*Nettavisen* Sport.

Vil diskvalifisere Real Madrid

SCORET: Denis Cheryshev, i midten av bildet, scoret Real Madrids første mål mot Cadiz. Foto: Cristina Quicler (Afp / NTB scanpix)

Denis Cheryshev var ikke spilleberittiget til onsdagens cupkamp for Real Madrid. Eller var han det allikevel?

03.12.15 08:25

Martin Ødegaard fikk ikke være med under Real Madrids cupkamp borte mot Cadiz onsdag, som Real Madrid vant 3-1.

I stedet valgte Rafael Benitez å ta med mange av nordmannens lagkamerater fra Castilla. En som fikk tillit fra start for Madrid-laget var Denis Cheryshev.

Russeren var imidlertid ikke spilleberettiget til onsdagens kamp, ettersom han pådro seg tre gule kort i cupturneringen forrige sesong, hevder motstanderlaget Cadiz.

Dersom det stemmer, skulle Cheryshev ha stått over onsdagens oppgjør, og Cadiz har nå valgt å klage på hendelsen, ifølge den spanske avisen AS.

Ifølge Twitter-kontoen Carrusel Deportivo bekreftet det spanske forbundet at Real Madrid kommer til å bli diskvalifisert fra turneringen på grunn av bruken av Cheryshev.

Litt senere kom det ny informasjon som tilsier at Real Madrid kan komme til å unnslippe straff for å ha brukt Cheryshev.

Ifølge den spanske cupreglementet heter det at spilleres suspensjoner oppheves etter den tredje runden i turneringen. Dersom det stemmer, var Cheryshev allikevel spilleberettiget til onsdagens oppgjør.

Ifølge enkelte gjelder denne regelen kun for 3.- og 4.-divisjonsklubber, noe som tilsier at Cheryshev allikevel ikke var spilleberettiget.

På toppen av det hele scoret russeren første omgangs eneste mål. Real Madrid ledet 1-0 ved pause. De vant til slutt kampen 3-1.

Cheryshev pådro seg de tre gule kortene under forrige sesongs utlån til Villareal. Onsdag kveld var det ikke kommet noen offisiell bekreftelse fra det spanske fotballforbundet på om Real Madrid kommer til å bli kastet ut av turneringen eller ikke.

Cadiz har frem til klokken 14 torsdag, til å klage på avgjørelsen.

Nyheten om Real Madrids mulige dikvalifikasjon fikk Barcelona-stopper Gerard Pique til å more seg på hovedstadslagets vegne.

Real Madrid vant som sagt onsdagens oppgjør 3-1. Etter Cheryshevs scoring før pause, økte Real Madrid ledelsen til 3-0, før Cadiz reduserte med to minutter igjen av ordinær spilletid.

Men det gjenstår å se om kampen vil få etterspill for hovedstadslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.