*Nettavisen* Sport.

Vil at benkesliterne skal vise seg frem

SE NYE FJES: England-sjef Roy Hodgson vil at benkesliterne skal vise seg frem mot Italia.

SE NYE FJES: England-sjef Roy Hodgson vil at benkesliterne skal vise seg frem mot Italia. Foto: Matt Dunham (Ap)

Til tirsdagens treningskamp mot Italia håper landslagssjef Roy Hodgson at noen uprøvde spillere viser seg fram.

England er på det nærmeste klar for EM etter en strålende start på kvalifiseringen.

Fredag kveld knuste England Litauen 4-0 med mål av Wayne Rooney, Danny Welbeck, Raheem Sterling og debutant Harry Kane fredag.

Tirsdag venter Italia i Torino, og før treningskampen har flere spillere forlatt Englands tropp, blant andre Sterling og Welbeck.

- Vi kommer til å spille med flere som vanligvis ikke ville vært med. Det er mange jeg vanligvis setter min lit til som er borte, men det betyr bare at de som er med oss, mange av dem rimelig uprøvde, får sjansen til å vise at de hører hjemme i stallen, sier Hodgson, ifølge Det engelske fotballforbundets (FAs) nettsted.

Full pott

Englands står overfor to treningskamper før kvalifiseringen fortsetter i juni, og Hodgson sier at oppgjørene handler om å etablere en fast førsteellever.

- Det gir oss en sjanse til å sette sammen det vi mener er vår beste startoppstilling. Forhåpentlig møter vi tøff motstand som gir oss en skikkelig test.

England har full pott med fem strake seirer i kvalifiseringen og er på vei mot EM i Frankrike neste sommer.

- Når oktober kommer, er vi sikre på at vi er videre, sier landslagssjefen. Hodgson vil da i tilfelle få sjansen til å lede England i sitt tredje mesterskap. I EM i 2012 røk laget ut for nettopp Italia i kvartfinalen, mens det floppet i sist sommers VM og røk ut etter gruppespillet.

Drapstruet Italia-sjef

Italia ligger også godt an med tanke på EM-deltakelse, men klarte bare 2-2 borte mot Bulgaria lørdag. Nasjonen er to poeng bak gruppeleder Kroatia og to foran Norge.

I tillegg koker det i Torino etter at Juventus' midtbanespiller Claudio Marchisio pådro seg en alvorlig kneskade på trening i opptakten til kampen mot Bulgaria.

Landslagssjef Antonio Conte bygde dagens mektige Juventus-lag, og han spilte også for klubben i 13 år. Likevel er klubbens fans rasende etter Marchisios skade, og treneren har mottatt drapstrusler.

- Jeg så at Conte var rystet. Jeg har hatt et møte med ham, og han er ikke rolig. Mye er blitt sagt på sosiale medier, og han har fått mye kritikk for noe som ikke er hans skyld. Forbundet står bak ham, sier Italias fotballpresident Carlo Tavecchio til italiensk radio, ifølge The Guardian.

Conte vant tre ligagull som Juve-trener før han valgte å bli Italias landslagssjef etter nasjonens VM-fiasko i fjor sommer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.