RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF får stadiontomt

Sist oppdatert:
Vålerenga får kjøpe tomt på Valle Hovin for én krone.

Fellesforslaget fra Ap, SV og Frp (se faktaboks) ble vedtatt av finanskomiteen i Oslo bystyre tirsdag kveld. Siden partiene har flertall, vil forslaget etter all sannsynlighet bli vedtatt i Bystyret den 14. mai.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed ligger mye til rette for en ny VIF-stadion i 2011/2012, delvis finansiert av utvikling av området (se faktaboks).

- Skal ikke tjene masse penger
- Vålerenga skal få en tilstrekkelig tomt til å kunne realisere stadion. Samtidig skal de ikke kunne få tjene masse penger på dette. Vi vil ha inn noen begrensninger her, sier Trond Jensrud (Ap), nestleder i finanskomiteen til NA24.

Blant kravene forslagsstillerne stiller til reguleringsplanen, er at det blir plass til en idrettslinje på videregående skolenivå, barnehage, at skøytearenaen blir innpasset, og at det blir nok friområder.

-Viktig milepæl
- Dette er trivelig. Det er i henhold til det som ble lovt før valget, sier VIF-leder Odd Skarheim, og legger til:

- Det er et godt stykke frem før det er realitet. Men dette er en veldig viktig milepæl.

Jensrud sier at forslagsstillerne har vært opptatt av å ha et klart flertall i Bystyret.

- Slik kan vi være sikre på at vi gjør de vedtak vi skal nå, men også at vi har makt og myndighet til å øve press på å få fremdrift i prosessen, forklarer Jensrud.

Han mener det svakeste punktet i saken er at Høyre, det viktigste byrådspartiet, ikke er for. Han håper ingen vil trenere den videre prosessen, enten det gjelder reguleringsprosessen, behandlingen i bystyret, eller i kontraktsforhandlingene med Vålerenga.

Må låne mesteparten
Nå kan planleggingen til den nye stadionet rulle videre. Det videre arbeidet vil bygge på det prinsipielle vedtaket som årsmøtet i VIF fattet i mars i år.

NA24 har tidligere skrevet at prislappen for anlegget med næringsområder kommer på vel to milliarder (se faktaboks).

I forslaget klubbstyret nå går inn for, er det lagt opp til å reise et hotell knyttet til VIP-fasilitetene. Næringsarealene kommer i et eget, langstrakt bygg ved siden av selve stadionanlegget.

Senere gir denne stadionløsningen muligheten til å bygge en skøytearena med tak ved siden av. Det er anslått at denne kommer til å koste fra 410 til 440 millioner.

Vålerenga står med vel 13 millioner i egenkapital, og disse vil bli investert i Vålerenga Stadion. Resten må lånes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere