*Nettavisen* Sport.

Viking har våknet

Foto: Alf Ovbe Hansen/Scanpix

Sto imot Bodø/Glimts sluttspurt.

03.05.09 20:08

VIKING - BODØ/GLIMT 3-2:

Endelig ser det ut til at Uwe Rösler har fått skikk på sine vikinger. I forrige serierunde ble Molde slått, og søndag var det Kåre Ingebrigtsen og hans Bodø/Glimt som fikk gjennomgå i Stavanger.

Til tross for at gjestene var best i starten, gikk det ikke mange minuttene før Viking tilrev seg et klart overtak. Laget spilte seg til flere gode muligheter, men det skulle drøye før uttellingen kom.

Straffe og perle
Nærmere bestemt måtte de 15.328 frammøtte tilskuerne på Stavanger Stadion vente 48 minutter før de fikk den underholdningen de hadde kommet for å se.

Vikings Tommy Høiland ble felt på vei inn i 16-meteren, og dommer Kjetil Sælen pekte på straffemerket. Ragnvald Soma gjorde ingen feil fra krittet og det sto 1-0 til vertene.

Straffen var imidlertid av det noe tvilsomme slaget. Høiland ble felt helt på kanten av feltet, og TV-bildene viste at det var en svært diskutabel avgjørelse.

Scoringen så ut til å tenne hjemmelaget, og drøye ti minutter senere var det duket for en aldri så liten perle. André Danielsen banket til fra rundt 25 meter - rett i krysset.

Et glimt av håp
Vidar Nisja ville også være med på festen, og bare fire minutter etter Danielsens perle, feide vingen ballen i mål etter en corner. Kampen virket avgjort.

Bodø/Glimt hadde imidlertid ikke gitt opp håpet. I hvert fall var Stig Johansen fortsatt sterk i troen på at det fortsatt var muligheter for gule poeng i oljebyen.

Først reduserte veteranen med en typisk goalgetterscoring, og like før slutt satte samme mann inn sitt andre for dagen. Det holdt likevel ikke helt for de gulkledte.

Tre poeng betyr at Viking nå står med 11 poeng etter de syv første kampene. Bodø/Glimt sliter i bunnen med sine fem poeng så langt denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.