RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FIFA vil forby tredjeparts eierskap av fotballspillere
FIFA vil forby tredjeparts eierskap av fotballspillere Foto: Imago/ulmer

Vil forby tredjeparts eierskap av spillere

Sist oppdatert:
Bare klubber skal eie fotballspillere.

FIFA har besluttet å forby tredjeparts eierskap av fotballspillere, fortalte president Sepp Blatter etter fredagens styremøte.

Dermed blir det slutt på at eksterne investorer henter spillere til klubber og beholder overgangsrettighetene til spilleren.

Blatter sa at en arbeidsgruppe vil bli nedsatt for å gjennomføre endringen, som vil tre i kraft etter en «overgangsperiode».

- Vi tok en klar avgjørelse om at tredjeparts eierskap skal forbys, men det kan ikke skje umiddelbart, og derfor må vi ha en overgangsperiode, sa Blatter.

Avgjørelsen kommer etter press fra Det europeiske fotballforbundet (UEFA), som har truet med å forby tredjeparts eierskap på egen hånd om ikke FIFA handlet.

Tredjeparts eierskap av fotballspillere er særlig utbredt i flere søramerikanske land, men det er også velkjent i Europa.

- Bedt om å fortsette
I forbindelse med styremøtet meldte Blatter også offisielt sitt kandidatur til en femte fireårsperiode som president i Det internasjonale fotballforbundet. 78-åringen har hatt vervet siden 1998, og han hevder at han bøyer seg for et massivt krav om at han skal fortsette.

- Jeg her informert styret om at jeg etterfølger kravet fra ulike nasjonale og kontinentale forbund om at jeg skal stille meg til rådighet for FIFA i en femte periode, sa Blatter.

Ingen utfordrer
Da han ble gjenvalgt i 2011, sa han at det ville bli hans siste periode, men den omstridte sveitseren vil fortsatt ikke gi slipp på sin maktposisjon. Det har vært kjent en stund at Blatter aktet å stille til gjenvalg igjen, og nå er det også offisielt.

Etter at UEFA-president Michel Platini bestemte seg for ikke å stille, er det nesten sikkert at Blatter blir gjenvalgt. Den eneste andre som har lansert sitt kandidatur er Jerome Champagne, tidligere assisterende generalsekretær. Han regnes som sjanseløs. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere