Gå til sidens hovedinnhold

Viktig dag for Chelsea og United

Bare seier er godt nok for storklubbene. Og vi tror begge innfrir.

Mer fra Sportspill.no:
Tippetips: Tre hjemmetap på rad for Arsenal?
Oddstips 2: Nå våkner Lyon
Skaderapporter: Tippeligaen og PL
Nyttig:
Ukens TV-sendte kamper
Eksperten: Bli med i jakten på 21 millioner

Det er full rulle i alle de store ligaene i dag, så lørdagens langoddsprogram er tjukt og innholdsrikt.

Vi kommer i dag med to oddsdobler og tippetips. Merk at spillstopp for dobbelen i denne artikkelen er kl 13.40.

Dagens langskudd
Klepp – Amazon Grimstad B 3,60
Meget viktig kamp i siste serierunde i Toppserien. Klepp ligger på sikker plass, tre poeng over dagens motstander, som ligger på kvalikplass. Grimstad har best målforskjell, og lagene vil bytte plass dersom det skulle bli borteseier.

Grimstad kommer fra to livsviktige seiere. Først 1-0 borte mot sølvvinner LSK Kvinner, et resultat som må betegnes som overraskende selv om LSK nok hadde mest fokus på oppgjøret mot Malmö tre dager senere. Deretter sikret man minimum kvalik ved å sende Sandviken ned i 1. divisjon med 2-0 på hjemmebane.

Klepp hadde bare trengt ett poeng borte mot Trondheims Ørn forrige runde for å sikre fornyet kontrakt, men oppgjøret endte med 0-2-tap.

Grimstad kommer til Jæren med masse selvtillit og null innslupne mål på de siste to rundene. Laget vant også det første innbyrdes oppgjøret denne sesongen, og vi fristes klart mest av borteoddsen på 3,60.

Dagens avslag
Milan – Fiorentina H 1,95
Denne Milan-utgaven fremstår som den svakeste på svært mange sesonger. Etter 10 serierunder ligger den gamle storheten på 11. plass med 12 poeng. Spilte 1-1 hjemme mot Lazio sist og tapte borte for Parma runden før.

Fiorentina tapte 1-2 hjemme for Napoli sist, men kunne fort tatt både ett og tre poeng dersom Christian Maggio hadde fått tildelt straffespark i stedet for rødt kort for filming ti minutter før slutt. En mye debattert dommeravgjørelse som påvirket resultatet. Fiorentina leverte en lang rekke med kamper uten tap før oppgjøret mot Napoli og ligger på sjetteplass med 18 poeng.

Milan har ikke vunnet noen av de fire siste innbyrdes, og vi styrer lett unna H-oddsen på 1,95.

Newcastle – Chelsea B 1,55
Newcastle holdt et sterkt B-preget Manchester City til uavgjort ved ordinær til i ligacupen onsdag, men måtte gi tapt i ekstraomgangene. Tapte 1-2 for Sunderland forrige helg og bidro dermed til at erkerivalen tok sesongens første seier. Har falt ned til 11. plass i serien, og vi kan ikke tenke oss at stemningen i klubben er på topp om dagen.

Kaptein Fabricio Coloccini er tilbake i trening, men dette oppgjøret kommer trolig for tidlig for den argentinske landslagsspilleren. Forsvarskollegaene Paul Dummett og Steven Taylor er også ute.

Chelsea slo Arsenal 2-0 på bortebane i ligacupen tirsdag og Manchester City i serien søndag. Forrige midtuke ble Schalke slått hele 3-0 på bortebane i Champions League. José Mourinho har åpenbart fått skikk på stjernegalleriet etter litt rusk tidlig på sesongen, og hvis man ser bort fra skadde Marco van Ginkel, kan han velge og vrake i verdensklassespillere i dag.

Dersom Arsenal ikke skulle vinne over Liverpool i dag, vil Chelsea trolig overta serieledelsen med seier over Newcastle. Vi tviler på at Mourinho lar en slik mulighet gå fra seg.

Fulham - Manchester United B 1,50
Fulham tok to etterlengtede seirer over bunnlagene Crystal Palace og Stoke, men har siden tapt for Southampton i serien og Leicester i ligacupen. Det er altså ingen grunn til å friskmelde Fulham, og laget ligger ikke mer enn to poeng over Norwich på nedrykk.

Hugo Rodallega, som scoret to mål i midtuken, er høyst usikker til dette oppgjøret. Brede Hangeland må trolig stå over.

United slet lenge med å beseire Stoke forrige helg, men to sene mål av Wayne Rooney og Javier Hernandez sørget for tre viktige poeng. Stilte med et reservepreget mannskap i 4-0-seieren over Norwich i ligacupen tirsdag og står nå med 4-2-0 på de siste seks i serie og cup.

Danny Welbeck er noe usikker til dette oppgjøret, ellers ser det meste bra ut.

United har fått opp dampen etter det begredelige tapet for West Bromwich 28. september og den generelt vaklende sesongstarten. Laget er nødt til å ta tre poeng hver kamp i høst for å ta igjen det tapte. Ettersom Arsenal og Liverpool møtes i dag, kan en eventuell seier i dag føre til at man kniper inn poeng på gullplassen. United har hatt et meget godt tak på dagens motstander de siste sesongene, og denne utgaven av Fulham er ikke den beste vi har sett. Vi spiller B selv om oddsen er lavere enn ønsket.

Dagens dobbel 1
Newcastle – Chelsea 4,95 - 3,75 - 1,55
Fulham - Manchester United 5,75 - 3,65 - 1,50
Samlet odds: 2,32
Klikk her for å levere dette spillet