*Nettavisen* Sport.

Vil gi Start massiv bot

Foto: (foto: scanpix)

Norges fotballforbund (NFF) vil gi Start en bot på 100.000 kroner samt inndragning av ekstrainntektene for tilskuerne klubben slapp inn ut over de 14.000 de hadde NFFs godkjenning for i siste seriekamp mot Fredrikstad.

22.11.05 15:14

NFF hadde satt et tak på kun 14.000 tilskuere på Kristiansand Stadion denne sesongen, men i den siste serierunden mot Fredrikstad slapp årets sølvvinner inn 15.563 tilskuere innenfor portene da kampen startet.

Nå vil NFF gi Start en bot på 100.000 kroner samt en inndragning av ekstrainntektene for klubben i forbindelse med den økte publikumskapasiteten - som var på 302.434 kroner.

Totalt må dermed Start ut med 402.434 kroner.

- Forbundsstyret har allerede signalisert at dette beløpet skal gå til et humanitært eller veldedig formål, sier informasjonssjef Roger Solheim i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

- Grovt tillitsbrudd
Og legger til:

- Dette oppfattes som et grovt tillitsbrudd, særlig fordi forbundsstyret har strukket seg svært langt for å finne løsninger tidligere i sesongen, sier Solheim.

Ifølge NFF fikk Start godkjent en kapasitet på 10.000 tilskuere av lokale myndigheter før sesongstart. I forbindelse med kampen mot Vålerenga søkte Start om å øke publikumskapasiteten til 14.000, og NFF godkjente denne søknaden om kapasitetsøkning under forutsetning av at det ble gjort en faglig kvalifisert vurdering.

Men Start skal ikke ha sendt en søknad om ytterligere kapasitetsøkning for kampen mot Fredrikstad, før billettene var solgt, skriver NFF i pressemeldingen.

TV 2 Nettavisen får opplyst at doms- og sanksjonsutvalget vil bruke rundt 2-3 uker på å behandle saken ytterligere før det blir avgjort om Starts straff blir endelig.

- Ikke en endelig dom
Starts daglige leder Harald Andersen er oppgitt over NFFs reaksjon.

- IK Start tar NFFs innstilling til etterretning, sier Starts daglige leder Harald Andersen til TV 2 Nettavisen like etter at han mottatt NFFs innstilling.

Han ønsker på vegne av klubben å poengtere følgende:

- Saken er ennå ikke behandlet av doms- og sanksjonsutvalget, og NFFs innstilling betyr ikke at dette er noen dom. Nå skal vi komme med vår innstilling til doms- og sanksjonsutvalget, så får vi se hva saken ender med.

Og:

- Kristiansand Stadion var godkjent av politi, brannvesen og baneeier for en kapasitet på 16.600 tilskuere til kampen mot Fredrikstad. Dette vil vi ta med oss i vår uttalelse.

Reagerer kraftig
Andersen reagerer sterkt på at NFF går offentlig ut med sin innstilling før det foreligger noen dom.

- Etter vår oppfatning burde dette vært en intern sak mellom NFF og Start inntil saken endelig er avgjort, sier sørlendingenes daglige leder.

- Hva mener du om at NFF sier «straffen» skal gå et veldedig formål?

- Jeg vet ikke hva jeg skal svare på det. Jeg registrerer i hvert fall at NFF ikke normalt gir slike bøter til veldedige formål. For meg virker det som en metode NFF bruker på å forsvare dommens størrelse på, svarer Andersen.

Ny publikumsrekord
Start satte ny publikumsrekord mot Fredrikstad, med totalt 16.600 solgte billetter. Før kampen mot Fredrikstad reagerte daglig leder Harald Andersen i Start kraftig på at NFF truet Kristiansand-klubben med bot.

- Det jeg kan si om dette, er at jeg synes det er forunderlig. I denne kampen har vi fått et ekstra sikkerhetstak fra politi og brannvesen, som sier at den kan økes til 16.600. Dette sertifikatet er allerede fakset over til NFF, men det blir opp til NFFs doms- og saksjonsutvalg å avgjøre om vi har brutt reglene, forklarte Andersen overfor TV 2 Nettavisen.

Og hevder at Start hadde alt på sitt rene.

- Vi ville aldri sluppet ekstra folk dersom vi kunne lovet at sikkerheten blir ivaretatt. Vi kommer ikke til å ta videre kontakt med NFF, og avventer deres reaksjon til kampen er ferdigspilt, sa Harald Andersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.