Vil alko-teste Premier League-spillerne

Det engelske fotballforbundet ønsker å slå hardt ned på drikke-kulturen i Premier League, og kan komme til å kreve at spillerne må avlegge pusteprøver jevnlig.

09.03.04 12:59

Forslaget, som lanseres samtidig som tre Leicester-spiller sitter varetektsfengslet i Spania, siktet for voldtekt etter en fuktig natt på byen, støttes av lederen i proffspillernes forening (PFA), Gordon Taylor. Hvis det vedtas vil klubbene få ansvaret for å gjennomføre jevnlige "pusteprøver" på spillerne.

Taylor sier PFA, klubbene og FA gjør alt de kan for å komme ukulturen til livs.

- Alkohol-misbruk er ikke bare et problem innen fotballen, det er også et stort samfunnsproblem. Vi har jobbet tett opp mot klubbene for å få på plass et system for jevnlig alkotesting av spillerne, sier Taylor til avisen the Mirror.

- Vi gjennomfører allerede dopingtester, og flere klubber gjennomfører allerede pusteprøver. Vi bruker mye penger på dette, og vil gjøre det vi kan for å hjelpe dem som har problemer.

Flere klubber har allerede egne rutiner for å avdekke alkoholmisbruk blant spillerne, blant andre Arsenal, Charlton, Leeds og Leicester - klubben som de siste dagene har vært i begivenhetenes sentrum etter alt oppstyret på La Manga.

Leicester-manager Micky Adams sier til avisen at alle spillerne hans besto prøven som ble gjennomført første nyttårsdag.

Arsenal er kanskje klubben som har gått lengst i kampen mot fylla. Arsene Wenger har bannlyst alkoholservering i spillernes selskapslokaler på Highbury, han nekter spillerne å gå på byen sammen for å ta seg noen øl, og har innført totalforbud mot å drikke alkohol på spillerbussen etter kampene.

Dette kan høres ut som en selvfølge her i Norge, men tiltakene fikk stor oppmerksomhet da de ble satt i verk av Wenger.

Det italienske fotballforbundet har allerede innført obligatoriske alkotester i alle Serie A-klubbene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag