RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking skapte spenning i medaljekampen


VANT: Viking-spillerne kunne juble for seier og tre poeng mot Stabæk.
VANT: Viking-spillerne kunne juble for seier og tre poeng mot Stabæk. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Slo Stabæk på eget gress.

VIKING - STABÆK 2-1:

Med to serierunder igjen er det fire lag som har realistisk mulighet til å kapre sølv- eller bronseplassen i Tippeligaen.

Søndagens seier over Stabæk sikret Viking tre viktige poeng og er på en femteplass på tabellen. André Danielsen og Suleiman Abdullahi satte inn hjemmelagets mål, mens Luc Kassi sto for Stabæks nettkjenning.

Kjell Jonevrets mannskap er kun tre poeng bak Strømsgodset, som innehar andreplassen. Stabæk er à poeng med Godset, mens Odd følger to poeng bak på en fjerdeplass.

- Det var tung, men det var fantastisk deilig. Nå er vi med der oppe igjen. Vi hadde håpet på å være i en cupfinale, det er noe alle norske spillere drømmer om. Vi må kanskje ta til takke med en bronseplass og en europacupplass, og det er en bra sesong for Viking, sier Vikings André Danielsen til TV 2.

En som ikke var like fornøyd etter oppgjøret var Stabæk-trener Bob Bradley.

- Jeg så ikke laget jeg har sett på banen resten av dette året. Jeg er ikke fornøyd med hvordan vi spilte og mentaliteten. Jeg forventet en sterkere prestasjon, forteller han til TV 2.

Her finner du tabellen og resultater fra søndagens kamper.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AVGJORDE: Vikings Suleiman Abdullahi (t.h.) satte inn det avgjørende målet mot Stabæk. Her er han i duell med Morten Skjønsberg.

Tok ledelsen
Hjemmelaget fikk en tidlig ledelse på Viking Stadion. Drøye ti minutter var spilt da Samuel Adegbenro saatte fart på høyrekanten. Nigerianeren klinket til fra rundt 20 meter, og Stabæks sisteskanse måtte gi retur på skuddet. Den var Danielsen raskest på og dunket ballen i nettet fra kloss hold.

Viking fikk en eventyrlig mulighet til å gå opp til 2-0 noen minutter senere. Suleiman Abdullahi var alene igjennom, men i stedenfor å sette ballen forbi Stabæk-målvakten valgte han å spille ballen tuk Jon Dadi Bödvarsson. Passningen var svak og angrepet ebbet ut i utspill fra mål.

Utlignet
Det ble ikke bedre for vertene at gjestene gikk rett i angrep. Yassine El Ghanassy fikk ballen på sekstenmetern, som slo direkte videre til Luc Kassi som kom alene med Iven Austbø og lurte ballen i nettet.

Stillingen sto seg helt til det sto 70 minutter på dommer Tom Harald Hagens klokke. For da smalt det fra «Siddisene».

Avgjorde
Danielsen hamret til med venstrefoten, men traff ikke rent på ballen. Lærkula gikk imidlertid i et par Stabæk-spillere og havnet i beina på Abdullahi innenfor sekstenmeteren.

Angrepsspilleren gjorde ingen feil i avslutningsøyeblikket og satt ballen forbi Sayouba Mandé i gjestenes mål.

Dermed tok hjemmelaget en viktig trepoenger og er fortsatt med i medaljekampen.

Her finner du flere fotballnyheter fra søndagens kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere