Gå til sidens hovedinnhold

- Vil betale 765 millioner for Ronaldo

Kan igjen bli verdens dyreste fotballspiller.

Real Madrid betalte rundt 80 millioner pund da de hentet Cristiano Ronaldo fra Manchester United tilbake i 2009.

Det står fortsatt som den dyreste fotballovergangen noensinne.

Onsdag skriver imidlertid engelske The Independent at styrtrike Monaco står klar til å by svimlende 85 millioner pund for å sikre seg superstjernen i sommer.

85 millioner pund tilsvarer rundt 765 millioner norske kroner etter dagens kurs, og blir overgangen en realitet vil Ronaldo på ny bli verdens dyreste fotballspiller.

Russiske rubler
Monaco har som kjent satset knallhardt i sommer, og sikret seg spillere som Radamel Falcao, James Rodriguez, Joao Moutinho og veteranen Ricardo Carvalho.

Falcao, som ble hentet fra Atlético Madrid, skal ha kostet den franske klubben rundt 50 millioner euro, samtidig som spissen også skal ha fått en svært gunstig lønnspakke.

Nå vil den røde og hvite klubben toppe dette.

Skattenivået i fyrstedømmet Monaco er svært, svært lavt og dette er noe av grunnen til at den nyopprykkede klubben kan tiltrekke seg spillere av høy kaliber.

Franske Ligue 1 har bedt klubben om å føye seg etter franske regler på dette området, slik at konkurransevilkårene bli like for lagene i ligaen, men enn så lenge har Monaco en fordel.

Klubben eies også av russeren Dmitry Rybolovlev. Han ser ut til å lett kunne spytte inn store summer for å få det han ønsker, i hvert fall enn så lenge.

Skal man tro Independent så er ikke Ronaldo fornøyd med tilværelsen i Real Madrid, og portugiseren mener han fortjener en lønnsøkning.

Stjernen skal være i forhandlinger med Real Madrid nå, men om partene ikke kommer til enighet, kan den franske klubben se sitt snitt til å hoppe inn.

Mer enn Messi
Monaco vil angivelig være i stand til å tilby portugiseren en grunnlønn på 20 millioner euro per sesong og det vil også gjøre Ronaldo til verdens best betalte spiller.

Til sammenligning har Zlatan Ibrahimovic en lønn på mellom 13 og 14 millioner euro i Paris St. Germain.

Ronaldo skal også være svært interessert i å få en høyre lønn enn Barcelonas Lionel Messi, skriver Independent. Argentineren skrev i februar på en ny kontrakt med Barcelona.

Messi tjener nå rundt 12 millioner euro i året, men har også en rekke bonuser og eier rettighetene til sitt eget navn og merkevare.

Ronaldo har scoret utrolige 199 mål på 201 kamper fra Real Madrid siden ankomst fra Manchester United i 2009, og skulle Independent få rett, vil han bli savnet i hovedstaden.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?