RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking slo tilbake mot Sandefjord

SLO TILBAKE: Veton Berisha sørget for tre Viking-poeng med sin straffescoring åtte minutter før slutt.
SLO TILBAKE: Veton Berisha sørget for tre Viking-poeng med sin straffescoring åtte minutter før slutt. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tok tre etterlengtede poeng.

Etter to elendige Viking-kamper mot Stabæk og Rosenborg, sikret Veton Berisha med sin straffescoring 2-1-seier borte mot Sandefjord. Kjell Jonevret var en lettet mann etter seieren.

Stavanger-klubben har måtte tåle mye kritikk for spillet sitt i de to siste rundene. Etter oppgjøret mot Stabæk var Viking-trener Jonevret rasende på spillernes opptreden. I kampen etter ble oppgaven for stor mot RBK.

- Dette var herlig. Det var et nervøst Viking-lag, men det er tre viktige poeng etter en tøff uke, sa Jonevret til C More etter torsdagens kamp.

Revansjelysten var stor i bortegarderoben mot et nyopprykket Sandefjord-lag, som sto med to seirer før møtet med de mørkeblå. Jonevret gjorde hele fire bytter i startoppstillingen fra møtet med trønderne.

Abdullahi-mål
Den første omgangen var preget av få muligheter for begge lag. Sandefjord kom til et par skuddmuligheter, men målvakt Iven Austbø var patent i Viking-buret. I motsatt mål var det av farligheter Viking skapte på grunn av slett keeperspill av Michael Tørnes.

I annen omgang fikk Viking en drømmestart. To minutter ut i omgangen kom venstreback Kristoffer Haugen til innlegg. 21-åringen fant Suleiman Abdullahi, som fra fem meter enkelt satte inn 1-0.

Etter Viking-målet handlet mye om Sandefjord. Vertene presset gjestene bak på egen banehalvdel og kom til flere sjanser. Til slutt kom utligningen. Midtstopper Alexander Gabrielsen la et nydelig innlegg til Cheikhou Dieng, som headet inn 1-1.

- Vi slapp initiativet i annen omgang. Vi prøvde å demme opp og jobbet litt mer defensivt enn hva vi kanskje burde. Det var nervøst, sa Jonevret.

Gabrielsen i fokus
Bare tre minutter etter 1-1 kom Gabrielsen igjen i søkelyset mot gamleklubben. Forsvarsspilleren felte Viking-spiss Jón Dadi Bödvarsson, og dommer Trygve Kjensli pekte, helt korrekt, på straffemerket. Straffen hamret Berisha i mål. Det sikret en heldig 2-1-seier for Viking.

- Vanskelig å si om det var straffe, jeg har ikke sett situasjonen. Jeg er mer misfornøyd med at vi kom i situasjonen. Det er noe alvorlig feil med sikringsjobben, sa Sandefjord-trener Lars Bohinen.

Rogalendingene tok sin annen seier for sesongen og har totalt seks poeng etter fem kamper. Det er like mange som Sandefjord.

- Det er vår egen ineffektivitet som gjør at vi ikke scorer, men vi er litt uheldige også, sa Bohinen. (©NTB)

Her kan du se Nettavisens fotballmagasin:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere