Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viking snudde til seier mot Glimt

JEVNT: Viking stakk til slutt av med alle poengene i det som var en jevn kamp mot Bodø/Glimt.
JEVNT: Viking stakk til slutt av med alle poengene i det som var en jevn kamp mot Bodø/Glimt. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Vidar Nisja ble tungen på vektskålen for siddisene.

VIKING - BODØ/GLIMT 2-1:

Tippeligaens to store formlag (sammen med Rosenborg) møttes til dyst i Stavanger lørdag kveld, og etter at Bodø/Glimt tok ledelsen i andre omgang, sørget medaljejaktende verter til slutt for at alle poengene ble igjen i siddisbyen - og stoppet med det Glimts elleville seiersrekke.

Mål fra Andre Danielsen og Vidar Nisja var nok til å nulle ut Fitim Azemis lekre ledermål, og dermed kunne Viking-trener Kjetil Jonevret juble for lagets sjette trepoenger på de siste åtte kampene.

- Det var dette jeg drømte om da jeg kom til Viking for en del år siden, at vi kan være med å kjempe der oppe i toppen. Så dette er ekstremt morsomt, sa matchvinner Nisja til C More etter kampen.

Målløst til pause
Bodø/Glimt kom best i gang i den første omgangen, og var centimetere unna å ta ledelsen allerede etter 40 sekunder. Alexander Sørloth, som scoret fore mål i forrige kamp, fikk ballen lagt flott tilrette fra Trond Olsen, men den innleide spissens avslutning gikk i stolpen og ut.

Gjestene fra nord fortsatte å produsere fete sjanser utover i omgangen, og både Morten Konradsen, Henrik Furebotn og Fitim Azemi var ikke langt unna å sende Jan Halvor Halvorsens menn foran.

Etter at bortelaget hadde eid kampen den første halvdelen av første omgang, kom vertene mer med da det nærmet seg pause.

Først prøvde Kristoffer Haugen seg på et frispark, men Pavel Londak fikk slått ballen unna. Deretter fikk Jon Dadi Bödvarsson både én og to sjanser, men begge avslutningene var for dårlige.

Viking snudde til seier
0-0 til pause i en ikke spesielt vakker fotballkamp. Etter hvilen skulle det derimot bli nettsus på Viking Stadion. Og det var gjestene som slo til først.

Fitim Azemi satte fart inn i Vikings sekstenmeter og fikk en perfekt pasning fra Sørloth. Alene med keeper Iven Austbø var spissen iskald og chippet ballen nydelig over sisteskansen

Glimt så ut til å gå mot sin sjuende strake seier. Om enn bare i ti minutter.

Da ble nemlig Viking tildelt straffespark. Andre Danielsen var sikkerheten selv fra 11-metersmerket, og lagene var like langt.

Innbytter Vidar Nisja var derimot ikke fornøyd med det, og to minutter før full tid utnyttet han en miss fra Vieux Sane og ordnet vinnermålet.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=eB8Ry9nyLjFCk1WeY-ke2FH0-lKu1IFL19KR1GsOEOzqQdGy8kNwt7d7totAZ5U3eVF7_lAxmLRqg0tNQ2BxqBrWp1EX3yxmUsJ12ACIs2wTlFH_rqfZbQ&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!