Vil ha Ferguson som trener i VM

Foto: Matthew Peters / Getty Images / All over Press (2013 Manchester United FC)

Tidligere United-spiller ber sitt fotballforbund ansette skotten før VM i Brasil.

15.10.13 09:01

Australia er allerede klar for VM i Brasil, men står for øyeblikket uten trener etter at Holger Osieck fikk sparken etter laget tapte 0-6 for Frankrike nylig. Tapet kom litt over en måned etter at Australia tapte med samme sifre mot Brasil.

Guus Hiddink, som ledet laget under VM i 2006, seiler opp som en høyaktuell kandidat, men tidligere Manchester United-keeper Mark Bosnich ønsker en annen veteran.

Foto: Ian Hitchcock / Getty Images / All over Press (2011 Getty Images)

- Velg Ferguson
41-åringen ber nå Australias Fotballforbund om å sjekke mulighetene for å få sir Alex Ferguson til å lede laget under neste sommers VM i Brasil.

- Vi har slengt rundt oss med navn, men det er ett navn jeg ikke har hørt blitt nevnt - selv om jeg har flere grunner enn noen til å foreslå ham. Jeg er bare ærlig og har egne erfaringer med ham, så jeg vet hvordan det er. Jeg snakker om sir Alex Ferguson, sier han ifølge The Guardian.

Bosnich, som ikke har mer enn 17 landskamper for fedrelandet, mener Australia må sikte høyt i jakten på en ny trener.

- Han eller noen av den standarden må komme ned og sette folk litt på plass. Ferguson vil kreve høy lønn, men i livet, og spesielt i idrett, får du det du betaler for. Vil du ha det beste, må du betale for det beste, sier han.

Umulig å overtale?
Ferguson, som ledet Skottland under VM i 1986 som følge av Jock Steins dødsfall, insisterte nylig på at han ikke var interessert i å returnere til treneryrket.

- Det er ingen vei tilbake for meg nå. Jeg har et nytt liv.

Om det blir Ferguson eller andre, David Gallop i det australske fotballforbundet forsikrer uansett om at de vil finne en kandidat av høy klasse.

- Vi trenger noen som kan komme med teknisk ekspertise i verdensklasse og forstå Australias stolte idrettstradisjoner og vårt ønske om å kunne konkurrere med alle.

Australia møter Canada til treningskamp på Craven Cottage i London tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag