RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

VIF-helten kan legge opp

Sist oppdatert:
Bengt Sæternes senket naborival LSK på overtid, men nå kan fotballkarrieren være over.

VÅLERENGA - LILLESTRØM 2-1::

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Han er ikke akkurat noen sitatmaskin, den godeste Bengt Sæternes. Ikke noen sytekopp heller – til tross for at det bare er blitt to seriekamper fra start i år, har han aldri kommet morskt inn på kontoret til Martin Andresen og krevd noen forklaring på hvorfor han til stadighet må plukke plastikkbiter ut av stumpen.

- Jeg prater hjemme, jeg, det der er ikke helt min stil, sier Sæternes tørt.

Likevel har han levert i de 22 innhoppene han har hatt. Seks nettkjenninger er det blitt, noe som gir et snitt på ett mål hvert 115. spilte minutt. En drøy seriekamp per mål, med andre ord.

Mot Lillestrøm scoret han sitt viktigste for året.

Overtidsdrama
Et Vålerenga-lag som spilte sin dårligste hjemmekamp for sesongen kastet frem sine sterkeste menn i sluttsekundene for å hente hjem tre nokså ufortjente poeng etter at Luton Shelton og Karim Essidiri hadde scoret hvert sitt tidligere i kampen. Et langt innlegg ble stusset videre av kraftpluggen, og via Mos og leggen til nevnte Essidiri havnet ballen hos en innbitt Bengt Sæternes som kranglet inn vinnermålet nesten to og et halvt minutt på overtid.

Ekstatiske scener blant Vålerenga-supporterne og på Vålerenga-benken, men dagens mest populære VIF-spiller tok som vanlig ikke av.

Mens alt av norsk presse sto og ventet på matchvinneren, snek han seg nesten ubemerket ut bakveien. Bengt Sæternes er ikke den som trives best i rampelyset, men da Nettavisen fikk tak i ham i kjelleren på Ullevaal Stadion tok 35-åringen seg tid til å dele tankene etter seieren over naborivalen.

- Dette var gøy, sier Sæternes til Nettavisen.

116 minutter fotball på én dag
Selv om han hadde spilt 83 minutter i en andredivisjonskamp mot Bærum tidligere på dagen, så ikke VIF-spissen ut som han var i kjelleren da han kom inn for Mohammed Fellah etter en drøy times spill.

- Det spesielle var jo at jeg rakk å bli kald, men det gikk greit, forteller den erfarne måltyven.

Over 150 seriemål er det blitt siden debuten for Egersund i 1994, men nå kan Sæternes dager være talte. Etter sesongen går kontrakten med Vålerenga ut, og han er ennå ikke tilbudt noen ny.

- Nei, det har jeg ikke, og vi har heller ikke hatt noen samtaler om framtiden, forteller rogalendingen.

- Jeg har fått noen henvendelser og tilbud fra noen andre klubber, uten at jeg har bestemt meg for hva jeg skal gjøre.

- Kanskje jeg gir meg etter sesongen
1. januar runder VIF-spissen 36 år, og alderen taler ikke akkurat til hans fordel, innrømmer lørdagens mest populære Vålerenga-spiller.

- Det er vel maks snakk om ett eller to år til på banen.

- Men det er heller ikke sikkert at jeg fortsetter som fotballspiller. Kanskje gir jeg meg etter sesongen, jeg har ennå ikke bestemt meg, avslører Sæternes overfor Nettavisen.

Han er allerede godt i gang med sin neste karriere, skulle han velge å legge støvlene på hylla. Trener C-kurset er bestått, og Trener D-kurset er neste skritt.

Om fokus vil være ”hvordan å vinne hatkamper på overtid” vil være tema på D-kursoppgaven er uvisst, men nokså nærliggende.

PS. Truls Haakonsen bekrefter at det ikke har foregått noen kontraktsforhandlinger med matchhelten, men vil heller ikke stenge døra helt for 35-åringen. - Det er en kontinuerlig vurdering vi gjør, men vi vil ikke gjøre noe forhastet., sier Vålerengas sportsdirektør.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere