*Nettavisen* Sport.

Viktig seier for «norske» Braunschweig

VIKTIG SEIER: Håvard Nielsen brenner til å ha blitt spilt fri av Vegar Eggen Hedenstad. Skuddet strøk stolpen på feil side. Eintracht Braunschweig vant kampen mot 1860 München 2-1. Foto: Eibner-pressefoto Ug & Co. Kg

Vegar Eggen Hedenstad og Håvard Nielsen bidro til tre poeng.

26.10.14 17:04

1860 MÜNCHEN - EINTRACHT BRAUNSCHWEIG 1-2:

Eintracht Braunschweig, med Håvard Nielsen og Vegar Eggen Hedenstad fra start, tok en svært viktig seier i 2. Bundesliga søndag.

1860 München ble slått 2-1, og løvene tar dermed et stort steg bort fra nedrykkstriden og kan se oppover på tabellen før neste helgs møte med bunnlaget Aalen.

Hedenstad avslører at laget bestemte seg for å legge vekk finspillet og gå til kampen med en litt mer kynisk tilnærming.

- Vi bestemte oss i dag for å gå litt «back to basic» og at seier og tre poeng var viktigere enn finspill. Det klarte vi jo. Det var utrolig deilig med seier på bortebane. Nå ser vi bare oppover på tabellen, sier Hedenstad til Nettavisen.

Hedenstad med målgivende
Kampens første sjanse kom etter norsk samarbeid. Hedenstad spilte ballen fram til Nielsen, som fyrte løs med venstrefoten. Skuddet strøk imidlertid på feil side av den bortre stolpen.

Snaut ti minutter senere var Hedenstad i servitørrollen igjen. Den offensive backen dyttet ballen inn i feltet til Hendrick Zuck, som banket inn 1-0.

Braunschweig har slitt voldsomt på bortebane så langt denne sesongen og fikk en ny kalddusj minutter før pause.

Daniel Adlung slo et frispark inn fra høyre og fullstendig umarkert på bakre stolpe dukket Christopher Schindler opp og headet inn 1-1.

Bakenga på benken
Fire minutter ut i den andre omgangen falt avgjørelsen. Raffael Korte sendte ballen i en vakker bue over Stefan Ortega og i mål fra høyrekanten.

Hjemmelaget ble mer og mer frustrert utover i kampen, men måtte til slutt innse at slaget var tapt, til tross for utallige rop på straffespark og desperate forsøk mot slutten av kampen.

Hedenstad spilte hele kampen for Braunschweig, mens Håvard Nielsen ble tatt av banen etter 73 minutter. Mushaga Bakenga så hele kampen fra benken.

Ubeseirede Ingolstadt vant 1-0 mot Heidenheim og topper 2. Bundesliga fem poeng foran Düsseldorf.

Braunschweig ligger på tiendeplass etter søndagens viktige seier.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag