VIF jakter RBK-stopper

Foto: Ned Alley/SCANPIX

Trøndertalent kan bli Vålerengas neste signering.

15.01.10 11:20

VALLE (Nettavisen): Andreas Nordvik (22) fikk sin første (halve) sesong med sammenhengende Tippeliga-spill etter at han debuterte for Vålerenga i fjor sommer. Etter ni kamper på midtstopperplassen for Nordvik bar det så tilbake til Trondheim ved sesongslutt, men det oppholdet kan vise seg å bli kortvarig.

Jakter stopper
Etter hva Nettavisen vet er man veldig ivrige på å få 22-åringen nedover igjen, denne gangen på permanent basis. Mye avhenger sannsynligvis om Erik Hagen skriver under for Hønefoss, skjer så, kan veien til Valle bli kort for Nordvik. Med kun André Muri, Stefan Strandberg og Birger Madsen å velge mellom av ordinære midtstoppere må man hente inn ytterligere en stopper, og Nordvik troner for tiden høyt på ønskelista til Oslo-klubben.

- Andreas trivdes veldig godt i Oslo den tida han var der, og har kommet til et tidspunkt hvor han har behov for å spille regelmessig, sier spillerens agent, Lars Petter Fosdahl, til Nettavisen.

Siste år av RBK-kontrakten
Det får han sannsynligvis ikke gjøre i Trondheim, hvor han de siste sesongene mest har blitt brukt som et allsidig back up. Nå går Nordvik inn i sitt siste år som RBK-spiller, noe som kan gjøre det langt enklere å hente midtstopperens tjenester for en akseptabel sum. Noe røverkjøp tror Fosdahl likevel ikke at det vil bli snakk om.

- Andreas er Rosenborg-spiller per i dag, og de har god bruk for ham siden han kan brukes i flere posisjoner.

- De vil neppe selge seg billig, mener agenten.

Andresen fornøyd
Martin Andresen er knapp når han blir konfrontert med Nettavisens opplysninger.

- Jeg ønsker ikke å kommentere andre lags spillere, men det jeg kan si generelt om Andreas er at han hadde en veldig fin utvikling i den tida han var her hos oss.

Hovedpersonen selv innrømmer også at han hadde det meget bra i sin tid i Oslo-laget.

- Låneoppholdet var veldig bra, og jeg ble tatt veldig godt imot av Vålerenga-familien. Jeg synes det er en kjempegjeng og klubben har mange sterke og fine personligheter.

- På sikt tror jeg Vålerenga kan bli veldig gode, de har så mange unge og spennende spillere på gang.

Smigret av interessen
Nordvik fyller 23 år i mars, og innrømmer at tiden fremover er meget viktig for hans utvikling.

- For meg er det veldig viktig å få spille mye, slik at jeg får utviklet meg. Det fikk jeg muligheten til i Vålerenga, mens i Rosenborg har jeg ikke fått den sjansen – noe jeg ikke er fornøyd med, sier Nordvik til Nettavisen.

- Hvis det stemmer at Vålerenga er interesserte, så er det selvsagt flatterende, sier trønderstopperen.

I Rosenborg er man likevel lite villige til å gi slipp på unggutten.

- Andreas er RBK-spiller og vi ønsker å ha ham her i 2010.

- Det en spiller vi har tro på, og tok flere steg i Vålerenga i fjor, og han vil kunne være alternativ på alle plassene i backfireren vår, sier Erik Hoftun til Nettavisen.

PS. Fredag ble torsdagens melding om at den tidligere Tromsø- og Rosenborgspilleren Lars Hirschfeld (31) blir ny førstekeeper i Vålerenga bekreftet. Hirschfeld erstatter amerikanske Troy Perkins som valgte å reise hjem til USA.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Andreas Nordvik

Mest lest på Sport

Annonsebilag