RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil beholde magikeren

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Harry Redknapp har vist magiske takter i vår, og nå garanterer Pompey-formann Milan Mandaric at "Harry Houdini" blir.

WIGAN - PORTSMOUTH 1-2: Portsmouth var i kjempetrøbbel i vinter, og hentet inn Harry Redknapp i et desperat forsøk på å redde plassen. Redknapp hadde tidligere gjort underverker i klubben, og startet en storstilt innkjøpsfest.

Det tok, som ventet, litt tid før alle de nye ansiktene lærte hverandre å kjenne. Og mange spådde omveltningene nord og ned. Men Redknapp kunne le sist, nå har Portsmouth tatt tjue poeng på de siste ni kampene. Det vil si seks seirer, to uavgjorte og bare ett tap. Før denne rekken hadde laget bare kapret atten poeng på 28 kamper...

Da er det ikke rart at formann Milan Mandaric er i lykkerus over valget han tok i vinter.

- I mine syv år i Portsmouth må dette være det mest følelsesladde øyeblikket - av mange grunner, sa Mandaric etterpå, ifølge Sportinglife.

- En av grunnene var Harrys retur. Mange stilte spørsmålstegn ved det da, og det var en modig avgjørelse, innrømte Mandaric.

Ny kontrakt
Formannen hadde imidlertid ikke vært i tvil, og han fikk rett til slutt.

Nå lover han at redningsmannen blir i klubben.

- Vi ville ikke begynne å snakke om en ny kontrakt, vi ville ha fokus på å redde plassen. Og Harry forsto det. Men så vidt jeg vet, blir dette bare en formalitet nå, sa en strålende fornøyd formann.

Redknapp selv holdt kortene tettere til brystet enn Mandaric.

- Jeg vil sette meg ned og snakke med ham, så får vi se hva som skjer, var alt manageren selv ville si om fremtiden.

Men det var Wigan som startet friskest på JJB Stadium. Begge lagene hadde likevel gode muligheter før Henri Camara enkelt kunne gi hjemmelaget ledelsen på en retur etter en drøy halvtimes spill. Dermed var Birmingham bare ett poeng bak Portsmouth ved halvtid. Pompey var i trøbbel, og i siste kamp venter et knallsterkt Liverpool.

Snuoperasjon
Men så snudde alt. Benjani Mwaruwari headet inn sitt første mål for sesongen, og noen minutter senere traff ballen Gary Teales hånd. Ettersom åstedet var Wigans straffefelt, pekte dommeren på punktet elleve meter fra mål.

Matthew Taylor øynet muligheten til å bli helt igjen, han scoret seiersmålet mot Sunderland sist. Og igjen beholdt han roen og scoret sikkert på straffesparket. 0-1 var snudd til 2-1!

Birmingham klarte aldri å score mot Newcastle, mens Portsmouth forsvarte med seg de tre poengene og berget plassen i Premier League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere