RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bare Arbeiderpartiet stemte imot da Oslo bystyre onsdag valgte å utsette saken om Vålerengas stadiontomt på Valle.
Bare Arbeiderpartiet stemte imot da Oslo bystyre onsdag valgte å utsette saken om Vålerengas stadiontomt på Valle. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

VIF-stadion utsatt av politikerne

Bare Arbeiderpartiet stemte imot da Oslo bystyre onsdag valgte å utsette saken om Vålerengas stadiontomt på Valle.

Striden står om det økonomiske avtaleverket som er nødvendig for å utløse tomtegaven til den symbolske summen på 1 krone. Da Høyre ba bystyrets finanskomité om bedre tid til å behandle saken, fikk de tilslutning til dette, melder NRK.

Høyre-representantene James Stove Lorentzen og Hermann Kopp er bekymret for den økonomiske situasjonen i Vålerenga Fotball og frykter hva som vil skje med stadionprosjektet dersom klubben går konkurs.

Flere partier gjorde det klart at saken må sluttbehandles i bystyret 24. september, men Arbeiderpartiet Libe Rieber-Mohn beskriver utsettelsen som «ren trenering».

– Hvis vi ikke får et vedtak i løpet av høsten, ryker skolestart i 2017 for den videregående skolen som er en del av prosjektet. Da ryker også finansieringsplanen, sier hun til NRK. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere