RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Viktig derbyseier for Wolves

Foto: Pa Photos / Nick Potts
Sist oppdatert:
De poengsultne «ulvene» tok seg over nedrykksstreken i et jafs.

WOLVES - WEST BROM 3-1:

Wolverhampton sikret seg tre særdeles viktige poeng med seier i søndagens Black Country-derby på Molineux.

Hjemmelaget var helt avhengige poeng i kampen for å unngå nedrykk, og viste seg tidlig som det mest sultne laget i det som er et av engelsk fotballs eldste derbyoppgjør.

Etter et kvarters spill ble WBA altfor uoppmerksomme i duellspillet på en corner. Det tillot Adlène Guedioura å legge til rette for Steven Fletcher som kunne dundre inn 1-0 mellom beina på Scott Carson.

Hjørnesparkene skulle vise seg å bli sentrale for Mick McCarthys nedrykstruede mannskap i nabofeiden.

På den neste muligheten fra hjørneflagget fulgte Adlène Guedioura opp sin målgivende med å score sitt første mål denne sesongen. Denne gangen var det Fletcher som hadde rollen som tilrettelegger.

Marerittstart etter sidebyttet
West Bromwich-manager Roy Hodgson var tydelig misfornøyd med sitt lags prestasjoner og etterlyste nok mer nøyaktighet i det defensive spillet i pausepraten.

Men annenomgangen fikk i stedet en marerittstart for Hodgsons menn. Abdoulaye Méité misset med et enkelt mottak og tillot Steven Fletcher å komme helt alene mot Carson. Den skotske spissen gjorde som han får betalt for og satte inn sin andre fulltreffer.

Et noe billig straffespark like etter fornyet WBAs lille håp om poeng. Målscorer Guediora ble belønnet med gult kort for fellingen som minnet vel så mye om skuespill av Jerome Thomas.

Formspilleren Peter Odemwingie satte inn sitt sjette mål på de sju siste kampene fra ellvemeteren. Straffesparket fant veien ned i hjørnet raskere enn Wolves-keeper Wayne Hennessey.

Etter straffemålet var det tydelig at vertene ble noe mer bekymret. West Brom tok over initiativet i kampen og kom uhyre nære en ny redusering flere ganger.

Først avverget Hennessey et innlegg i siste liten, før samme mann leverte en kjemperdening på Simon Cox' forsøk fra kort hold.

Bom for Tchoyi
Og bortelaget fortsatte å presse de stadig mer forsiktige vertene. Jerome Thomas ble spilt fri av tidligere Stabæk- og Odd Grenland-spiller Somen Tchoyi og banket ballen knallhardt i tverrliggeren fra skrå vinkel.

Tchoyi fikk selv en god sjanse like etter, men maktet ikke å plassere hodestøtet på mål.

Uten at WBA evnet å komme seg nærmere i målprotokollen var det i stedet Wolverhampton som kunne satt spikeren i kista mot slutten.

Men verken Stephen Ward eller Sylvan Ebanks-Blake var like kliniske i avslutningene som spisskollega Fletcher da de fikk muligheter.

Wolverhampton ligger nå ettpoeng over streken, med Blackpool og Wigan som de nærmeste lagene under skillelinja. Jumboplasserte West Ham ligger nå fire poeng etter Wolves.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere