Viking styrker forsvaret

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Henter tidligere Stabæk-spiller.

21 år gamle Håkon Skogseid blir trolig klar for Viking i løpet av kort tid. Høyrebacken skal gjennom en medisinsk test hos siddisene lørdag, og om alt går i orden skriver han under på en fireårsavtale, melder klubben på sin hjemmeside.

Skogseid kommer fra 1. divisjonsklubben Notodden, men har også en fortid i Stabæk. I 2006-sesongen fikk unggutten noen få eliteserieminutter for de regjerende seriemesterne.

Vikings sportsdirektør, Egil Østenstad, beskriver spilleren som en spiller med alle de kvalitetene klubben har sett etter i en ny høyreback.

- Han er villig offensivt og samtidig solid defensivt. God 1 mot 1, og sikker i posisjoneringen i forhold til alderen. Høyden (1.86) og fysikken hans gjør ham sterk i duellspillet. Dessuten har han veldig god fart, forteller Østenstad.

Den tidligere landslagsspissen kan også fosrikre om at 21-åringen ikke er hentet inn for å sitte på benken.

- Mange vil nok bli overrasket over valget. Men i den seinere tiden har han vært på listen vår, vi har bare brukt tid til å snakke med folk som kjenner ham god og se ham i kamp. Og når vi nå henter han, er det for at han skal spille.

Skogseid skal ha blitt fulgt av flere toppklubber den siste tiden, og også Molde skal ha vært ute etter å sikre seg spilleren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.