RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HERJER: Vikings Zymer Bytyqi (t.v) storspilte mot Tromsø søndag kveld.
HERJER: Vikings Zymer Bytyqi (t.v) storspilte mot Tromsø søndag kveld. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Vikings nye yndling har endelig funnet roen

Sist oppdatert:
Zymer Bytyqi (18) lærte mye av nedturen i Østerrike.

VIKING - TROMSØ 3-1:

VIKING STADION (Nettavisen): Han reiste til utlandet før han fylte 16, men tiden i Red Bull Salzburg ble langt tøffere enn han hadde sett for seg. Bare et halvt år etter at han forlot Sandnes-Ulf kom han tilbake.

Men heller ikke i Ulf gikk ting Bytyqis vei, og da lokalrivalen Viking banket på døren med en treårskontrakt i januar 2015, var avgjørelsen enkel. Etter tre måneder med oppkjøring og en vellykket hjemmedebut ser unggutten fremover.

- Viking er stedet for å ta et steg videre, sier Zymer Bytyqi til Nettavisen.

Selvtilliten er tilbake
Søndag la kantspilleren opp til et mål, scoret et selv og gikk av banen til stående applaus fra Stavanger-publikummet da Viking slo Tromsø 3-1.

- Følelsen av å score er vanskelig å beskrive, det var helt sykt. En drøm som går i oppfyllelse, og det er noe jeg aldri hadde forventet, sa han til pressen etter kampen.

Han synes andre skal få bedømme om han er Viking-tilhengernes nye yndling, men Bytyqi legger ikke skjul på at han trives i sin nye klubb. Viking er det eneste stedet han vil være akkurat nå.

- Jeg kan ikke sette ord på hvor mye jeg har lært av motgangen i Salzburg og Sandnes Ulf, sier han, og legger til at selvtilliten nå er tilbake. Sulten på suksess er der igjen, og ambisjonene er det ingenting i veien med. Det er i Stavanger han vil utvikle seg til å bli en stor spiller.

Fått jobbe i fred
Viking-trener Kjell Jonevret er fornøyd med hvordan Bytyqi har sett ut siden han kom til klubben i januar.

- Han har jobbet på, og jeg tror ikke han har kjent noe press. Han er en av flere unggutter på laget, og med mange erfarne spillere rundt seg tror jeg ikke han har kjent at han må prestere, sier Jonevret til Nettavisen. I stedet har han fått jobbe i ro og fred, og nå håper treneren å se mer storspill fra 18-åringen.

- Han er en ung, lokal spiller og jeg håper han kan blomstre her hos oss, sier han.

Ikke skremt bort
Bytyqi tar ikke av til tross for den solide hjemmedebuten. Han vil ikke sette for høye målsetninger.

- Målet mitt er å utvikle meg til å bli en god fotballspiller. Jeg håper selvsagt å spille fast her i Viking. Et mislykket opphold i utlandet har ikke skremt Bytyqi bort fra tanken om en dag å reise ut igjen for å prøve lykken.

- Helt klart ikke. Jeg har fremdeles god tid på meg, sier 18-åringen.

Etter seieren mot Tromsø Søndag kveld ligger Viking på en niende plass. Lagets neste kamp er mot Stabæk på bortebane.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere