*Nettavisen* Sport.

Vil ha 12 lag i Tippeligaen

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

Se forslaget fra seriekomiteen der Nils Johan Semb sitter.

19.01.12 13:18

Den såkalte seriekomiteen vurderer hva som er det beste systemet for seriefotballen i Norge. Og konklusjonen er at dagens ordning med 16 lag i Tippeligaen og 16 lag i Adeccoligaen ikke er den beste.

Det viser innstillingen som Dagbladet har fått tak i.

I stedet for 16-lagsserien ønsker komiteen å fjerne fire lag, slik at det kun blir 12 lag i den øverste divisjonen i Norge.

«Seriekomiteen har gjennom sitt arbeid kommet til den konklusjon at norsk toppfotball må spisses. (...) Ut ifra rent sportslige betraktninger vil en reduksjon til 12 lag være et riktig grep», heter det i komiteens ferske innstilling, ifølge Dagbladet.

Tabellen deles i to
Arbeidet er ledet av visepresident i NFF Einar Schultz. Blant de andre medlemmene i komiteen har vært toppfotballsjef Nils Johan Semb og nåværende Tromsø-trener Per-Mathias Høgmo.

Komiteen ønsker at alle de 12 lagene først skal møte hverandre borte og hjemme, og at tabellen så etter 22 serierunder deles i to. De seks øverste spiller på ny mot hverandre borte og hjemme, og mesteren er den som da troner øverst etter 32 kamper.

Tilsvarende spiller de seks nederste lagene mot hverandre, der bunnlaget rykker ned og det nest nederste laget må ut i kvalifisering mot nummer to i Adeccoligaen.

Adeccoligaen skal bestå som nå, men bare ett lag rykker rett opp. Komiteen ønsker at lagene på andre- til femteplass skal spille om retten til å møte det nest dårligste laget fra Tippeligaen i kvalifiseringskamp.

Dagens serie med 16 lag vil uansett bestå til og med 2015.

For tidlig
Komiteens leder, Einar Schultz, sier imidlertid til Dagbladet at det ikke ville vært mulig å får flertall for forslaget på fotballtinget nå.

- Det ville ha vært umulig å få flertall for et slikt forslag på tinget i mars. Det er rett og slett ikke godt nok utredet. Det er derfor vi innstiller på at det skal settes ned et utvalg som skal jobbe videre med dette frammot tinget i 2014, sier Einar Schultz til Dagbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag