VIF-håpets Brann-mareritt

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.

En strålende Brann-kamp ble starten på en tre år lang mare for Kristian Brix. Nå lover han revansje.

12.01.10 10:19

VALLE (Nettavisen): Det var for tre år siden at Kristian Brix fikk sin første, skikkelige kamp for Vålerenga. På en mørk tirsdagskveld på den spanske solkysten kastet Petter Myhre innpå den 17-årige flankespilleren i en treningskamp mot seriemester Brann - og for en kamp han skulle få!

Brix herjet med Brann, ble hausset helt opp i skyene av gud og hvermann etter kampen - men siden har Brix ikke vært i nærheten av de store overskriftene. Kun fire seriekamper ble det i 2007-sesongen, i 2008 ble det ingen, og i fjor ble det kun fire som innbytter - i tillegg til et skuffende låneopphold i Sogndal.

Les også: Han er Vålerengas barnevakt

- Det ble et mareritt
Mye av skylda får nettopp Brann-kampen for tre år siden.

- Det var en voldsom opptur for en førstereisgutt som meg, og den eneste kampen jeg kan huske at alt fløyt og gikk bra.

- Men kampen ble et mareritt etter hvert. Jeg fikk høre om den hele tiden, og det hemmet utviklingen min. Kanskje var jeg ikke klar, verken fysisk eller mentalt, innrømmer Brix overfor Nettavisen.

Når Nettavisen møter tenåringen på Valle tidlig i sesongoppkjøringen, er det imidlertid en helt annen Kristian Brix enn det vi tidligere har møtt på VIFs treningsfelt. Både fysisk og mentalt.

Foto: Paul Weaver

Kraftplugg
Kristian Brix har blitt en skikkelig kraftplugg. Fra tidligere å ha kroppen til en ikke ferdigutviklet tenåring, kan VIF-spilleren nå flekke muskler som ville skremt vannet av de fleste bryggesjauere. Viktigere - etter en stund hvor man har spurt seg om Kristian Brix har den holdningen som skal til for å lykkes som toppfotballspiller - er det at unngutten nå også synes å være der han skal være rent holdningsmessig.

- Jeg har brukt tid på å utvikle meg, og jeg føler at jeg har utviklet meg mye, både fysisk og spesielt mentalt.

- 2010 er mitt år!
Han lover at det skal merkes, spesielt nå som han er omskolert fra flanken til backen.

- 2010 er mitt år, ingen tvil om det!

- Jeg skal gjøre venstrebacken til min, og jeg skal sørge for at Vålerenga ikke havner på en sjuendeplass igjen, sier tenåringen offensivt.

Hausset opp foran sponsorene
Akkurat det samme tror man også i Vålerenga. På et sponsormøte før jul ble Brix trukket fram foran sponsorene og presentert som den neste unggutten som ville tilkjempe seg en fast plass på A-laget. Selv mener Brix at han endelig er klar for å takle en slik opphaussing, og trener Martin Andresen er sikker på at Brix har det som skal til for endelig å lykkes.

- Kristian har forandret seg veldig siden vi først møttes.

- Da han ikke kom med i Sogndals attenmannstropp i Adeccoligaen, tror jeg at han skjønte at han heller ikke var i nærheten av Vålerengas A-lag. Fokuset har nå gått fra å være på andre personer til å gå på egne prestasjoner og utvikling.

- En moderne back
Vålerenga-treneren vil på ingen måte love Brix noen fast plass på venstresiden av forsvaret, men mener den talentfulle unggutten har alt som skal til for å bli det han kaller «en moderne back».

- Han er offensiv, sterk og har en god pasningsfot.

- Det er også strålende at han har troen på seg selv, og nå er han også blitt sterk nok til å takle at han ikke får spille, mener Andresen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.