontringer, forklarer Sogndal-kapteinen om spillestilen.

Også Sogndal-trener Jonas Olsson var fornøyd med den imponerende laginnsatsen.

- Vi spiller på den måten vi gjør det som best, akkurat som vi gjorde mot Odd. På en måte hvor alle jobber for hverandre. Vi har bra overgangsspill. Vi fortjener å vinne denne kampen, og vi kunne kanskje hatt enda ett mål, sier svensken til Nettavisen.

Sogndal ligger nå ubeseiret på en andreplass etter fem spilte kamper, mens Vålerenga ligger på sjette med sine syv poeng.

I neste kamp venter Brann i Bergen for Vålerenga og kun seier er godt nok for den hardt satsende Oslo-klubben. Sogndal får fjorårets serievinner Molde på besøk på Fosshaugane.

Les mer om kampen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere