RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIF slipper Fredheim Holm

Sist oppdatert:
Daniel Fredheim Holm spiller mot Rosenborg, men under visse forutsetninger har Vålerenga nå sagt seg villig til å klare seg uten spisstalentet mot Molde.

Sammen med blant annet Tomasz Sokolowski ble Daniel Fredheim Holm tatt ut på det norske G19-landslaget tidligere denne uka.

Problemet er at G19-landslagets EM-kvalifisering i Belgia kolliderer med to Tippeliga-runder. Klubbene har lov til å nekte spillerne å reise. Fredag tok Vålerenga sin avgjørelse.

Har strukket seg
- Daniel Fredheim Holm spiller helt sikkert for Vålerenga mot Rosenborg. Han går dermed glipp av den første kampen for G19-landslaget. Hvis NFF vil kan vi så slippe ham til den andre kampen i G19-sluttspillet. Er G19-landslaget utslått etter den andre kampen, kommer så Daniel hjem igjen for å spille mot Molde. Hvis de kan gå videre, melder Daniel forfall til Molde-kampen, sier VIF-direktør Kjetil Siem til TV 2 Nettavisen.

Det var uenighet innad i Vålerenga om saken. Ledelsen ønsket at 18-åringen skulle spille klubbens Tippeliga-kamper, men trener Kjetil Rekdal var mer positivt innstilt til landslagsuttaket. Nå har klubben strukket seg et godt stykke på vei for å innfri et landslagsoppdrag som kolliderer med to viktige Tippeliga-kamper.

G19-landslagstrener Knut Tørum skryter av Kjetil Rekdal som han mener har vært veldig løsningsorientert, og som har gått litt i mot egen klubb for å få spilleren på landslaget. Tørum hadde også en forståelse av at VIF var villig til å avgi Fredheim Holm til G19-landslaget i de to siste kampene. Uavhengig av resultat, og om laget kan gå videre eller ikke før den siste kampen.

- Resultatet avgjør
Det skjønner ikke VIF-direktør Kjetil Siem.

- Det er ingen grunn til at han skal være med der hvis de ikke kan gå videre. Det er det ikke noe frem og tilbake på. Resultatet avgjør om Daniel spiller den siste kampen for G19-landslaget, eller om han kommer hjem for å spille for oss mot Molde, sier han.

Da TV 2 Nettavisen snakket med Lyn fredag, ville klubben be NFF om utvidet frist før de ga en endelig tilbakemelding angående Tomasz Sokolowski.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere