Viking bør vinne stort

Foto: Hansen, Alf Ove (SCANPIX)

Viking, Brann og Alta spilles. Sjekk søndagens oddstips her!

Langoddsen tilbyr en rekke spillvarianter på dagens oppgjør i Tippeligaen og Adeccoligaen, blant annet får vi denne søndagen lov til å spille over/under 2,5 mål-spill på alle kampene.

Mange tapte penger på oddsspill i går, på en dag med en del uventede resultater. Vi har liten på to slike djevelske dager på rad, og vi har plukket ut tre hjemmelag som skal ha gode vinnersjanser.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Viking - Sandefjord
Viking har vært gode i sine siste hjemmekamper. 4-0 over Hønefoss, 2-0 over Kongsvinger og 3-1 over Odd er flott. 6-2-1 på hjemmebne totalt er bra. I tillegg vant man bortekampen mot Stabæk. Sist gikk man på en liten smell da man røk 0-4 i Haugesund, en kamp man på forhånd hadde sagt var meget viktig å vinne prestisjemessig.

Sandefjord ser fortapte ut der de ligger i bunnen med bare 7 poeng. Selv med dobbelt så mange poeng hadde de fortsatt ligget på nedrykk. 0-1-8 på bortebane er triste saker. Nå har man solgt sin kanskje beste spiller, målvakten Bugge Pettersen. Joacim Lund Heier skal vokte buret fra nå av, med juniorkeeper Stian Antonsen som back up på benken i dag.

Erik Nevland gjør comeback som Viking-kaptein i dagens kamp. Han har en høy stjerne i Stavanger og vil sikkert bidra positivt på mange måter. Ellers er Joakim Austnes skadd og Tomasz Sokolowski usikker. Sandefjords Ebrima Sohna må stå over kampen på grunn av gule kort. Samir Saric er skadet.

Innbyrdes oppgjør er interessant, da Viking kun har 1 seier mot Sandefjord på 7 møter i eliteserien. Den kom i lagenes første møte i eliteserien den 16. mai 2006 med 1-0. Etter den kampen har Sandefjord 3-3-0 og 12-6 mot Viking.

Vi tror det ligger an til en brakseier til Viking i dag. Sandefjord er svakere enn på lenge, og den gode statistikken mot Viking får trolig et skudd for baugen i dag. Kanskje kan Viking gå i den fellen og tro at kampen er vunnet på forhånd, men vi tror Hareide er klar over denne faren og maner til maksimal innsats i dag. Hjemmeseier med to mål eller mer spilles til 1,50 i odds. Vi setter 200 kroner på Viking i dag, som har litt å hevne etter det forsmedelige 0-4 tapet i Haugesund sist. Spillefristen er klokken 17.55.

44. Viking - Sandefjord (0-1) 1,50 4,00 3,85

Klikk her for å levere dette spillet

Alta - Mjøndalen
To lag som ikke har innfridd i år møtes til bunnoppgjør i Adeccoligaen. Alta er brukbare hjemme i Finnmarkshallen, men mistet tre poeng de tok mot Lyn og nå er de under streken. 2-2-2 totalt på hjemmebane. Forrige hjemmekamp endte 3-3 mot Sundet, etter scoringer av Magnus Andersen og Petter Larsen (2). Noe heldig da vi gikk opp til 3-2, sier man selv, samtidig som man er forbannet over Sundets 3-3 mål som kom da de fikk sette i gang kjapt av dommer, mens flere Alta-spillere fortsatt feiret 3-2 målet andre steder i omgivelsene. Nå diskuteres det heftig i nord om man feiret for lenge eller om dommeren begikk en feil, eller muligens begge deler. 3-3 ble uansett enden på visa, ser det ut til.

Mjøndalen har aldri vært noe stort bortelag, men nytt av året er at de ikke er noe stort hjemmelag heller. 1-1-4 på bortebane hittil er stusselige saker. Sist ble det 3-5 tap mot Tromsdalen, 1-2 mot Ranheim før det, 1-5 mot Bryne før det igjen.

Alta skriver kun fire ord om dagens kamp på sin hjemmeside: "Nå trøkker vi til". Andre steder står det å lese at Håvard Nome har forlatt klubben til fordel for Byåsen. Han lånes ut etter å ha fått lite spilletid i Alta. Mjøndalens skadeliste inneholder de samme fire anvnene som sist: Kenneth Karlsen, Lars Granaas, Fabian Andersen og Stian Ohr. Sistnevnte skal sannsynligvis være spilleklar etter ferien, noe som må bety i disse dager.

Alta vant 1-0 på Nedre Eiker etter en litt overraskende scoring i sluttminuttene i det omvendte møtet. Mjøndalen har meget svak statistikk mot Alta, de tapte 1-3 her i fjor og 1-6 for tre år siden. Mjøndalen har aldri slått Alta på Nedre Eiker heller.

Alta er sikkert fortsatt forbannet etter 3-3 fadesen sist, og det sinnet bør kanaliseres over i innsats i dagens kamp og en ny seier over Mjøndalen. Men dette er bunnoppgjør, så her blir det kjemping med kniven på strupen og sikkert delt ut en del kort også. Vi har klart størst tro på en ny H i Finnmarkshallen, og Norsk Tippings 1,75 på Alta er verdt 100 kroner. Spillefristen er klokken 17.55.

47. Alta - Mjøndalen 1,75 3,40 3,20

Klikk her for å levere dette spillet

Brann - Molde
Brann har endelig fått vist hvor fin fotball de kan spille, de siste fem kampene har gitt 3-2-0 og man har fått en liten luke ned til streken i Tippeligaen. Bra uttelling mot Sandefjord sist, da man vant 4-1.

Molde fikk vist at Norge har svært få fotballag som holder mål i europeisk sammenheng da de tapte 2-3 hjemme for Stuttgart i Europa League-kvalifiseringen forrige uke. Men 2-3 er bedre enn 0-1 på mange måter, og det var gøy at Mattias Moström og Magne Hoseth fikk score mot tyskerne.

I Tippeligaen går det ikke bra, og man har med 0-3-2 på de fem siste nærmet seg bunnen i enda større grad. I dag er det reell fare for at Molde faller ned på kvalikplassen. Molde har fortsatt ikke vunnet på bortebane, tallene er 0-4-5.

Branns defensive nykommere Christian Kalvenes (fra Burnley) og Zsolt Korcsmár (fra Újpest) kan bli spilleklare allerede søndag og muligens bli å se på banen. Cato Guntveit er ute med skade.

Molde har kjøpt seg ny målvakt. Espen Bugge Pettersen går fra Sandefjord til Molde for 2,5 millioner kroner og han spiller allerede i dag. Det er også klart at Baye Djiby Fall spiller for Molde ut sesongen. Knut Olav Rindarøy er syk og blir trolig ikke friskmelt i tide til denne kampen, mens Vegard Forren er usikker, men man håper han rekker kampen. Christian Steen er skadet.

Tidligere oppgjør i Bergen har endt 2-0, 3-4, 2-1 og 2-0 når vi ser bakover i tid.

Vi mener dette er en hjemmeseier. Brann er i medgang, Molde i motgang, hvertfall resultatmessig. Bugge Pettersen kan stenge buret på en god dag, det må være det eneste argumentet for ikke å spille H i denne. Vi tror på hjemmeseier i Bergen og 1,80 for at så skjer får gå an. Vi setter 100 kroner på Brann. Spillefristen er klokken 19.55.

81. Brann - Molde 1,80 3,20 3,55

Klikk her for å levere dette spillet

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Oddstips

Mest lest på Sport

Annonsebilag