Vikings Molde-signering viste seg fram

Foto: Tommy Ellingsen/Scanpix

Makhtar Thioune med målgivende pasning da Viking sikret den femte, strake seieren.

12.08.12 22:21

VIKING - FREDRIKSTAD 3-0:

Fredrikstad måtte for første gang klare seg uten Tarik Elyounoussi, som nylig gikk til Rosenborg for åtte millioner kroner, da de gjestet Viking Stadion søndag.

Vertslaget er dessuten i slaget, og hadde før hjemmeoppgjøret vunnet fire kamper på rad.

Mot Fredrikstad kom den fantastiske femte.

Flere debutanter på banen
Ingen av lagene gnistret i førsteomgangen, men uten Elyounoussi manglet gjestene den avgjørende målscoreren, og Viking kunne surfe videre på sensommerformen.

Yann-Erik de Lanlay scoret kampens første mål, da han dundret inn et flott skudd fra 16 meter.

Etter pause kom Makhtar Thioune inn for vertene, og senegaleseren, som nylig kom til Stavanger fra Molde, fikk dermed sin Viking-debut.

Debuterte gjorde også Lars Grorud i Fredrikstads forsvarsfirer, men den tidligere Brann-spilleren fikk en langt tristere start enn Thioune.

Viking meldte seg på i medaljekampen
Like etter at sistnevnte kom inn for Veton Berisha, som for øvrig var meget god, økte Viking til 2-0. De Lanlay gjorde forarbeidet, og Trond Olsen kunne enkelt bredside inn scoringen.

Minutter senere markerte Thioune seg for første gang, da han elegant tok med seg ballen mot Fredrikstad-boksen, og sendte den videre til Vidar Nisja, som satte inn 3-0.

Dermed ble alle poengene igjen i Stavanger, og Viking klatret til tabellens fjerdeplass. Siden Kjell Jonevret overtok trenerjobben, har de mørkeblå kun tapt én kamp, spilt én uavgjort, og vunnet fem. Få kunne i mai gjette at Viking skulle bli en medaljekandidat i årets Tippeliga, men nå har de jammen meldt seg på i kampen.

- Kampen gikk veldig bra. Vi er effektive og ligger veldig kompakt defensivt. Jeg vil bare jobbe hardt for laget. I dag gjorde laget slik at alle dørene lå åpne for meg, sa Thioune etter debuten, ifølge Aftenbladet.

- Vi er som en stor familie. Alle er positive og alle prater med meg så jeg føler jeg inkludert, la han til.

- Makhtar hadde et godt innhopp. Han har lite kamptrening, og derfor var det imponerende å se ham lever så bra. Han hadde stor innflytelse på kampen, selv om han kun spilte 18 minutter, var Jonevrets kommentar.

Fredrikstad ligger godt plassert under nedrykksstreken, med kun 15 poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.