Gå til sidens hovedinnhold

Viking med full kontroll

Rutinen avgjorde for siddisene.

LYN – VIKING 0-2:

Viking startet vinterens sesongoppkjøring med å spille uavgjort mot Randaberg, for så å gå på et 4-0-tap for sveitsiske Basel. Etter stortapet har imidlertid pilen bare pekt en vei - oppover.

Før tirsdagens oppgjør mot Lyn sto siddisene med tre strake triumfer og 8-1 i målforskjell på de tre siste kampene, og blant annet hadde russiske Zenit St. Petersburg blitt sbeseiret.

Det var likevel Lyn som startet best tirsdag, men sakte, men sikkert tok et ungt Viking-lag over initiativet utover i kampen.

De store sjansene uteble i løpet av de første 45 minuttene, og til pause sto det 0-0, men rett etter hvilen slo siddisene til.

Martin Fillo erstattet Ole Marius Aasen i pausen, og etter bare to minutter på banen banket han ballen i mål og Viking var i ledelsen. Tsjekkerens andre mål i sesongoppkjøringen.

Og et drøyt kvarter før slutt sørget Tommy Høiland for å sikre seieren. Målet til innbytteren kom etter godt forarbeid av Alexander Ødegaard og Birkir Bjarnason.

Åge Hareide byttet store deler av sitt mannskap i andre omgang, og flere av de mer rutinerte spillerne kom innpå i den avgjørende fasen av kampen. Før pause fikk unggutter som Andreas Ulland Andersen og Ole Marius Aasen muligheten til å vise fram sine kunster for den tidligere landslagssjefen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken