Gå til sidens hovedinnhold

- Viktig å ta dem på alvor

Rosenborg har ikke råd til å undervurdere islandske Breidablik.

ROSENBORG - LILLESTRØM 2-2 (6-3 e str.):

LERKENDAL (Nettavisen): Seieren over Lillestrøm i cupen betyr at Rosenborg fortsatt kjemper på tre fronter denne sesongen – serien, cupen og Champions League.

Tidligere har Rosenborg vært synonymt med Mesterligaen, mens det nå begynner å bli noen år siden seriemesteren har spist kirsebær med de store klubbene i Europa.

Sist RBK kvalifiserte seg for den lukrative turneringen var i 2007. I fjor endte forsøket med tap for Ståle Solbakkens FC København i siste hinder.

- Interessant trekning
Nå er trønderne klar for et nytt forsøk, og islandske Breidablik er den første klubben som skal prøve å stoppe Jan Jönssons menn.

- Trekningen var interessant. Vi skal skaffe oss så mye informasjon vi kan om dem. Mesterligaen er også et sted vi har lyst til å gjøre det bra, aldeles selvsagt, sier Rosenborg-treneren til Nettavisen.

- De vil komme hit ladet og klare. Vi har snakket om å bygge litt selvtillit den siste tiden, så det skal vi få til fram til den kampen, legger svensken til.

Midtstopper Simen Wangberg har heller ikke inngående kjennskap til den islandske motstanderen.

- Navnet sier ikke så mye, men det er viktig at vi tar dem på alvor, uttaler forsvarstalentet til Nettavisen.

- Vi vil videre
Rosenborgs svenske trener avviser at man vil ta lett på Champions League-kvalifiseringen for å fokusere på serien.

- Det er noe vi prioriterer. Det er litt som cupen; vi vil videre, sier Jönsson, og forteller at Champions League har vært en motivasjonsfaktor under den tunge starten Rosenborg opplevde i serien.

- Det er et stort krydder for oss. Mesterligaen har vi pratet om de siste ukene. Det er kanskje ikke noe man prater om i januar, men vi har snakket om når det har buttet imot. Men det er viktig at vi skaffer oss litt vind i ryggen innen den tid, og det har vi startet med nå, forklarer svensken til Nettavisen.

Simen Wangberg, som var seks år da Rosenborg slo Milan på San Siro slik at de kvalifiserte seg for mesterligaens kvartfinale, håper at laget står fram på sitt beste.

- VI har kanskje ikke et uttalt mål at vi skal kvalifisere oss til gruppespillet, men vi ønsker å prestere godt. Vi må bygge på den lille flyten vi har hatt i det siste. Den beviser at alle står på, uttaler midtstopperen.

- Vi skal prøve å få til gode prestasjoner, så får vi se hvor det bærer, utdyper Wangberg.

Den første kampen mot Breidablikk i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League, vil bli spilt 13. juli. Returoppgjøret går av stabelen en uke senere. Rosenborg starter med hjemmekamp.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken