RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SCORET: VIF-spiller Elias Mar Omarsson og Sandefjord-spiller Victor D. Bindia i duell under eliteseriekampen i fotball mellom VIF og Sandefjord på Ullevål stadion.
SCORET: VIF-spiller Elias Mar Omarsson og Sandefjord-spiller Victor D. Bindia i duell under eliteseriekampen i fotball mellom VIF og Sandefjord på Ullevål stadion. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

VIF-kometen Ómarsson: - Jeg skjønte med en gang at jeg kom til å score

Vålerenga tar sommerferie på medaljeplass, og igjen er det en islending som stjeler overskriftene.

VÅLERENGA - SANDEFJORD 2-0: 

ULLEVÅL (Nettavisen): Vålerenga trengte kun én god omgang for å senke jumboplasserte Sandefjord. Og det så til tider ut som at de og bare trengte én mann: Elías Már Ómarsson.

- Første omgang var gøy, ler det islandske stjerneskuddet til Nettavisen etter kampen.

I løpet av de første 45 minuttene noterte islendingen seg for ikke mindre enn seks store sjanser - og ett mål. Kun 12 minutter var spilt da Ómarsson og Vålerenga tok ledelsen. En perfekt slått corner endte opp på brystkassa til 20-åringen, som la den perfekt til rette for en god gammeldags volley - som han dunket i mål med venstrebenet.

- Det var et godt innlegg fra Christian (Grindheim), og Kjetil (Wæhler) så først ut til å skulle ta den, men jeg skrek navnet mitt for jeg skjønte med en gang at jeg kunne score. Jeg fikk en god touch, og det var fantastisk å se den gå inn, sier stjerneskuddet.

Men han er ikke helt fornøyd med prestasjonen sin i resten av kampen.

- Jeg skulle scoret flere mål, hvertfall ett til. Men så lenge vi får tre poeng, så kan man ikke klage, syns jeg.

Liker oppmerksomheten
Fra å være et nærmest uskrevet blad, vet plutselig alle hvem Elías Már Ómarsson er. Etter de to scoringene mot Odd i forrige runde, hvor matchvinner-scoringen bare noen minutter før slutt var et lite kunststykke, vil nå alle har et ord med 20-åringen fra Keflavik.

- Jeg prøver å ikke tenke for mye på det. Det er alltid gøy å få litt oppmerksomhet, og så lenge de ikke prater dårlig om meg, så går det nok veldig greit, sier han og ler.

Og etter kampen vanket det naturligvis også skryt fra sjefen, men understreker at han har mye å gå på.

­- Elias gjør en god kamp. Han scorer ett fantastisk mål, og kommer seg og til mange sjanser. Men i andre omgang gjør han litt rufsete ting med ballen, og prøver blant annet på et par hælspark her og der. Men gutten har en læringsprosess og en kurve som peker oppover, og med litt flyt og flaks i dag hadde han scoret tre mål i første omgang. Da kan man ikke stå her å være misfornøyd, sier Kjetil Rekdal i Mixed Zone etter kampen.

- Mister ballen for lett
Men han er, som alltid, ikke fornøyd med totalprestasjonen.

- Det virket som at vi var tomme utpå der, og da vi i tillegg har et pasningsspill som gjør at Sandefjord slipper til alt for lett, så blir det psykologisk tungt. Vi spiller på oss trøbbel, og det er på de småtingene der vi har tapt poeng tidligere. Jeg har hele tiden sagt vi må bli bedre på de tingene, og det viser og kampen i dag, sier «I» til Nettavisen etter kampen.

Ullevål Stadion har ikke vært et fort for Vålerengas vårsesongen. Kun ni poeng av 21 mulige poeng hadde blåtrøyene tatt før hjemmekampen mot Sandefjord lørdag kveld.

- Vi gjorde noe vi ikke har klart å gjøre før, med lag som kommer hit og legger seg lavt - vi lagde endelig mål nummer to, sier Rekdal og referer til de tidligere hjemmekampene denne sesongen hvor VIF har ledet med ett mål, for å så slippe inn to og tape.

Om andre omgang har han følgende å si;

­- Andre omgang døde vel bort i ingenting. Det så ut som at det var mange seige spillere utpå der som hadde lyst på ferie, sier han.

Tungt for Bohinen
Om det var en seig dag for Vålerenga, var det en blytung dag for Lars Bohinen og Sandefjord. Laget tar nå sommerferie på sisteplass på tabellen med 9 poeng på 16 kamper.

- Førsteomgang er grei, men dødballene blir avgjørende. Spillemessig er førsteomgang grei, men de fleste føler nok at det er kjørt allerede på 2-0. Nå må vi koble litt av i ferien, men vi har ikke tid til å hvile mye, sier Bohinen til Nettavisen.

Selve kampen gikk ut i relativt lavt tempo, men omgang var, som Bohinen påpekte, preget av dødballer. Og avgjørende dødballer sådan. Først var det nevnte Elías Már Ómarsson som satte inn 1-0 på en vakker volley-scoring etter en pent slått corner av Christian Grindheim, før Kjetil Wæhler scoret kampen andre og siste scoring etter 43 minutter – på en corner.

Nok en gang var det Grindheim som var servitør, og evigunge Kjetil Wæhler stupte frem og headet inn 2-0 med en vakker heading.

I mellomtiden hadde Ómarsson herjet med Sandefjord-forsvaret, og gang på gang ble han servert pene innlegg fra Ghayas Zahid og Alexander Mathisen på kantene.

Sandefjord og hadde sine sjanser, og nærmest i første omgang var Erik Mjelde. Først et frispark som han skrudde like utenfor etter bare et par minutter, mens han feide en stor sjanse over nærmest alene med Otto Fredriksson over på en volley.

- Ikke rødt
Men en det var spesielt en situasjon utenom scoringene som vil bli husket fra denne kampen. Etter 25 minutter ble det slått en lang ball bak Vålerengas forsvarsrekke. Vålerengas innleide keeper Otto Fredrikson stormet ut for å fange ballen, men oppdaget i lufta at han var utenfor 16-meteren i det han tok den. Dette la også dommer Svein Erik Edvartsen også merke til, og blåste frispark og ga sisteskansen gult kort – et kort nok de tilreisende fra Sandefjord hadde ønsket i en annen farge.

- Det er alt for mange som tror det er rødt kort så fort man handser på utsiden. Fredrikson får gult kort for usportslig opptreden ettersom han handser, men skal det bli rødt må han ta fra det angripende laget en klar målsjanse, noe han ikke gjorde siden ballen var i lufta. Siden Sandefjord-spillerne ikke hadde kontroll på ballen, blir det dermed bare gult ettersom det er usportslig opptreden, sier hoveddommer Svein Erik Edvartsen til Nettavisen etter kampslutt om den situasjonen.

Dermed sto det 2-0 til hjemmelaget til pause, og det så ut som at begge lagene tok ferie etter det.

Andre omgang kan beskrives som et aldri så lite gjesp, og det var svært lite god fotball å skrive hjem om. Geir Ludvig Fevang fikk Sandefjord og andre omgangs største sjanse, da han fikk med seg en håpløs klarering fra VIF-stopper Jonatan Nation alene med Fredrikson, men, som så mange ganger tidligere denne sesongen for Sandefjord, ble det bom og Vålerenga ledet stadig 2-0.

Dermed tar Vålerenga ferie på en foreløpig sølvplass før morgendagens kamper med 30 poeng på 16 spilte kamper, mens Sandefjord altså ligger sist med sine 9 poeng.

Men ingen av lagene kan ta den store sommerferien i år – når Tippeligaen sparkes igjen etter 27. Juli, venter Lillestrøm på Ullevål for Vålerenga, mens Sandefjord skal ta i mot serieleder Rosenborg.

Se mer om Elías Már Ómarsson og andre klipp i Tippemagasinet: 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere