*Nettavisen* Sport.

Vil fjerne fair play-avtale

Premier League ber nå spillerne om å aldri mer sparke ut ballen når en spiller blir skadet.

17.08.06 12:04

Det er blitt mer og mer vanlig de siste årene at man utøver denne type fair play mot hverandre på fotballbanen, men nå mener Premier League at det har gått for langt.

Heretter vil de at det kun skal være opp til dommerne å avgjøre om en skade er alvorlig nok til at en stopp i spillet er nødvendig. Derfor oppfordres samtlige spillere om å ikke lenger sparke ut ballen hvis en spiller ligger nede skadet.

Årsaken skal være at man blant annet i VM så at lag utnyttet denne gentlemans-avtalen. Det har heller aldri vært noen regel som sier at ballen skal spilles ut når en motspiller ligger nede.

Tottenhams kamp mot Arsenal i fjor har også hatt betydning. Arsenal-spillerne Emmanuel Eboue og Gilberto Silva lå begge nede skadet da Tottenham scoret. Arsene Wenger ble rasende, og det hele endte i et munnhuggeri med Spurs-manager Martin Jol.

Da Arsenal møtte Sheffield United i 1999 førte praksisen også til at det hele endte i omkamp. Sheffield United hadde sparket ut ballen slik at en av lagets spillere skulle få behandling, men i stedet for å sparke ballen tilbake til Sheffield-laget spilte Kanu fri Marc Owermars som scoret.

Arsenal tilbød imidlertid Sheffield United omkamp - noe det engelske forbundet godtok.

De engelske ligaene under Premier League vil ikke innføre denne nye praksisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.