*Nettavisen* Sport.

Vil Arsenal gripe sjansen?

Foto: EDDIE KEOGH (Reuters)

Med seier i dag passerer de Chelsea og drar fra Liverpool. Her er dagens oddstips.

27.12.11 18:08

Det er engelsk fotball på langoddsprogrammet også 3. juledag, i tillegg til et godt utvalg ishockey, samt håndball og belgisk fotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
17. Swansea - Queens Park Rangers (0-1) H 3,45
Swansea er sterke hjemme i Wales, og har en målforskjell på 10-2 på Liberty Stadium. Bare Manchester United har vunnet her. QPR er inne i en svak periode, kun ett poeng er spilt inn på de fem siste, og de slapp inn tre mål mot Sunderland, to mot Manchester United. Vi tror Swansea har gode sjanser til enda en hjemmeseier, og at den kommer med to måls margin eller mer, er ikke utenkelig. En klar hjemmeseier i Wales til 3,45 er dagens langskudd.

Dagens avslag
25. Bofors IK - Borås H 1,15
Nok en gang serveres vi ufattelig lav favorittodds i Allsvenskan. Vi spør oss om noe lag i denne serien noensinne kan spilles til 1,15 og svaret må bli nei. Dette blir sannsynligvis langt jevnere enn man skulle tro bare av å se på oddsen. Borås er bunnlaget, men er ikke svakere enn at de slo den hjemmesterke opprykkskandidaten Leksand 4-1 i sin forrige bortematch. Mot Bofors har Borås 2-0-3 på de fem siste innbyrdes. Hjemmelaget er i form og skal vinne dette på en normal dag, men sjansen for at de klarer det er ikke i nærheten av at 1,15 på H kan spilles, mener vi.

Dagens spill
1,90 på Swansea er spennende og var lenge oppe til vurdering. Vi synes imidlertid både Arsenal og Sheffield United ser ut som tryggere spill, og foreslår en dobbel i dag. Ishockeyen lar vi ligge, der kommer det enda mer spennende matcher i morgen.

4. Arsenal - Wolverhampton
Arsenal viser god form og har 4-1-1 på sine seks siste. Hjemme på Emirates er det få som tar poeng fra dem, her har de 6-1-1 hittil. Forrige runde klarte de å kapre alle poengene på Villa Park da Benayoun scoret i sluttminuttene, etter at van Persie først ga dem ledelsen på straffe. Nederlenderen er oppe i 16 scoringer i Premier League. Offensivt ser Arsenal meget sterke ut for tiden, og nå ser det ut til at Djourou (f) kan være tilbake fra skade tidligere enn forventet, trolig allerede i dag.

Ellers er Gibbs, Santos, Jenkinson og Sagna ute med skader, og vi kan muligens få se Coquelin, Miquel eller Squillaci som midtstopper. Man kan ikke si annet enn at hjemmelaget er svekket bakover. Song er tilbake fra suspensjon, men Wilshere, Fabianski, Mannone, Diaby og Miyaichi er ute med skader. Dette er Arsenals tropp:

Szczesny, Vermaelen, Mertesacker, Koscielny, Squillaci, Djourou, Ramsey, Song, Arteta, Walcott, Gervinho, Van Persie, Almunia, Miquel, Benayoun, Frimpong, Arshavin, Chamakh, Coquelin, Rosicky, Oxlade-Chamberlain.

Wolves har vært sjanseløse i sine to siste bortekamper og tapt 0-3 for Chelsea og 1-4 for Manchester United, Dette er sterke lag, men det er liten grunn til å tro at det blir enklere på Emirates. Formen er svak, 1-1-4 på de seks siste, og som bortelag er Wolves helt i bunnklasse med 1-1-6 på åtte forsøk.

Manager McCarthy har ingen nye skader eller suspensjoner i laget. Edwards og Foley (f) er fortsatt ute. Troppen:

Hennessey, De Vries, Stearman, Zubar, Craddock, Johnson, Berra, Ward, Hammill, Hunt, Henry, Edwards, Guedioura, Jarvis, Doyle, Doherty, Elokobi, Milijas, Ebanks-Blake, Fletcher, Doherty, Forde.

Det står 8-0-0 fordel Arsenal på innbydes oppgjør. De fem siste er vunnet 2-0, 2-0, 1-0, 4-1 og 2-0.

Hjemmelaget er svekket defensivt, men det spørs om Wolves klarer å utnytte den fordelen det kunne gitt. Vi tror ikke det. Arsenal vinner denne kampen ved å presse på i angrep fra første stund, og bortelaget får trolig mer enn nok med prøve og følge etter Van Persie, Song og de andre. Et sted mellom 2-0 og 4-1 bør det bli denne gangen også og vi bruker oddsen på 1,57 for Arsenal vinner dette med minst to måls margin.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

1. Sheffield United - Notts County
Sheffield United kjemper om opprykk fra League One og kan vise til glimrende form den siste tiden. 4-1-1 på de seks siste i serien, samt 3-2 hjemme mot Torquay i FA-Cupen er sterkt. De har 7-2-2 hjemme på Bramall Lane.

Williamson (m) er suspendert i dag, og det kan bli flere endringer på midtbanen siden både McDonald og Montgomery er usikre. Sistnevnte har vært syk, men er tilbake i full trening, så det skulle ikke forundre oss om hvertfall han blir klar. Ertl (m) er tilbake fra et langt skadefravær og kan muligens få en rolle, skulle det bli nødvendig. Beattie (a) er skadet.

Notts County har plassert seg på øvre halvdel, og opprykkerne har bare 2 poeng opp til en plass innenfor play-off. De har vært gode på eget gress, men har ikke bedre enn 3-2-6 på bortebane. Formen er nedadgående med tap for svake Yeovil Town og hjemmetap 1-2 mot Leyton Orient i de to siste.

Pearce (f) og Mahon (m) jobber med å bli bra etter skader sist, og det er usikkert om de kan spille i dag, det ser ganske mørkt ut, for skadene kan være alvorlige. Burgess (a), som har scoret fire av lagets mål, har fått fri en stund fremover av familiære årsaker.

Hjemmelaget er veldig sterke for tiden og scorer flittig. Selv om det gjøres en eller to endringer på midtbanen, tror vi de skal ha gode sjanser til å slå et Notts County som ikke viser spesielt gode takter. 1,60 på H brukes i en dobbel som gir 2,51 i odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.10.

1. Sheffield United - Notts County 1,60 3,20 4,20
4. Arsenal - Wolverhampton (0-1) 1,57 3,90 3,50

Total odds 2,51

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.